Escape Rooms zijn binnen een aantal jaren een zeer populaire vorm van entertainment geworden in Nederland. Het aantal Escape Rooms stijgt maandelijks. Daarom hebben we een lijstjes gemaakt van de 10 leukste Escape Rooms in Nederland.

De gebruikte foto’s zijn niet van de escape rooms zelf

10. Escaperoom Groenlo

escape room 5

In Escaperoom Groenlo bevind je je in het Grolle van 1627, een stad die is bezet door de Spanjaarden. Maar er broeit iets Groenlo en Prins Frederik Hendrik is van plan om de stad terug te veroveren. Samen met zijn leger omsingelt hij de stad en het zal niet lang duren voor het ontzet van Grolle. Maar de Spanjaarden zitten niet stil en smeden een complot om Prins Frederik Hendrik te vermoorden. Doel van deze Escape Room is om de Prins de waarschuwen en te voorkomen dat de moordenaars eerder bij hem dan jullie als groep.

9. Escaperoom 058 (Leeuwarden)

escape room 4

Je hebt bij Escape Room 058 in Leeuwarden maar liefst keuze uit vijf verschillende Escape Rooms. Zo heb je Houdini’s Academy waarbij Harry Houdini vlak voor zijn dood zijn geheimen deelt en op zoek is naar waardige opvolgers. Save the Zeppelin is een Escape Room waar alle zeppelins te gevangen zijn genomen. Als groep met de minste ervaring neem je het op tegen onzichtbare vijand. Kunnen jullie de vijand verslaan of gaan jullie ook in rook op? Zo heb je bij Escaperoom 058 ook The Cabin, Room 313 en Terrorist Threat als Escape Rooms waar de bezoekers veel plezier aan beleven.

8. Escape Room Tot Slot (Doesburg)

escape room 3

Met een team van twee tot acht personen word je opgesloten in een kamer. Je moet binnen zestig minuten de sleutel vinden om te ontsnappen. Dat lijkt een eenvoudige opdracht, maar het is moeilijker dan het lijkt. Om de sleutel te vinden moet je namelijk puzzels doen, raadsel ontrafelen en geheime bergplaatsen vinden. Het gaat bij Escape Room Tot Slot om het effectief samenwerken. Alleen gaat het in ieder geval niet lukken en je hebt iedereen nodig. Lukt het jullie als team om de sleutel te vinden en te ontsnappen?

7. Locked (Amsterdam)

escape room 2

Voor een leuk groepsuitje kies voor Escape Room Locked in Amsterdam. Dit zijn originele Escape Rooms waarbij je door ingenieuze puzzels en verrassende technische vernuften je verzekerd bent van een onvergetelijke ervaring. Locked heeft drie verschillende Escape Rooms, waaronder The Submarine. Je begint in de werkkamer van een journalist genaamd Hugo Laanen en moet het mysterie ontrafelen van een verdwenen Russische onderzeeër. Daarnaast heb je The Liebermann Conspiracy die verder gaat waar The Submarine ophoudt. Deze Escape Rooms zijn geschikt voor twee tot zes personen en duren 90 minuten.

6. Mystery House (Valkenburg)

escape room

De Escape Rooms van Mystery House vind je in het Limburgse Valkenburg in een oude bioscoop. Elk van deze Escape Rooms zijn gebaseerd op oude films. Deze oude films zijn als een vloek in de bioscoop achtergebleven. Met alleen goed samenwerken en ieders kennis goed te benutten kan je alle hints vinden. Je krijgt 60 minuten de tijd om alle raadsel op te lossen en de codes te kraken. Deze Escape Room is geschikt voor twee tot zes personen.

5. LOCK’D Escape Room (Winterswijk)

escape room 10

The Hangover Escape Room in Winterswijk is een favoriet onder vele spelers. Je wordt wakker in een politiecel met een enorme kater. Het is onduidelijk wat er is gebeurd. Je krijgt te horen dat je hoofdverdachte bent in een moordzaak. Doel is om uit de cel te ontsnappen en erachter te komen wat de avond ervoor allemaal heeft plaatsgevonden. Alles om jouw onschuld te bewijzen. Deze Escape Room duurt 60 minuten en is geschikt voor twee tot zes personen.

4. Escape from Wonderland (Leiden)

escape room 8

Dit is een Escape Room waar je eigenlijk juist niet witl uit ontsnappen. In het centrum van Leiden ligt Escape from Wonderland en is een magische plek waar dieren kleren dragen, het regent van kauwgomballen en er bloemen bloeien in allerlei soorten kleuren. Laat je meeslepen met dit geweldige avontuur, maar let wel op de tijd, anders kom je er misschien nooit meer uit. Deze intrigerende Escape Room is vanaf twee personen tot zes personen en je krijgt een uur de tijd om te ontsnappen uit Wonderland. Waar wacht je nog op?

3. Kamer 237 (Volkel)

escape room 6

Het is het jaar 1970, 23 juli om precies te zijn, wanneer Charles Grady samen met vrouw en twee kinder incheckt in het hotel. Zijn plan is om voor langere tijd in het hotel te verblijven om in alle rust aan zijn boek te werken. Het schijnt dat door die rust hij alle contact met de realiteit heeft verloren. Voor iedereen is het een mysterie wat er is gebeurd, maar wat zeker is is dat Grady nooit is uitgecheckt in kamer 237. Deze spannende Escape Room is voor twee tot zes personen en duurt een uur.

2. Down the Hatch (Voorburg)

escape room 7

Op nummer één Down the Hatch in Voorburg. Een Escape Room die voor 80 minuten lang voor plezier en spanning zorgen. Dit zal een uitstapje worden die je niet snel gaat vergeten. Down the Hatch belooft een ervaring te worden waar nog dagenlang over nagepraat gaat worden. Zeer geschikt voor als je met familie, vrienden of collega’s bent. Down the Hatch zorgt ervoor om collega’s van een andere kant te zien en in een andere setting mee te maken dan alleen op kantoor. Of je kan Down the Hatch spelen met familie en vrienden om de band met elkaar sterker te maken. Het spel dat je speelt heet Molly’s Game. Het is 19 november 1971 als Dr. Kowalski besluit de deuren van zijn praktijk te openen. Niet wetende dat deze dag de rest van zijn leven zal veranderen.

1. Docter Watsons (Rotterdam)

escape room 9

In de leukste escape room in Rotterdam moet je binnen 60 minuten ontsnappen en mysteries oplossen in de kelder van de Arminiuskerk. Docter Wastson biedt een geweldige spelervaring voor vrienden, collega’s of samen ontsnappen met je gezin. Wat van essentieel belang is bij deze Escape Room is het samenwerken met elkaar. Je hebt twee kamers, L’Architecte en La Résidence, die vol zitten met raadsels, hersenkrakers en mysteries. Door samen te werken kraak je de code en kan je ontsnappen.