Het is zover, je gaat op reis naar Barcelona, die bruisende en moderne stad in Spanje waar je al zo veel jaren heen wil. Je hotel is gereserveerd, je vlucht geboekt. Maar wat ga je doen, wat ga je zien? We geven je de Top 10 bezienswaardigheden van Barcelona, zodat je er geen hoeft te missen!

10. Museum voor moderne kunst MACBA

macba

Dit bijna helemaal glazen museum laat je een grote collectie zien aan moderne kunst van Spaanse kunstenaars. Omdat het bijna helemaal van glas is, kan je je iets voorstellen van het vele licht dat in het museum schijnt. Daarnaast zijn er de steeds wisselende tentoonstellingen. Wil je nog meer musea bekijken met kunst? Dan zijn het Gaudí-museum, Miro-museum en Picasso-museum voor jou ook zeker een aanrader!

9. Park Güell

Park Guell

Ben je in Barcelona, dan bezoek je voor ontspanning en verkoeling dit prachtige park met kunstwerken van Gaudi. De verkoeling krijg je van de enorme pijnboombossen en van de vele palmen en andere bomen rondom de pleinen. In dit park vind je ook een prachtige bank en een trap helemaal versierd met prachtige mozaïeksteentjes.

8. Arco de Triunfo

Arco de Triunfo

Je wil natuurlijk de Arc de Triomf, een triomfboog gemaakt van rood steen, ook niet missen! Je vindt deze boog vlakbij het hiervoor genoemde Parc de Ciutadella.

7. Sagrada Família

Sagrada-Familia-Migel

Een gigantische en schitterend ontworpen kathedraal, gemaakt naar een ontwerp van Gaudi. De eerste steen werd gelegd in 1882 maar aan deze enorme kathedraal wordt nog altijd gebouwd. Dit indrukwekkende gebouw wil je van dichtbij gezien hebben en op de foto hebben!

6. De Magische Fontein van Montjuïc in Parc de Montjuïc

Magic-Fountain-of-Montjuic

Om stil van te worden en om nooit meer te vergeten…kleurig verlichte fonteinen onderaan de heuvel Montjuïc. Ontworpen om te laten zien hoeveel indruk gefilterd licht op ons maakt in het donker…en dus ook echt een absolute aanrader op een lange warme zomeravond wanneer er bij de fontein ook veel muziek gemaakt wordt en er door heel wat mensen wordt gedanst!

5. Het zeeaquarium van Barcelona

barcelona aquarium
nito / Shutterstock.com

Meer dan elfduizend vissen in zeewater, maar ook haaien en andere zeebewoners kun je hier op je gemak bekijken. Dit museum bezit een schat aan speciale en indrukwekkende vissen die je kan bekijken wanneer je door een lange tunnel loopt door het aquarium…de vissen zwemmen aan alle kanten om je heen.

4. De kathedraal Santa Eulalia

Santa Eulalia

Deze kathedraal van Barcelona is helemaal in gothische stijl gebouwd. Er zijn verschillende grote binnen- en buitenplaatsen te bekijken zoals de binnenplaats van de kathedraal waar je St Joris en de Draak vindt. Daarnaast kan je de kathedraal gaan bezichtigen en vindt dan een schitterend koorgestoelte, een marmeren sarcofaag, een beroemde crypte en verschillende kapellen met unieke bezienswaardigheden.

3. Ciutat Vella

Ciutat Vella
lornet / Shutterstock.com

Dit is eigenlijk het oude stadscentrum, waar nog een rustieke Spaanse sfeer behouden is gebleven. Een gebied om mooie foto’s te maken! Slenteren door sfeervolle straatjes met unieke huizen en kleine winkeltjes in klassieke warme kleuren. Te vinden tussen La Rambla en het Parc de la Ciutadella.

2. Parc de la Ciutadella

Parc de la Ciutadella

Dit heerlijke park is het grootste maar ook drukste park in Barcelona. Ook de bewoners zoeken hier hun groene ruimte, rust en verkoeling maar ook gezelligheid. Je vindt in dit park ook verschillende musea, speeltuintjes voor kinderen, een grote vijver, een grote waterval en een Engelse rozentuin. Langs de brede lanen staan grote bomen en in het park vind je zelfs een dierentuin.

1. Rambla de Catalunya en de vele tapasbars!

Rambla
Mihai-Bogdan Lazar / Shutterstock.com

La Rambla is een begrip! Wie naar Barcelona gaat, weet wat La Rambla is en is er ook geweest! La Rambla is een heel lange en brede winkelstraat, altijd drukbezocht en enorm populair. Deze straat is -deels- alleen voor voetgangers en als je hem helemaal afloopt is hij meer dan 1 kilometer lang! Er is veel openbaar vervoer dat stopt bij La Rambla. Natuurlijk vindt u op en rondom La Rambla veel gezellige restaurantjes en tapasbarretjes. Niet te missen!

Regel je stedentrip naar Barcelona alvast bij Bebsy. Dankzij jarenlange ervaring regelen zij de beste deals. En bij aanmelding krijg je direct 25 euro korting!