Bijna elk kind houdt van films kijken, al helemaal op een groot scherm in de bioscoop. Een uitstapje, dat gegarandeerd een succes is voor jong (en oud). Hier zijn 10 previews van kinderfilms die vanaf 2017 in de bioscoop verschijnen. Hopelijk zit er iets leuks tussen. Alvast veel kijk plezier!

De lijst is gerangschikt op het uitkomen van de films in de bioscoop.

Misschien wilde je nog even terugkijken of je een leuke kinderfilm had gemist in 2017? Maar ondertussen zijn we weer een aantal jaren verder en hebben we vele nieuwe lijstjes online staan. Bekijk ook zeker de top 10 van beste kinderfilms in 2019!

10. The Lego Batman Movie (8 februari)

lego-batman

Deze Amerikaans 3D computeranimatie actiekomedie is een superhelden film. De film is voortgekomen uit de film The Lego Movie uit 2014. Superheld Batman bevindt zich bij deze nieuwe film in hetzelfde universum. Hij probeert Gotham City te redden van de overname van de vijandige Jokers. Hierbij maakt hij een persoonlijke reis, waarbij hij zichzelf leert kennen en in gaat zien wat het belang van samenwerking is. De film is geproduceerd door Warner Animation Group en werd gerealiseerd door Warner Bros. Pictures.

9. Smurfs: The Lost Village (5 april)

Dit is een Amerikaanse 3D computeranimatie avonturenkomedie. De film is primair gebaseerd op de stripboeken van De Smurfen, gecreëerd door de Belgische Peyo. De film heeft een eigen uniek verhaal, dat los staat van de eerder verschenen film series van de Smurfen. Smurfin is in deze film op zoek naar haar rol in het Smurfendorp. Ze gaat op zoek naar haar nut en komt daarbij in het Betoverende Bos een magisch wezen tegen. Met haar broers gaat ze vervolgens een wilde reis maken vol ontdekking en gevaar. Tovenaar Gargamel probeert hen natuurlijk tegen te houden. In deze film komen de Smurfen in aanraking met het grootste mysterie, dat ooit heeft plaatsgevonden in de geschiedenis van de Smurfen. Smurfs: The Lost Village is geproduceerd door Jordan Kerner onder directie van Kelly Asbury.

8. Boss Baby (12 april)

boss-baby

In deze Amerikaanse animatiekomedie heeft een oudere broer een missie: hij wil de liefde van zijn ouders terug gaan winnen. Maar voordat hij dit uit kan voeren, komt hij tot een ontdekking. CEO van Puppy Co wil de liefdesbalans in de wereld gaan verpesten. Hierbij speelt een baby de hoofdrol, die doet alsof hij een nieuw broertje is. De jongen gaat er samen met zijn echte broertje voor zorgen dat de plannen van CEO van Puppy Co niet worden uitgevoerd.

7. Cars 3 (16 juni)

cars-3

Deze Amerikaanse 3D computeranimatie komedie is het vervolg op de films Cars (2006) en Cars 2 (2011). In deze nieuwe film speelt de bekende rode auto Lightning McQueen de hoofdrol, deze keer als veteraan racer. Hij neemt deel aan autoraces verspreid over heel Amerika. In Cars 3 is Cruz Ramirez zijn nieuwe vriend en Jackson Storm zijn nieuwe vijand. Terugkerende karakters, uit de serie en voorafgaande films, zijn Ramone, Mater en Sally. Cars 3 wordt geproduceerd door Pixar Animation Studios en gerealiseerd door Walt Disney Pictures.

6. Despicable Me 3 (28 juni)

despicable-me-3

Dit is een Amerikaanse 3D computeranimatie komedie. De film is het vervolg op de eerdere films van Despicable Me, deel 1 (2010) en deel 2 (2011). In de Verschrikkelijke Ikke 3 komt hoofdrolspeler Gru in contact met zijn tweelingbroer Dru, die hij lange tijd uit het oog had verloren. Ook wordt hij geconfronteerd met Balthazar Bratt, een opvallende man die als kind een ster was, maar nu bijzonder geobsedeerd is geraakt door het verleden. Despicable Me 3 is een productie van Illumination Entertainment en werd gerealiseerd door Universal Pictures.

5. Jumanji (27 juli)

jumanji

De Amerikaanse fantasie avonturenfilm Jumanji komt voort uit het gelijknamige boek, geschreven door Chris Allsburg. Er is al eerder een film verschenen in 1995 met Robin Williams. De nieuwe Jumanji is een remake van deze film. Het verhaal Jumanji gaat over het bordspel Jumanji dat tot leven komt. Vier tieners in detentie spelen de hoofdrol. Ze worden in het spel gezogen en nemen ‘Alvator’ vormen aan om de plaats van een juweel te bepalen. Jumanji is geschreven door Scott Rosenberg en tot stand gekomen onder directie van Jake Kasdan.

4. The Lego Ninjago Movie (27 september)

the-lego-ninjago-movie

Dit is een Amerikaans-Deense 3D computeranimatie actiekomedie martial arts film. Het is na The Lego Batman Movie de tweede film die is voortgekomen uit de film The Lego Movie uit 2014. In The Lego Ninjago Movie spelen zes ninja’s de hoofdrol. Zij hebben de taak gekregen hun thuiseiland Ninjago te verdedigen. ’s Nachts vechten zij tegen schurken en monsters. Daarbij maken zij gebruik van hun vaardigheden en indrukwekkende voertuigen. Overdag zijn het hele normale tieners. Dan strijden zij tegen hun grootste vijand… school. De film valt onder de directie van Charlie Bean en werd geproduceerd door Warner Bros. Pictures.

3. My Little Pony: The Movie (6 oktober)

little-pony

Deze Canadees-Amerikaanse animatie musical fantasiefilm is gebaseerd op de televisie serie My Little Pony: Friendship is Magic. De bekende zes pony’s Twilight Sparkle, Rainbow Dash, Pinkie Pie, Fluttershy, Applejack en Rarity gaan in de film op avontuur. Zij willen een bedreiging van hun woonplaats Ponyville tegengaan. Zij ontmoeten hierbij nieuwe vrienden en overwinnen vele uitdagingen. My Little Pony: The Movie is geschreven door Meghan McCarthy onder directie van Jayson Thiessen.

2. Coco (29 november)

coco

Dit is een Amerikaanse 3D computeranimatiefilm. Het gaat over een 12 jarige jongen Miguel Hij houdt zich bezig met gebeurtenissen die een relatie hebben met een eeuwenoud mysterie. Dit mysterie leidt tot een zeer buitengewone, verrassende familiereünie. De film Coco is de nieuwe Pixar film.

1. Ferdinand (22 december)

ferdinand

Deze Amerikaanse 3D computeranimatie komedie is gebaseerd op het kinderboek ‘The Story of Ferdinand’, in 1936 geschreven door Munro Leaf. Ferdinand is een kleine stier, die het liefst stilletjes onder een eik staat, terwijl hij de geur van bloemen ruikt. Hoewel de kleine Ferdinand groter en sterker wordt, blijft zijn karakter zachtaardig. Op een dag komen er vijf mannen langs om de grootste, snelste en ruwste stier uit te kiezen voor de stierengevechten in Madrid. Tot zijn grote schrik wordt Ferdinand hiervoor uitgekozen. Het verhaal Ferdinand is geschreven door Carlos Kotkin, Jenny Bicks en Yoni Brenner. De film is uitgevoerd onder directie van Carlos Saldanha.