Top 10 Leukste Komedie Films op Netflix (2018)

Een avondje lachen met Netflix, dat kan natuurlijk met een van onze top 10 komedieseries op Netflix, maar je kunt natuurlijk ook weer eens niet binge-watchen en gewoon ouderwets een filmpje opzetten, een komediefilm wel te verstaan.

10. Mean Girls

Mean Girls

Na jaren in de Afrikaanse bush te hebben gewoond, verhuist Cady (Lindsay Lohan) naar Amerika. Ze is vol goede moed; bij het overleven van highschool komen haar ‘overlevingsvaardigheden’ haar vast goed van pas. De eerste periode weet ze zich prima staande te houden tussen de vele groepjes. Dan wordt ze verliefd op het ex-vriendje van Regina. Dit meisje behoort tot het hipste meidenclubje van school. Regina doet er alles aan om Cady dwars te zitten. Cady op haar beurt laat het hier niet bij zitten. Het gevolg? Een heuse meidenoorlog! Niet voor niks staat deze film op nummer één in onze lijst van meidenfilms.

9. Ferris Bueller’s Day Off

Ferris Bueller's Day Off

De films van John Hughes behoren tot de iconen van de jaren tachtig. Zo ook Ferris Bueller’s Day Off uit 1986 met Matthew Broderick in de hoofdrol. Ferris is populair bij zijn ouders en op school. Er zijn echter twee uitzonderingen: zijn jaloerse zus en het chagrijnige schoolhoofd Edward Rooney. Op een dag besluit Ferris te spijbelen en met zijn vriendin en beste vriend Cameron een dagje uit te gaan in Chicago. Met de favoriete sportwagen van Camerons vader. Rooney vertrouwt de afwezigheid niet en gaat tot het uiterste om Ferris te ontmaskeren terwijl de vrienden een onvergetelijke dag beleven.

8. Love Actually

Love Actually

In ‘Love Actually’ volg je verschillende stellen, die op hun eigen manier vriendschap en liefde beleven. Concreet bestaat de film uit een aantal korte verhalen, die elkaar overlappen. De hoofdrollen worden gespeeld door onder meer Hugh Grant, Colin Firth, Emma Thompson, Liam Neeson en Keira Knightley. Deze romatische komedie is gewaardeerd met een aantal prijzen, waaronder een ‘Empire Award’ voor beste Britse film en een ‘BAFTA Award’ voor Bill Nighy als beste bijrolspeler. Emma Thompson sleepte een ‘Empire Award’ als beste Britse Actrice in de wacht. Leuk om te weten is dat ‘Alles is Liefde’ is gebaseerd op deze film.

7. Bridesmaids

Het vrouwelijke antwoord op “The Hangover”. Net zo fout en schunnig. Met Kristen Wiig als Annie, wiens leven een grote puinhoop is. Dan wordt ze door haar beste vriendin gevraagd als getuige. Ze gaan Las Vegas op zijn kop zetten met alle bruidsmeisjes.

6. Dazed and Confused (1993)

Dazed and Confused

Een van de vrolijkste drugsfilms aller tijden is Dazed and Confused van Richard Linklater. De film speelt zich af op de laatste dag van school in de zomer van 1976. Een aantal groepjes tieners wordt gevolgd waaronder twee nieuwelingen die na een pijnlijk initiatieritueel door de grote jongens mee worden genomen voor een nacht lol trappen. De joints worden vrijwel continu gedraaid en opgerookt terwijl op de soundtrack classic rock klinkt. Een sympathieke film met jonge acteurs als Matthew McConaughey, Ben Affleck en Mila Jovovich die later zouden uitgroeien tot Hollywoodsterren.

5. Scott Pilgrim vs the World

Scott Pilgrim vs the World

Heerlijke actiekomedie onder regie van Edgar Wright gebasseerd op de gelijknamige comics. De 23 jarige Scott Pilgrim is de bassist van een bandje dat nog moet doorbreken. Wanneer hij Ramona Flowers ontmoet is hij direct stapelverliefd. Er is echter een ‘maar’, voordat hij een relatie met haar kan aangaan moet hij haar zeven ‘Evil Exes’ verslaan.

4. Animal House

Legendarische komedie en misschien wel de grondlegger van de ‘sex komedie’ films als American Pie. Onder regie van John Landis en met in de hoofdrol John Belushi. De film speelt zich af op de universiteit, en dan in het bijzonder de studentenverenigingen. Een elite vereniging voor de rijkeluisjochies en een vereniging die iedereen toelaat liggen met elkaar in de clinch.

3. School of Rock

School of Rock

School of Rock is een prachtige komedie met Jack Black in de hoofdrol. Hij speelt de gitarist Dewey die op een dag uit zijn band wordt gestemd. Hoe moet hij zijn huurachterstand betalen? Met wat geluk neemt hij een baan aan als docent op een prestigieuze school. Al snel blijkt dat zijn leerlingen muziektalent hebben. Als hij ze nu een paar classic rock krakers leert kan hij zijn oude band verslaan op de aankomende Battle of the Bands. Daarbij zal hij eerst een groot aantal obstakels moeten zien te vermijden.

2. Shaun of the Dead

Shaun of the Dead (2004)

Het Britse Shaun of the Dead is een van de origineelste humorfilms van de laatste jaren. In de film beleven de vrienden Shaun en Ed vreemde avonturen tegen de achtergrond van een langzaam toenemende zombieaanval. Shaun zit op een dood spoor in zijn leven en ook zijn liefdesrelatie lijkt in een impasse te zijn geraakt. Zo druk heeft hij het met het oplossen van zijn problemen dat de zombies die op straat ronddolen hem niet eens opvallen. Wanneer de levende doden echt niet meer zijn te negeren volgen een groot aantal komische situaties die slim spelen met de clichés van de zombiefilm.

1. Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (2004)

Heerlijke flauwe komedie van regisseur Judd Apatow met in de hoofdrol Wil Ferrel. Hij speelt Ron Burgundy de beroemdste nieuwslezer van San Diego in de jaren ’70. De vrouwelijke nieuwslezer is in opkomst en Veronica Corningstone (Christina Applegate) komt op de zender werken. Burgundy wil haar wel de echte vrouwenrubrieken als mode en koken geven. Vernoica wil echter het echte nieuws lezen.

Deze lijst is gemaakt op 15 mei 2018, het kan zijn dat bepaalde films ondertussen van Netflix zijn verwijderd. Laat het hieronder weten en we proberen de lijst weer up-to-date te maken!