Top 10 Komediefilms 2016 om naar uit te kijken in

2015 kende weer een aantal populaire komediefilms als Joy, Sisters en The Intern. Maar kunnen we in 2016 weer genoeg lachen om subtiele grappen, onderbroekenlol en een aantal bekende gezichten? Wat zijn de tien komediefilms die onze lachspieren in 2016 gaan trainen?

10. Hail, Caesar!

Een nieuwe film van de gebroeders Coen is altijd iets om naar uit te kijken. Hail, Caesar! over de kidnapping van een Hollywood-acteur lijkt weer een ouderwetse komedie te worden in de absurde stijl waarmee ze beroemd mee werden. De Coens zijn inmiddels zo gelauwerd dat ze voor elke film de grootste sterren kunnen krijgen. Acteurs als George Clooney, Josh Brolin en Scarlett Johansson keren terug samen met Ralph Fiennes en Tilda Swinton. Verwacht 18 februari.

9. The Brothers Grimsby

Sacha Baron Cohen ook bekend als Ali G en Borat keert in 2016 terug met een bizarre spionagekomedie. Mark Strong speelt een dodelijke spion die een succesvol leven leidt. Hij heeft al jaren geleden gebroken met zijn weinig snuggere broer (Sacha Baron Cohen) die een leven als voetbalhooligan leidt. Wanneer ze elkaar weer ontmoeten raken de broers verzeild in een avontuur waarbij ze de wereld moeten redden. Ondertussen zullen flink wat mensen beledigd raken. Verwacht 3 maart.

8. Whiskey Tango Foxtrot

Tina Fey is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de populairste comédiennes van Amerika. Met Whiskey Tango Foxtrot waagt ze zich aan de verfilming van The Taliban Shuffle waarin de oorlogsjournalist Kim Barker over haar ervaringen in Afghanistan vertelt. Ongetwijfeld een goede achtergrond voor een absurde komedie. Martin Freeman (Sherlock Holmes, The Hobbit) speelt een Schotse journalist waarmee Fey een vreemde relatie krijgt. Verwacht 4 maart.

7. Keeping Up with the Joneses

2016 wordt een interessant jaar voor Jon Hamm, beter bekend als Don Draper in Mad Men. Kan hij nu de legendarische serie is afgelopen nog wel geloofwaardig andere rollen spelen? In Keeping Up with the Joneses kan Hamm zijn komische talenten uitproberen. In de film komt een echtpaar erachter dat hun buren spionnen zijn. Al snel raken ze zelf verstrikt in een internationale intrige. Verwacht 31 maart.

6. Eddie the Eagle

De Britse schansspringer Eddie Edwards maakte tijdens de Olympische winterspelen van 1988 furore. Edwards was een veelzijdige sporter en stuntman die steevast als laatste eindigde bij het schansspringen en toch stug bleef meedoen. Op deze manier werd hij een cultheld en een perfect personage voor een feelgoodkomedie. De jonge acteur Taron Egerton speelt Eddie the Eagle en wordt bijgestaan door de intrigerende combinatie van Hugh Jackman en Christopher Walken. Verwacht 28 arpil.

5. Central Intelligence

Dwayne Johnson, beter bekend als The Rock, is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de meest succesvolle acteurs. Deze spierbundel heeft echt een neus voor kaskrakers. In Central Intelligence speelt hij Bob, een dodelijke CIA-agent die in zijn jongere jaren werd gepest. Nu is het tijd voor een schoolreünie. Zijn vroegere schoolvriend gespeeld door Kevin Hart is tegenwoordig een brave accountant. Bob vraagt hem ogenschijnlijk voor de grap mee te doen aan een geheime operatie wat uitloopt op een waanzinnig avontuur. Verwacht 16 juni.

4. Masterminds

https://www.youtube.com/watch?v=onOblb6W_yw

Jared Hess is de naam van het echtpaar dat verantwoordelijk was voor de humorklassieker Napoleon Dynamite. Maar hun laatste film Gentlemen Broncos dateert alweer uit 2009 en was een regelrechte flop. Met komische veteranen Kirstin Wiig, Zach Galifianakis en Owen Wilson moet het Masterminds beter vergaan. Bankovervallen zijn klassieke situaties voor komedies en Masterminds gebruikt ook nog eens een waargebeurd verhaal, de Loomis Fargo bankoverval uit 1997 waar meer dan 17 miljoen dollar werd buitgemaakt. Of het voor de personages in de film beter afloopt dan hun voorbeelden uit het echte leven kun je vanaf 30 september zien.

3. Bad Santa 2

Bad Santa 2

Bad Santa is een vreemde kerstfilm. Twee dieven gespeeld door Billy Bob Thorton en Tony Cox gaan als de Kerstman en een van zijn elfenhulpjes verkleed langs warenhuizen waar ze hun slag slaan. De onbeschofte en seksverslaafde Kerstman lijkt te zijn veranderd nadat hij een jongen helpt zichzelf te verdedigen tegen pestkoppen. Voor kerst 2016 zal eindelijk een vervolg verschijnen waarin ongetwijfeld zal blijken dat Bad Santa niet op het rechte pad is gebleven. Christina Hendricks (Mad Men) doet mee als een vrouw die een liefdadigheidsproject leidt waarop Bad Santa zijn oog heeft laten vallen. Helaas heeft ze ook wat met mannen die verkleed gaan als de Kerstman.

2. Ghostbusters

Ghostbusters

Ghostbusters (1984) is een echte komedieklassieker met een flinke dosis bovennatuurlijke humor die af en toe afgewisseld wordt met een schrikmoment. De aangekondigde derde film houdt de gemoederen flink bezig want de spokenjagers worden dit keer door vrouwen gespeeld. Twee auteurs schrijven een boek over het bestaan van spoken. Een van hen wordt later professor maar raakt haar reputatie kwijt wanneer het boek opduikt. Wanneer een spokenplaag New York teistert is het tijd om hun kennis met twee andere vrouwen te delen en de geesten te verdelgen. Een aantal acteurs uit de originele films als Bill Murray, Dan Aykroyd en Ernie Hudson keren terug in korte rollen. 14 juli worden de nieuwe spokenjagers in de bioscoop verwacht.

1. Bridget Jones’s Baby

Bridget Jones’s Baby

Renée Zellwegger keert na twaalf jaar terug in een derde Bridget Jones film. Zoals de titel al verraadt is de sympathieke losbol Bridget zwanger geraakt. Probleem is dat ze niet weet wie de vader van de baby is. Colin Firth keert terug als Mark Darcy en belangrijke kandidaat voor het vaderschap. Of heeft nieuwkomer Patrick Demsey (Grey’s Anatomy) hier iets mee te maken? We zullen het vanaf 15 september weten.

bron: filmlijstjes.com hier vind je een nog uitgebreidere lijst van de komediefilms die uitkomen in 2016.