Wanneer er wordt gezegd dat iemand een hondenleven leidt, dan zou je direct medelijden krijgen met die persoon. Dat is niet zozeer nodig voor deze honden die het geluk hadden een groot bedrag te erven en waarschijnlijk een beter bestaan leiden dan de meeste mensen. Hier zijn de rijkste huisdieren ter wereld.

10. Minter, Juice en Callum

Deze drie honden erfden een deel van het fortuin dat modeontwerper Alexander McQueen naliet. Op die manier zou er zeker iemand voor zijn honden zorgen wanneer hij er niet meer was. In totaal delen de drie honden een bedrag van 75000 dollar.

9. Tina en Kate

Tina en Kate zijn twee border collies die een fortuin van 450.000 pond hebben geërfd. Een bedrag dat hun baasje Nora Hardwell hen naliet toen ze stierf in 2002. Beide honden leven nog steeds in hetzelfde huis en worden onderhouden door de conciërge die ook een deel van het geld kreeg. Al was dat een stuk minder dan de honden.

8. Bella Mia

Deze poedel kreeg maar liefst een miljoen dollar van haar baasje. De eigenares besliste dat ze liever het geld gaf aan haar hond, dan aan haar twee zonen. Jaarlijks krijgt Bella Mia 100.000 dollar zakgeld om haar poten en haar vacht te laten verzorgen. Daarnaast leidt ze nu een leven vol luxe waarbij ze met een lepel wordt te eten gegeven terwijl ze rust in haar eigen dubbel bed.

7. Conchita, April Maria en Lucia

Gail Posner liet maar liefst drie miljoen dollar na aan haar drie chihuahua’s. Toen ze nog leefde kregen de honden allerlei aangepaste kledij om te dragen, hadden ze hun eigen butler, droegen ze dure juwelen en gingen ze wekelijks naar de wellness. Wedden dat ze hun levensstijl kunnen verderzetten?

6. Tommaso

Ook katten worden graag gezien en delen hierdoor in de erfenis. Tommaso was pas vier jaar oud wanneer ze 13 miljoen dollar aan eigendom erfde. Een erfenis die ze verkreeg na het overlijden van Maria Assunta. Nu wordt ze verzorgd door haar verpleegster, Stefania die geen idee had van de rijkdom van de kat en een rustig bestaan leidde.

5. Frankie, Ani en Pepe

Deze drie huisdieren uit San Diego werden 15 miljoen dollar en een huis rijker wanneer hun baasje stierf. Ook de buurman, die nu voor de dieren zorgt, deelde mee in het fortuin. Zo gaat hij regelmatig naar het huis van zijn overleden buurman om de dieren te eten te geven en ermee te wandelen.

4. Gigoo

Dat sommige katten en honden het geluk hebben een fortuin te erven, zal Gigoo, de rijkste kip ter wereld niet veel kunnen deren. Gigoo is een zeldzame kippensoort die werd gekweekt door uitgever Miles Blackwell en zijn vrouw toen hij op pensioen was. Slechts enkele maanden later stierven beiden kort na elkaar, waardoor 50 miljoen dollar naar liefdadigheid ging, en 15 miljoen dollar naar zijn lieftallige kip Gigoo.

3. Blackie

Wie zegt dat zwarte katten ongeluk brengen? Blackie leefde in een grote villa samen met vijftien andere katten. Toen zijn baasje stierf was hij echter nog de enige kat die overbleef en dus erfde hij maar liefst 13 miljoen dollar.

2. Toby Rimes

Toby is een poedel die niet echt het geld van zijn eigenaar heeft geërfd, maar een afstammeling is van een andere poedel met dezelfde naam. De oorspronkelijke Toby erfde 20 miljoen dollar van zijn eigenares Ella Wendel die overleed in 1931. Het fortuin zou vandaag echter al zo’n 92 miljoen dollar bedragen.

1. Gunther IV

Gunther III kreeg maar liefst 80 miljoen dollar van zijn eigenaar Karlotta Liebenstain, een Duitse royal, toen die overleed. Maar ook Gunther III kwam uiteindelijk aan zijn einde en liet zijn fortuin na aan zijn zoon, Gunther IV. Ondertussen hebben de personen die zorgen voor de rijkste hond ter wereld al enkele mooie investeringen gedaan met het geld. Zo heeft Gunther nu onder andere eigendommen op de Bahama’s, in Italië en heeft hij een van Madonna’s voormalige huizen gekocht. Met een fortuin van 400 miljoen dollar is hij de rijkste hond ter wereld en leidt hij een luxueus leven.