Top 10 Ideeën Voor Een Eerste Date

De eerste keer op date met iemand, dat is voor de meesten heel spannend. Je wilt in de smaak vallen en een goede indruk maken, maar hoe doe je dat? Een veelvoorkomend antwoord luidt: Wees vooral jezelf, dan ben je leuk genoeg! En dan de volgende vraag: Wat gaan jullie doen? Hier zijn 10 ideeën om te doen met een eerste date. Naar de bioscoop en uit eten, worden hierin niet benoemd, omdat iedereen dit ook zelf wel kan verzinnen.

10. Midgetgolfen

glow in the dark midgetgolf

Midgetgolfen is een spel dat de meesten wel redelijk kunnen. Op een eerste date wil je natuurlijk geen faalangst hebben. Voordeel van dit spel is ook, dat je het in een eigen tempo kunt spelen. Als je al zin hebt in een (diepgaand) gesprek, dan is dit tijdens het spel mogelijk. Ook kun je het spel zo lang spelen als je wilt. Bevalt de date goed, dan speel je vele rondes. Wil je er snel onderuit, dan kap je ermee na één rondje. Een origineel idee hierbij is ‘glow in the dark midgetgolf’. Dit ziet er niet alleen sprookjesachtig uit, maar roept misschien ook wel een romantisch gevoel bij jullie op.

9. Naar een museum

museum date

Op een eerste date kun je naar een museum gaan. Naast kunstmusea heb je natuurlijk ook allerlei andere varianten musea. Er zit voor iedereen wel iets interessants tussen. Een volledig overzicht van musea in Nederland vind je op wikipedia.
Je samen verdiepen in iets of samen kijken naar iets kan leiden tot interessante gesprekken, waarin je de ander beter leert kennen. Misschien kom je tot onderwerpen waar je het anders niet snel over zou hebben.

8. Wandelen in het bos

wandelen
Gorkaazk /wikicommons

Er zijn in Nederland vele uitgezette wandelroutes in en rondom het bos. Zomaar rondwandelen op je eerste date kan natuurlijk ook leuk zijn. Misschien verdwalen jullie dan wel, dat kan heel leuk uitpakken… Tijdens een wandeling in het bos heb je de gelegenheid om heel veel met elkaar te praten (of juist even samen te genieten in stilte). Dit kun je heel mooi combineren met de nummer 4 van deze lijst, picknicken.

7. Een stad verkennen

stad
Gideon/flickr

In een stad is veel te beleven. Je kunt er rondslenteren, winkelen, een museum bezoeken, relaxen in een rustig parkje, een terrasje pakken, samen een ijsje eten, iets drinken in een café en/of uit eten gaan in een restaurant. Heb je daarna nog zin in een film? Een bioscoop is er ook altijd wel te vinden. Kortom hier heb je volop mogelijkheden om elkaar beter te leren kennen.

6. Een spelletjes spelen

spelletje

Een spelletje doet het altijd goed bij een eerste date. Je hoeft dan niet meteen al heel veel te praten, maar kunt je richten op het spel. In een spel laat je ook nog eens heel goed zien wie je bent, waardoor je elkaar beter leert kennen zonder meteen de diepte in te hoeven. Vaak is het lachen geblazen tijdens een spelletje. Dat geeft jullie een minder gespannen gevoel. Er zijn allerlei spelletjes geschikt voor twee personen. Het hangt er helemaal van af waar jullie zin in hebben. Je kunt denken aan poolen, tafeltennissen of sjoelen. Maar ook vele bordspelletjes zijn mogelijk.

5. Naar het strand

strand
Alex Proimos/flickr

Aan de westkust van Nederland zijn vele leuke plekken om naar het strand (en eventueel de duinen) te gaan. Ook een bezoekje aan één van de eilanden is mogelijk. Ga je bijvoorbeeld naar het kleinere, dichtbij de kust gelegen Schiermonnikoog, dan is dit prima te doen in een dag. Strand en (het geluid van de) zee geven aan veel mensen een rustig gevoel, waardoor je je snel(ler) op je gemak zult voelen. Ook roept het bij velen ‘het kind’ naar boven. Misschien gaan jullie samen rennen, stoeien, spetteren met water of spelen met zand. Je kunt het ook bij een romantische wandeling houden. Dat kan heel goed in combinatie met een picknick (de nummer 4 van deze lijst). Zonnen, kan ook bij mooi weer, maar dan moet je jezelf natuurlijk wel meteen bloot durven geven. Bij het strand zijn vaak ook leuke strandtenten en stadjes waar je naartoe kunt gaan.

4. Picknicken

picknick

Dit is weer eens iets anders dan in een restaurant een hapje eten of voor elkaar koken. Bovendien is eten in de natuur veel romantischer. Tijdens een picknick geniet je naast van een lekker hapje en drankje ook van de buitenlucht, van de zon en/of van de sterren. De geluiden van de natuur zullen zorgen voor rust. Je kunt bij een picknicktafel gaan zitten of je neemt een kleedje mee om op te zitten.

3. Varen

varen

Varen kun je doen op veel verschillende manieren. In een stad kun je op een grote rondvaartboot gaan varen, maar als je liever wat meer privacy wilt, dan is een tweepersoonsboot een beter idee. Je kunt kiezen voor een motorboot, een roeiboot, kano of een waterfiets. Je zult waarschijnlijk veel lol en plezier met elkaar hebben. Voor een goed gesprek is er ook volop tijd en er zijn genoeg stille plekjes te vinden op het water.

2. Naar een pretpark

pretpark

In een pretpark beleef je pret en dat is nou precies wat je nodig hebt tijdens een eerste date. Hier is er voor iedereen wel iets leuks te vinden. Je komt er zo ook achter waar iemand van houdt (of minder van houdt). Op deze plek kun je heerlijk onbezorgd genieten van elkaar met of zonder diepgang.

1. Een escape spel doen

escape room

Steeds populairder wordt het. Bijna iedereen heeft er wel eens van gehoord of heeft het al eens gedaan. Toch is hier nog even een korte uitleg van een escape spel. Je wordt samen ergens opgesloten. Daar moet je allerlei spelletjes doen en raadsels oplossen. Op deze manier kun je uit de kamer geraken. Dat moet binnen een bepaalde tijd. Zo kom je er heel goed achter of jullie een goed team zijn. Bijna elke grote stad heeft één of meerdere plekken waar je een escapespel kunt doen. Een overzicht vind je hier.