Katheryn Elizabeth Hudson, natuurlijk beter bekend als Katy Perry is de grote popsensatie van de laatste jaren. Sinds ze in 2008 doorbrak met het nummer “I Kissed a girl” (nummer één in meer dan twintig landen) is ze niet meer uit de top lijsten weg te denken. Het bijbehorende album, “One of the Boys” was eveneens wereldwijd een bestseller. Overigens kwam Katy Perry niet zomaar uit de lucht vallen. Al sinds 2001 probeerde ze door te breken als zangeres, maar dan onder de naam Kate Hudson. Haar muziekstijl was toen ook nog compleet anders, Gospel!

Ondertussen heeft Katy Perry meer dan genoeg hitnummers uitgebracht om een top 10 samen te stellen!

10. The One That Got Away

Wie kan er nou nee zeggen tegen een dramatisch liedje over die ene liefde die je bent misgelopen? Veel mensen hebben een ex waarvan ze denken: wat nou als we vandaag nog steeds gelukkig met elkaar waren? Katy Perry schreef er een nummer over en dat werd in no time een groot succes. In de clip is bovendien te zien hoe Perry er als een oude dame uit zou zien.

9. E.T.

E.T. is net iets anders dan alle singles die Katy Perry heeft uitgebracht. Het is een combinatie tussen hiphop en elektronische muziek. Kanye West is ook op de track te horen. Voor de videoclip werd alles uit de kast gehaald. Zo is Perry te zien in uitgebreide kostuums en aparte make-up.

8. Wide Awake

Katy Perry weet hoe ze over liefde moet zingen. In dit lied zingt ze over de pijnlijke kant van de liefde: een break-up. Hoe ga je verder nadat je relatie eindigt en hoe vind je de kracht om door te gaan? Fans houden van dit lied omdat het een echte powerballad is waarin Perry goed laat zien wat ze allemaal in huis heeft.

7. Dark Horse

Samen met Juicy J brengt Katy Perry deze internationale hit uit. Het nummer is een combinatie van allerlei verschillende genres. Zo kan je hiphop, rap, trap en techno terugvinden wanneer je naar Dark Horse luistert. De videoclip voor het nummer speelt zich af in het oude Egypte, waar ze zichzelf voordoet als de wereldberoemde Cleopatra.

6. Firework

Soms wil je gewoon een nummer horen waarmee je jezelf kunt inspireren. Dat is Firework van Katy Perry. Met dit nummer wil de zangeres een lijflied maken voor mensen die zichzelf niet goed genoeg voelen. Haar boodschap? Iedereen is mooi en sterk, je moet alleen even het vuurwerk in jezelf zien te vinden.

5. Roar

Nog een hit van Katy Perry die je het beste kunt draaien wanneer je even niet zoveel vertrouwen in jezelf hebt. In Roar laat de zangeres horen hoe sterk ze is, zelfs wanneer mensen haar klein proberen te houden. De clip was ook een groot succes. Hier zie je hoe de zangeres de jungle trotseert en uiteindelijk als grote winnaar eindigt.

4. California Gurls

Weer een samenwerking met een bekende rapper: deze keer maakte Katy Perry een monsterhit met Snoop Dogg. In California Gurls zingt ze over de prachtige vrouwen die allemaal in de Amerikaanse staat California te vinden zijn. Zon, zee en strand zijn genoeg voor een onvergetelijke tijd.

3. Hot n Cold

Ook deze hit van de zangeres belicht de vervelende kant van relaties. Want wat moet je doen als je partner constant last heeft van stemmingswisselingen? Het ene moment lijkt alles perfect te zijn, terwijl je het volgende moment te horen krijgt dat je niet goed genoeg bent. Dat is waar Hot n Cold van Katy Perry over gaat. De iconische videoclip waarin ze rondloopt in een bruidsjurk heeft ervoor gezorgd dat dit een wereldhit werd.

2. I Kissed a Girl

Katy Perry vindt het maar al te leuk om te experimenteren. Niet alleen met haar muziek, maar ook in de liefde. Je hoort er alles over in de hit I Kissed a Girl. Hierin zingt Perry over de vrouw die ze heeft gekust. Het was een groot succes, maar ze hoopt ook dat haar vriendje het niet al te erg vindt.

1. Teenage Dream

Voor sommige mensen is er geen enkele liefde zo intens als tienerliefde. Dat heeft Katy Perry mooi bezongen in het nummer Teenage Dream. Dit nummer gaat over het feit dat je zo verliefd bent, dat je je net weer een tiener voelt. Natuurlijk hoort daar ook een vrolijke en zomerse videoclip bij.