Er is bijna geen artiest zo controversieel als Lady Gaga. Ze heeft een ongekend goede stem en is altijd op zoek naar manieren om te experimenteren met haar muziek. Hierbij is ze niet bang om extreme outfits en statements uit de kast te halen tijdens haar optredens. Dit zijn de top 10 beste liedjes van Lady Gaga.

10. Poker Face

Just Dance was dan wel de eerste hit van Lady Gaga, maar Poker Face is het nummer dat haar in een wereldster veranderde. Vanaf het eerste moment zette ze zichzelf op een totaal andere manier neer. Ze was een beetje vreemd, eigenwijs en bovendien niet bang om zichzelf te laten zien. Het hielp natuurlijk ook dat Poker Face echt een nummer is dat in je hoofd blijft zitten.

9. Judas

Lady Gaga is altijd al geïnteresseerd geweest in religie. Dat is te merken aan de single Judas, waarin de zangeres zingt over een man die haar heeft bedrogen. Er was veel ophef toen de videoclip voor Judas werd uitgebracht. Zo werden Jezus en de twaalf apostelen uitgebeeld als stoere motorrijders en vonden mensen het niet gepast hoe Gaga omging met religieuze beelden.

8. Yoü and I

Een van de dingen waar Lady Gaga niet bang voor is, is experimenteren met verschillende muziekstijlen. Dat is te merken wanneer je Yoü and I hoort. Dit liefdeslied bevat invloeden uit country- en blousemuziek. Ze scheef het lied ter ere van de man die toen haar vriend was: Lüc Carl. Voor veel mensen is dit dan ook het ultieme liefdeslied van Lady Gaga.

7. Telephone

Wat krijg je wanneer twee supersterren samen een single uitbrengen? Een gigantische hit natuurlijk. Telephone is een samenwerking tussen Lady Gaga en Beyoncé, waardoor dit onmogelijk een flop kon worden. De videoclip is een kleine film van maar liefst tien minuten lang, wat natuurlijk een traktatie was voor alle fans. Leuk om te weten: dit nummer werd oorspronkelijk geschreven voor Britney Spears.

6. Marry the Night

Als artiest weet je hoe het is om te vechten voor je plekje in de hitlijsten. Dat is de grote inspiratie voor het hitnummer Marry the Night. In deze track zingt Lady Gaga over haar toewijding om de top te halen. Tegelijkertijd is het een perfect dansnummer voor een late avond in de club.

5. Applause

Marry the Night is niet het enige nummer dat Lady Gaga schreef over haar leven als artiest. Applause is daar namelijk ook een goed voorbeeld van. Ze zingt over kunst in popcultuur en natuurlijk over haar succes. Een van de redenen waarom dit nummer opvalt, is door de coupletten die rechtstreeks uit een David Bowie nummer lijken te komen.

4. Paparazzi

Het leven van een artiest gaat niet altijd over rozen. Dat is te horen wanneer je naar Paparazzi luistert. In deze hit beschrijft Gaga de duistere kant van het artiestenbestaan. Opgejaagd worden door fotografen, maar tegelijkertijd ook bijna afhankelijk lijken te zijn van deze hordes mensen die je altijd achtervolgen. In de clip weet Gaga ook nu een aparte twist aan haar nummer te geven.

3. Born This Way

Voor veel fans van Gaga is Born This Way hun nieuwe lijflied geworden. Het nummer gaat over de schoonheid in iedereen en spreekt zich duidelijk uit tegen discriminatie. Wat je seksualiteit, huidskleur of kledingmaat ook is: je mag er zijn en niemand heeft daar iets over te zeggen.

2. The Edge of Glory

Lady Gaga weet als geen ander hoe ze haar fans aan het dansen moet krijgen. The Edge of Glory is een van haar grootste dancehits en het perfecte nummer wanneer je een avond op stap gaat. Dit lied heeft geen grote boodschap, maar dat maakt het niet minder goed.

1. Bad Romance


Bad Romance is zonder twijfel een van de grootste hits die Lady Gaga ooit heeft gehad. Het lied gaat niet over de mooie kant van de liefde, maar de duistere en pijnlijke kant. Soms lijkt het wel verslavend te zijn. Met een wereldberoemde videoclip en een prachtige stem weet Gaga een hit te scoren die we over jaren nog steeds zullen horen.