justin bieber liedjes
DFree / Shutterstock.com

Al meer dan tien jaar staat Justin Bieber aan de top met de ene na de andere hit. De zanger is door de jaren heen flink veranderd, maar dat maakt voor zijn fans niet uit. Zij genieten volop van zijn nummers. Ben je benieuwd naar de beste nummers die deze artiest heeft gemaakt? Je leest het in de top 10 Justin Bieber nummers.

10. Baby

Dit is waar het voor veel fans van Bieber begon. Baby was namelijk zijn eerste internationale hit, die hij samen met rapper Ludacris scoorde. Het werd meteen een van de best bekeken video’s op YouTube en vanaf dat moment was de zanger niet meer weg te denken uit de top 40. Het is bovendien leuk om terug te kijken naar de beginjaren van zijn carrière, toen Justin nog een stuk jonger was.

9. Where Are U Now?

Justin werkt graag samen met grote namen op het gebied van elektronische muziek en rap. Dat is niet anders bij deze hit. De zanger schreef een akoestische demo op zijn piano en stuurde de muziek naar muzikanten Diplo en Skrillex. Zij gingen zelf aan de haal met de pakkende muziek van de zanger en zorgden uiteindelijk voor een compleet nieuwe sound. Aan de ene kant is er de emotionele zang van Justin, maar aan de andere kant zijn er de speelse beats van Skrillex en Diplo.

8. Let Me Love You

Voor dit nummer werkte Justin samen met een Franse artiest: DJ Snake. Ook dit nummer werd gemaakt met veel invloeden uit de dancemuziek. De video werd in een mum van tijd ontzettend veel bekeken, maar dat heeft weinig met de zanger te maken. Hij is namelijk helemaal niet in de videoclip te zien. Dat geeft maar weer aan dat de muziek van Justin Bieber zichzelf bewijst.

7. I’m the One

Dit nummer is een grote samenwerking tussen verschillende artiesten, zoals DJ Khaled, Quavo, Chance The Rapper en Lil Wayne. I’m the One staat niet op de cd’s van Justin Bieber, maar op die van DJ Khaled. Hij scoorde hiermee zijn eerste nummer één hit. Dat was voor Justin natuurlijk niks nieuws, maar het succes van dit nummer was een mooie kers op de taart na het populaire album Purpose dat hij net had uitgebracht.

6. What do You Mean?

Met de release van dit nummer liet Justin zich van een hele andere kant zien. Het was het eerste nummer van het album Purpose en het toonde aan welke kant de zanger op wilde gaan: volwassen, een beetje sexy en vooral vernieuwend. Een goede melodie die urenlang in je hoofd blijft zitten wil ook altijd helpen. Het is dus niet gek dat alle nummers die volgden ook een groot succes zouden worden.

5. Cold Water

Op het gebied van elektronische muziek is Major Lazer misschien wel een van de grootste namen. Dit producententeam werkt samen met een aantal van de grootste artiesten van het moment, dus ook met Justin Bieber. Samen met zangeres Mo brengt hij een emotioneel dansnummer dat in een mum van tijd in talloze clubs werd gedraaid.

4. 2U

De artiest David Guetta weet hoe hij de ene na de andere hit moet maken. Justin Bieber weet dat ook, dus het is niet gek dat deze twee artiesten besloten om samen te werken. Het resultaat was 2U, een nummer met een rustige opbouw en een grote climax die perfect is voor ieder dansfeest. Ook dit nummer is niet door de zanger zelf uitgebracht. Het staat namelijk op het zevende album van David Guetta.

3. Love Yourself

Door de jaren heen heeft Justin vooral succes geboekt met stevige dansnummers, maar hij liet zijn gevoelige kant ook vaak zien. Dat doet hij op zijn best in dit nummer. Dit simpele liedje over een ex heeft weinig opsmuk: alleen wat zang en zachte instrumenten zijn genoeg om een hit te scoren.

2. I Don’t Care

Wat gebeurt er wanneer de twee grootste mannelijke sterren van het moment samen een nummer uitbrengen? Dan wordt dat natuurlijk een groot succes. Dat gebeurde met I Don’t Care: een samenwerking tussen Justin Bieber en Ed Sheeran. De komische videoclip heeft misschien ook wel iets te maken met de grote hoeveelheid fans die naar dit nummer luisterden.

1. Sorry

Wanneer je op zoek bent naar het ultieme dansnummer van Justin Bieber, dan kan je niet om Sorry heen. Het nummer werd al snel een van de meest succesvolle singles aller tijden, wat veel zegt na alle hits die Justin hiervoor al scoorde. De strakke dansmoves in de videoclip maakten het lied nog opvallender. Het was dus meteen duidelijk dat dit nummer het goed zou doen in een club of op een festival.