Miljardair worden: wie droomt er nou niet van? Voor sommige mensen is deze droom werkelijkheid geworden. Zij horen thuis op het lijstje van de 10 jongste miljardairs. Deze rijke jongeren zijn allemaal niet ouder dan 30 jaar en hebben samen een groot fortuin bij elkaar gesprokkeld.

10. Patrick Collison – 30 jaar

Patrick Collison
360b / Shutterstock.com

Als medeoprichter en CEO van het softwarebedrijf Stripe, heeft Patrick Collison een groot fortuin bij elkaar weten te krijgen. In totaal is de miljardair maar liefst 2,1 miljard dollar waard. Zijn bedrijf creëert software waarmee mensen makkelijk betalingen kunnen doen. Blijkbaar valt dat in de smaak, want het heeft ervoor gezorgd dat Collison een plek op dit lijstje heeft verdiend. De broer van Patrick komen we later in het lijstje nog tegen, hij is iets jonger, dus iets hoger in het lijstje.

9. Jonathan Kwok – 30 jaar

De dertigjarige Jonathan Kwok komt uit China en heeft dit lijstje gehaald dankzij zijn vastgoedbedrijf. Dit bedrijf heeft hij niet helemaal zelf opgezet, aangezien het oorspronkelijk van zijn vader was. Nadat hij overleed kreeg Jonathan een groot deel van de aandelen, waardoor hij in één klap een miljardair was. Tegenwoordig houdt hij zich nog steeds bezig met het bouwen en verkopen van vastgoed, waardoor zijn rijkdommen alleen maar groeien: 2,5 miljard dollar op dit moment.

8. Anna Kasprzak – 29 jaar

Er zijn twee manieren waarop Anna Kasprzak haar fortuin van 1 miljard dollar bij elkaar heeft gekregen. Zo maakt ze deel uit van het grote schoenenmerk ECCO, dat een familiebedrijf van Kasprzak is. Daarnaast brengt ze haar tijd ook door als dressuurruiter. Ze heeft al veel succes behaald met haar paarden en weet op deze manier aan de top te blijven.

7. Ludwig Theodor Braun – 29 jaar

Het is geen geheim dat er veel geld valt behalen in de medicijnindustrie. Dat heeft Ludwig Theodor Braun bewezen, want hij heeft zijn bankrekening van 1 miljard te danken aan deze industrie. Met zijn bedrijf creëert hij vernieuwende medische apparaten die gebruikt worden door ziekenhuizen en andere specialisten. Jaarlijks verkoopt het bedrijf maar liefst 8 miljard dollar aan apparatuur.

6. Evan Spiegel – 28 jaar

evan spiegel
TechCrunch/CC BY 2.0/wikimediacommons

Als je het hebt over populaire sociale media platformen, dan heb je het over Snapchat. Deze app is vooral populair bij jongeren en wordt gebruikt om foto’s en video’s te versturen. Evan Spiegel heeft in totaal meer dan 2,1 miljard verdiend door de app te ontwikkelen en door te functioneren als directeur. Hij werd pas echt rijk toen er aandelen van Snapchat op de beurs kwamen, wat in 2017 gebeurde. Sindsdien heeft hij een plaatsje op deze lijst.

5. John Collison – 28 jaar

Niet alleen Patrick Collison heeft een plaatsje op deze lijst verdiend. Ook zijn broer John hoort in het rijtje van de jongste miljardairs thuis. Samen met zijn broer werkt hij in hetzelfde bedrijf en heeft hij dus ook hetzelfde fortuin opgebouwd. Met 2,1 miljard dollar op de bank kan hij de hele wereld aan en heeft hij meer dan genoeg ruimte om nog meer geld bij elkaar te sprokkelen.

4. Gustav Magnar Witzøe – 26 jaar

Ook Gustav Magnar Witzøe heeft zijn fortuin voor een groot deel aan zijn vader te danken. Van hem kreeg hij namelijk een goedlopend vissersbedrijf dat hij door de jaren heeft verder is gaan ontwikkelen. Met succes, want inmiddels is Gustav Magnar Witzøe maar liefst 3 miljard dollar waard. Dat is niet zijn enige verdienmodel, want Gustav Magnar Witzøe verdient ook bij met zijn werk als model.

3. Katharina Andresen – 23 jaar

Stel je voor: je bent pas 23 jaar oud en hebt al 1,4 miljard dollar op je bankrekening staat. Dat geldt voor Katharina Andresen, een Noorse miljardair die haar rijkdom dankzij haar vader heeft gekregen. Toen hij overleed, kreeg Katharina namelijk 42% van de aandelen van zijn investeringsmaatschappij. Dat aandeel was miljoenen waard en heeft ervoor gezorgd dat de rijkdom van Katharina alleen maar blijft groeien.

2. Alexandra Andresen – 22 jaar

Wanneer je de ene dochter een groot aandeel van je bedrijf geeft, moet je dat ook bij de andere dochter doen. Alexandra Andresen is het zusje van Katharine Andresen, is 22 jaar oud en is net als haar zus 1,4 miljard dollar waard. Toch houdt ze zich niet bezig met het bedrijfsleven. Ze gebruikt haar tijd veel liever om met haar paarden door te brengen en timmert aan de weg om een beroemde dressuurrijdster te worden.

1. Kylie Jenner – 21 jaar

kylie jenner
JStone / Shutterstock.com

Ze is dan wel niet de rijkste miljardair in dit lijstje, ze is wel de beroemdste en de jongste. Kylie Jenner is natuurlijk grotendeels bekend geworden door haar beroemde zussen: Kim, Kourtney en Khloé Kardashian. Ze heeft haar eigen fortuin gecreëerd dankzij haar succesvolle cosmeticabedrijf. Met Kylie Cosmetics heeft ze maar liefst 1 miljard dollar binnengesleept. Daarmee is ze de jongste miljardair van dit moment.