Kijken je kinderen én jij graag naar films? Dan belooft 2015 een mooi jaar te worden! Er staan vele mooie kinderfilms op de rol. Een groot deel animatiefilms, maar ook leuke kinderfilms met echte acteurs. In onderstaand top 10 lijstje geven we je vast een preview. De films zijn gerangschikt naar datum waarop ze in de bioscoop te zien zijn.

Misschien wilde je nog even terugkijken of je een leuke kinderfilm had gemist in 2015? Maar ondertussen zijn we weer een aantal jaren verder en hebben we vele nieuwe lijstjes online staan. Bekijk ook zeker de kinderfilms 2019!

The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water – 28 januari

The SpongeBob Movie Sponge Out of Water

We beginnen het nieuwe jaar met ‘The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water’. In deze film zoeken Spongebob en zijn vrienden naar een gestolen recept. Voor ze er erg in hebben, krijgt de groep het aan de stok met een piraat. Om het recept van hem terug te stelen, besluiten ze om zich te transformeren tot superhelden. Zo verandert Spongebob in een held genaamd ‘Invincibubble’. Patrick luistert naar de naam ‘Mr. Superawesomnes’ en mr. Krabs noemt zich ‘Sir Pinch-a-lot’. Deze film – waarin onder meer Antonio Banderas en Slash een rol hebben – verschijnt op 28 januari in de bioscoop.

Cinderella – 18 maart

Cinderella

Gelukkig hoeven ook de meisjes niet te lang te wachten; op 18 maart staat de release van ‘Cinderella’ gepland. Geheel volgens het oorspronkelijke verhaal zien we hoe een lief, jong meisje door het lot wordt getart. Na de dood van haar moeder trouwt Ella’s vader met een vrouw, die al twee dochters heeft. Als ook hij komt te overlijden, blijft Ella achter bij haar stiefmoeder en –zussen. Zij behandelen haar als een slaaf. De gedachte aan haar moeder houdt Ella op de been. Op een dag ontmoet ze een knappe man in de bossen. Zal haar leven dan een andere wending nemen?

Minions – 1 juli

Minions

Liefhebbers van Gru, Edith, Agnes, Margo én de Minions opgelet; op 1 juli verschijnt ‘Minions’ in de bioscopen. Waar ze in de andere films vooral een bijrol speelden, draait het in ‘Minions’ geheel en al om Gru’s gele hulpjes. Wil je een voorproefje? Bekijk dan nog eens de aftiteling van ‘Despicable Me 2’. Hierin doen drie Minions auditie voor de film. Leuk om te weten is dat Sandra Bullock de stem van Scarlett Overkill – de slechterik van de film – zal inspreken.

Inside Out – 22 juli

Inside Out

De 3D animatiefilm ‘Inside Out’ is gemaakt volgens het idee van Pete Docter. Samen met Ronnie del Carmen en Jonas Rivera heeft hij de film ook geproduceerd. Als haar vader een nieuwe baan krijgt, moet het gezin noodgedwongen verhuizen. Dit heeft behoorlijk wat impact op het leventje van de jonge Riley. Tijdens het opbouwen van een nieuw bestaan wordt het meisje – meer dan ooit tevoren – overmand door haar emoties. Juist die emoties – blijdschap, angst, boosheid, verdriet, afkeer en verdriet – zijn bij Riley sterk aanwezig. Zal het haar lukken om positief te blijven?

Pixels – 6 augustus

Pixels

Ben je fan van Adam Sandler? Dan moet je ‘Pixels’ zeker zien. In deze film draait het allemaal om de strijd tussen buitenaardse wezens en de bewoners van de aarde. Laatstgenoemden worden vertegenwoordigd door president Will Cooper. Het probleem is dat de buitenaardse wezens een oud, jaren ’80 videospelletje aanzien voor een aanvalsplan tegen hun soort. Ze besluiten om op eenzelfde manier terug te slaan; alle technieken uit het videospelletje worden toegepast. Zal het programmeur Jules Brenner lukken om het spel zo te veranderen dat de bewoners van de aarde winnen?

Goosebumps – 20 augustus

Goosebumps

Ben je bekend met de ‘Goosebumps’ verhalen gescheven door R.L. Stine? Deze verhalen worden nu verfilmd. Het leuke is dat de film draait om de verhalenschrijver. Én over zijn monsters en geesten! Op een dag maakt Zach kennis met zijn nieuwe buurmeisje Hannah. Haar vader is de schrijver van ‘Goosebumps’. Al snel ontdekt Zach dat Hannah’s vader alle monsters uit zijn verhalen thuis houdt. Per ongeluk laat Zach de monsters ontsnappen. Samen met Hannah zet hij alles op alles om de monsters te vangen.

The Jungle Book – 14 oktober

The Jungle Book

Het is toch wel heel bijzonder dat een verhaal – geschreven omstreeks 1894 – momenteel weer wordt verfilmd! Ruim 120 jaar geleden schreef Rudyard Kipling een aantal verhalen, die zich afspeelden in de jungle van India. Niet geheel verwonderlijk als je weet dat hij daar een deel van zijn jeugd heeft doorgebracht. In de 3D film ‘The Jungle Book’ wordt de rol van Mowgli gespeeld door Neel Sethi. Verder zal Bill Murray de stem van Baloo inspreken en Scarlett Johansson die van Kaa. Deze film is medio oktober te zien in de bioscopen.

Peanuts – 6 november

Peanuts

In het jaar – dat de strip ‘Peanuts’ 65 jaar bestaat – verschijnt ook de gelijknamige film. Eerder zijn er al vier op de bekende strip gebaseerde films gemaakt. De film ‘Peanuts’ – die in 2015 verschijnt – is de eerste 3D speelfilm. Het verhaal is geschreven door familie van de geestelijk vader van ‘Peanuts’, te weten Bryan en Craig Schulz. Ook Cornelius Uliano heeft hieraan een bijdrage geleverd.

The Good Dinosaur – 25 november

Op 25 november 2015 gaat ‘The Good Dinosaur’ in première. Het betreft een 3D animatiefilm geproduceerd door Pixar Animation Studios. In ‘The Good Dinosaur’ draait alles om de vraag: hoe zou de aarde eruit zien als de catastrofale asteroïde – die ervoor zorgde dat al het leven in een keer werd vernietigd – onze planeet had gemist? Dan zouden er misschien nog wel dinosauriërs in leven zijn! De immens grote Arlo is hiervan een mooi voorbeeld. Hij behoort tot het Apatosaurus soort. Arlo wil niets liever dan vreedzaam samenleven met de mensen. In zijn streven om dit gedaan te krijgen, sluit hij vriendschap met een jongen genaamd Spot. De makers van ‘The Good Dinosaur’ stellen ons een leuke en spannende film in het vooruitzicht.

Kung Fu Panda 3 – 23 december

Kung Fu Panda 3

‘Kung Fu Panda 3’ belooft dé bioscoophit tijdens de kerstvakantie. In dit vervolg op de eerder verschenen edities wordt Po bedreigd door twee verschillende kwaden; het ene kwaad wordt gerekend tot het bovennatuurlijke, het andere staat dichterbij hem. In ‘Kung Fu Panda 3’ maken sterren zoals Angelina Jolie, Dustin Hoffman, Lucy Liu en Jackie Chan hun opwachting. Uniek aan deze film is dat deze deels in China en deels in de Verenigde Staten is gemaakt. Het betreft namelijk een coproductie tussen DreamWorks Animation en Oriental DreamWorks.

Lees ook de preview van de 50 films in 2015 waar we naar uit kijken.