Soms ben je op zoek naar een serie waar je gewoon goed om kan lachen. Op Netflix zijn er talloze komedieseries te vinden, maar er zijn een aantal shows die de kroon spannen. Deze series hebben de beste grappen, de leukste acteurs en meestal ook de interessantste verhaallijnen om naar te kijken. Wil jij een avondje lachen voor de televisie? Ontdek dan deze top 10 komedieseries op Netflix.

10. Unbreakable Kimmy Schmidt

De altijd vrolijke en optimistische Kimmy Schmidt heeft meer dan 15 jaar in een bunker geleefd met een sekte. Nadat ze bevrijd wordt, staat haar leven helemaal op zijn kop. Ze besluit om in New York te gaan wonen en om te gaan genieten van alle vrijheid van de moderne wereld. Dat doet ze allemaal met een dosis naïviteit en humor.

9. The Good Place

Na haar dood wordt Eleanor wakker in The Good Place, de plek waar alle mensen naartoe gaan die een goed leven heeft geleid. Er is alleen één probleem: Eleanor was in haar vorige leven helemaal niet zo vriendelijk, milieubewust of liefhebbend. Ze heeft haar plek in The Good Place door een foutje gekregen, maar ze gaat er alles aan doen om zoveel mogelijk van het luxe leven in de hemel te genieten.

8. Atypical

Sam Gardner heeft autisme en vindt het daarom niet altijd even makkelijk om mee te gaan met zijn klasgenoten. Zijn familie probeert er alles aan te doen om zijn leven zo makkelijk mogelijk te maken. Wanneer Sam besluit om te gaan daten, wordt het leven van zijn gezin ook meteen overhoop gegooid. Ondertussen vraagt hij zichzelf af wat het eigenlijk betekent om normaal te zijn.

7. Santa Clarita Diet

Joel en Sheila Hammond hebben alles voor elkaar in het leven. Ze zijn gelukkig getrouwd, werken als makelaars en hebben twee leuke kinderen. Wanneer Sheila plotseling in een zombie verandert, proberen ze zo normaal mogelijk door te leven. Alleen moeten ze af en toe iemand vermoorden om de honger van Sheila te stillen.

6. Modern Family

Het leven van de gezinnen van Jay Pritchett en zijn kinderen Claire en Mitchell verveelt nooit. Jay is getrouwd met een prachtige jongere vrouw, Claire moet het doen met de klunzige makelaar Phil en Mitchell adopteert samen met zijn man een dochter uit Vietnam. Ze houden allemaal van elkaar, alleen is dat niet altijd even goed te merken.

5. New Girl

De enthousiaste en kinderachtige Jess komt erachter dat haar vriend vreemdgaat. Ze besluit om hem te verlaten en is daarom op zoek naar een nieuw appartement. Wanneer ze intrekt bij de drie vrienden Schmidt, Nick en Winston zet ze hun leven meteen op zijn kop.

4. How I Met Your Mother

Het is het jaar 2030 wanneer Ted aan zijn kinderen wil vertellen hoe hij hun moeder heeft ontmoet. Hij begint bij het begin en vertelt over alle avonturen die hij met zijn vier vrienden heeft meegemaakt.

3. Brooklyn Nine-Nine

Jake Peralta is een goede rechercheur. Het enige probleem is dat hij er moeite mee heeft om zich volwassen te gedragen. Dat was geen enkel probleem, tot zijn nieuwe baas bij The New York Police Department ontzettend streng blijkt te zijn. Jake doet zijn best, maar hij blijft keer op keer botsen met zijn nieuwe baas.

2. Master of None

De dertigjarige Dev probeert het te maken als acteur in New York. Ondertussen moet hij ook nog zijn weg vinden in de rest van zijn leven. Hij twijfelt over zijn relatie, zijn toekomst, zijn ouders en over wat hij vanavond moet gaan eten. De toekomst is voor Dev een groot zwart gat, maar daar wil hij het liefste verandering in brengen.

1. Friends

Friends is misschien wel een van de meeste iconische komedieseries aller tijden. Het leven van zes vrienden in New York wordt op de voet gevolgd. De gestructureerde Monica, grapjas Chandler, zweverige Phoebe, nerd Ross, oppervlakkige Rachel en domme Joey houden allemaal van elkaar, maar soms kunnen ze het even niet zo goed met elkaar vinden.

Veel van deze komedieseries staan uiteraard ook in onze top 100 (!) lijst van Netflix series.