Mannen houden over het algemeen van bier, mooie vrouwen, een groot stuk vlees, actief bezig zijn en ongecompliceerd lol maken. Als je een groep mannen bij elkaar zet, dan willen ze zich hiermee bezig houden. Hier zijn 10 ideeën voor een vrijgezellenfeest voor échte mannen.

10. Barbecueën

Niet echt een origineel idee, maar wel eentje waar je elke man blij mee maakt. Koop een flinke hoeveelheid vlees en bier, zet de barbecue aan en het feest kan beginnen. Heb je geen zin om alles zelf te regelen, dan huur je iemand in die voor jullie komt barbecueën of je gaat met z’n allen ergens op locatie barbecueën.

9. Elektrische bierfiets

Elektrische bierfietsen kun je huren met of zonder bestuurder. Voordeel van dat laatste is natuurlijk dat niemand tijdens het vrijgezellenfeest de BOB hoeft te zijn. Bierfietsen heb je in verschillende formaten. Je trapt met z’n allen terwijl je aan de bar zit, die in het midden van de fiets staat. Daar bevindt zich uiteraard ook een groot biervat met tap. De bestuurder zit in het midden vooraan. Ook (met z’n allen) een bierfiets kopen is een optie, als jullie het leuk vinden om vaker rond te ‘toeren’ of als er meer vrijgezellenfeesten aan komen.

8. Stormbaan

Je kunt zelf een stormbaan afhuren of ergens op locatie aan een uitdagende wedstrijd stormbaan gaan deelnemen. Als je er eentje huurt, dan is dat een opblaasbare versie en kan dat in veel verschillende formaten. Ga je ergens naartoe, dan bevindt deze zich meestal in de natuur waar met allerlei natuurlijke middelen en andere materialen een hindernisbaan is gecreëerd. Onderdelen van een stormbaan kunnen zijn touw slingeren, een klimrek/muur, een evenwichtsbalk, een glijhelling (met water), springen over ballen, springen vanaf grote hoogte en kruipen door een buis. Je kunt op een stormbaan (in teams) wedstrijdjes afleggen, maar je kunt er ook gewoon op gaan dollen. Wat je ook doet, met een stormbaan kun je gegarandeerd lol maken.

7. Naaktmodel tekenen of beeldhouwen

Als je met z’n allen een naaktmodel gaat tekenen of beeldhouwen, dan kun je dat natuurlijk zo serieus doen als je wilt. Je staat ergens op locatie met z’n allen achter een schildersezel (of bij beeldhouwen achter een werkbank). In het midden gaat een (uiteraard mooi en vrouwelijk) naaktmodel in verschillende poses plaatsnemen. Een docent geeft uitleg over de menselijke verhoudingen en de verschillende materialen (houtskool of steen) en technieken waar mee wordt gewerkt. Tijdens de workshop worden er door de docent aanwijzingen gegeven. Naaktmodel tekenen of beeldhouwen is een serieuze, humorvolle workshop.

6. Bierproeverij

In Nederland kun je op zeer veel verschillende locaties bier proeven. Soms krijg je de glazen bier in combinatie met een hapje. Het kan ook zijn dat de proeverij plaats vindt op een bierbrouwerij. Daar kun je naast het verkrijgen van informatie over verschillende speciaal bieren ook zien hoe dit bier wordt gemaakt.

5. Pubquiz

In een pub speel je onder het genot van een drankje en (eventueel) hapje een quiz. Dat doe je in twee teams van 4 á 6 man tegen elkaar. Je krijgt hierbij kennis/muziek vragen, maar speelt ook denk en plezier spellen tegen elkaar. Het geheugen wordt getest, maar ook samenwerking (en uiteraard plezier) is van belang. Op het eind is er een trofee voor het winnende team.

4. Brandweersurvival

Wil je spelen met vuur en knoeien met water? Dan is een brandweersurvival een goed idee. Hierbij leer je in een echt brandweerpak serieus brandjes te blussen. Terwijl je je bezig houdt met een brandweeravontuur met veel lol, krijg je ook serieuze informatie over brand en brandpreventie. Het hangt ervan af waar je de brandweersurvival boekt, maar op sommige plekken ga je ook spelletjes spelen met de waterslang, zoals bijvoorbeeld watervoetbal of een waterrace.

3. Citygame The Hangover

Het spel Citygame The Hangover wordt steeds populairder. Het kan in elke willekeurige stad worden gedaan en is te boeken bij vele organisaties. Het is gebaseerd op de gelijknamige film, The Hangover. Met een opdrachtboekje en een aantal attributen ga je in een team van vier á zes man op pad door de stad. De dobbelsteen bepaald tijdens het spel wie welke opdracht moet gaan uitvoeren. Deze verschillen in moeilijkheidsgraad. De ene keer moet je een tattoo ontwerpen en de andere keer moet je een wildvreemde dame op straat gaan zoenen. Het spel ‘The Hangover’ wordt vastgelegd op film en foto. Een jury bepaalt op het eind welk team de winnaar is. Natuurlijk mogen de videobeelden en foto’s worden meegenomen naar huis. Dat is een leuk aandenken en wellicht kun je ze gebruiken voor de aankomende bruiloft.

2. Blokarten

Blokarten wordt ook wel strandzeilen genoemd. Zoals de naam al zegt, je doet het op het strand. Je crost hierbij met een zeilwagen over het strand. Na een korte instructie is het al mogelijk het voertuig te besturen. Doormiddel van het bespelen van de wind kun je flinke vaart en mooie bochten maken door het zand. Je speelt hierbij met elementen en gaat de uitdaging aan om de blokart op twee wielen te laten rijden. Het geeft je niet alleen een spectaculair gevoel, het ziet er ook nog eens erg cool uit.

1. Bubbel voetbal

Bubbel voetbal is vooral veel duwen en beuken op een voetbalveld. Dat komt doordat het standaard spelletje voetbal wordt gespeeld in een bubbel bal, een grote opblaasbal, waarin je als een gek rondloopt en soms zelfs ronddraait. Bubbel voetballen kun je huren, maar je kunt de activiteit ook op locatie ergens gaan doen onder begeleiding. Je kiest dan zelf voor een locatie of gaat naar een binnen- of buitenlocatie van de organisator. Dan krijg je er naast begeleiding ook een scheidsrechter en prijsuitreiking bij.