De zomer in Nederland is in volle gang. Het is bloedheet. De stranden liggen vol. De terrassen zijn afgeladen. Wat hoort daar naast een lekker drankje bij? Een lekker muziekje. Daarom zetten wij de 10 (potentiële) zomerhits van 2022 voor je een rij. Mist er nog een zomerhit, laat het vooral weten bij de reacties.

10. FMG – Boot

Ieder jaar zijn de zomerhits in Nederland een combinatie van binnenlandse en buitenlandse hits. Ook in 2022 is dit het geval. We beginnen met een liedje van eigenbodem van de hiphop artiesten Family Money Gang (FMG) uit Rotterdam. In “Boot” zingen ze “Je hebt de boot gemist”, en dan hebben ze het natuurlijk niet over een vaartuig, maar een meisje waar de jongens liever mee willen “varen”.

9. Lizzo – About Damn Time

Lizzo waarschuwde de wereld al “just wait until the summer when they let me out the house”. En ze had helemaal gelijk, About Damn Time is een heerlijk liedje voor de warme dagen met een boodschap: Houd van jezelf, no matter what!

8. Beyonce – ‘Break my soul’

Beyonce komt dit jaar met een hele nieuwe sound. Alhoewel, nieuw? Break my soul is natuurlijk een sample van een ander liedje dat het altijd goed doet in de zomer lekker liedje “Show me love” van Robin S. Dankzij Beyonce is de jaren ’90 housemuziek is weer helemaal terug van weggeweest.

7. Maan & De Jeugd Van Tegenwoordig – Naar De Maan

De lekkere beats van Bas Bron, de originele taalvondsten van de heren van de De Jeugd van Tegenwoordig en de prachtige stem van Maan zorgen voor een heerlijke zomerhitje.

6. Harry Styles – ‘As it was’

Is het net zo’n lekker zomerliedje als “Watermelon Sugar” waar Harry Styles twee jaar geleden de hitlijsten bestormde? Nee, dat niet, maar ‘As it was’ is wederom een heerlijk zwoel liedje om op te zetten tijdens de hete dagen.

5. Kate Bush – ‘Running Up That Hill’

Misschien is het wat vreemd dat er een liedje uit 1985 in de lijst van zomerhits van 2022 staat. Dit heeft natuurlijk alles te maken met doordat het nummer veelvuldig in het vierde seizoen van de Netflix topper “Stranger Things” was te horen.

4. Camila Cabello – Bam Bam

Het vlotte nummer van de Cubaanse zangeres Camila Cabello heeft alle ingrediënten van een zomerhit. Een simpel refreintje, een swingende ritme, het is Spaans, een zwoele videoclip. Succes gegarandeerd op de dansvloer!

3. FLEMMING – Automatisch

“Automatisch” van Flemming laat je automatisch dansen zonder dat je nog kunt stoppen. Flemming laat na “Amsterdam” en “Zij wil mij” zien dat hij een blijvende aanwinst is voor de Nederlandse popmuziek.

2. Rema – Calm Down

De Nigeriaanse Rema komt met een heerlijke liedje deze zomer “Calm Down”. Hij noemt zijn eigen sound “Afrorave”, een subgenre van Afrobeats met invloeden van Arabische en Indiase muziek.

1. Willy William – Trompeta

“Oooooooooooooooh, oooooooooooh, ooooooooooh! VAMOS A ROMPER LA DISCO”

“Trompeta” van Willy William is de zomerhit van 2022. Het swingende Spaanstalige nummer is een mix tussen salsa, rap, hiphop en EDM. De ideale combinatie voor een zomerhit.

Als je trouwens denkt, dit trompet deuntje ken ik toch al heel lang? Dan klopt dat Trompeta bevat het deuntje van het lied “Infinity” van The Guru Josh Project uit 2008 bevat.