Of je nu zelf graag kookt of graag verlekkerd kijkt naar de beste gerechten van over de hele wereld: YouTube is een goudmijn aan kookvideo’s. Het videoplatform kent talloze kookkanalen die stuk voor stuk leuke en inspirerende video’s maken over koken, restaurants en goed eten. Ben je benieuwd wat de leukste kookkanalen van het moment zijn? Dat lees je in de top 10 bijzondere kookkanalen op YouTube.

10. Townsend

Veel kanalen op YouTube doen hun best om de meest vernieuwende recepten van het moment te bedenken. Dat geldt niet voor Townsend. Dit kanaal is van John Townsend, een Amerikaan met een passie voor de achttiende eeuw. Hij volgt recepten uit deze periode en doet er alles aan om de instructies zo goed mogelijk te volgen. Zo leer je niet alleen over de unieke gerechten die in de achttiende eeuw gemaakt werden, maar ook over de inventieve manier waarop mensen in die tijd kookten.

9. Grandpa Kitchen

Dit kanaal is in handen van een vader en zoon die allebei in India wonen. Ze reizen door het land en zorgen voor heerlijke maaltijden bij lokale weeshuizen. Hun video’s zijn lief, gezellig en zorgen ervoor dat je gaat watertanden. De twee koken hun maaltijd in gigantische potten, meestal terwijl ze buiten voor het weeshuis staan. Veel mensen komen helemaal tot rust wanneer ze deze video’s bekijken, want er is geen muziek en de sfeer is gemoedelijk.

8. Kitchen Nightmares

Als je het hebt over beroemde chefs, dan heb je het al snel over Gordon Ramsey. Deze kok is beroemd geworden dankzij zijn felle temperament en zijn neiging om andere koks uit te schelden. Wil jij geen enkele tirade missen en ben je benieuwd naar de hoogtepunten van zijn televisieseries? Dan ben je op dit kanaal aan het juiste adres. Hier vind je korte clipjes waarin je meteen ziet waarom deze kok zo beroemd is geworden.

7. Great Depression Cooking

De Great Depression was een periode van grote armoede in de Verenigde Staten. Clara Cannucciari was geboren in 1915 en heeft deze periode meegemaakt. Samen met haar kleinzoon besloot ze om recepten uit deze tijd te maken en vast te leggen op film. Het resultaat is dit kanaal. Clara Cannucciari vertelt tijdens het koken alles wat je wilt weten over deze bijzondere periode in Amerika. Helaas is ze inmiddels overleden, maar haar video’s zijn nog altijd te bewonderen op YouTube.

6. ReportOfTheWeek

Waar sommige mensen fastfood als vies en minderwaardig zien, recenseert ReportOfTheWeek de nieuwste fastfoodgerechten met veel plezier. De presentator doet dat ook nog in stijl, want hij draagt altijd een net pak terwijl hij van friet, burgers en taco’s geniet. Dit kanaal begon toen de presentator slechts dertien jaar oud was, maar inmiddels is hij de twintig al gepasseerd.

5. Kali Muscle

Heb je altijd al willen weten wat voor gerechten mensen in de gevangenis koken? Of ben je een bodybuilder die flink aan wil komen, maar tegelijkertijd een krap budget heeft? Dan zijn de video’s van Kali Muscle echt voor jou. Deze ex-gevangene weet alles over het leven in de bak, maar vertelt je ook wat je moet weten over het kweken van spieren. Ondertussen is het zijn missie om jonge kinderen uit de gevangenis te houden, door ze een goede start in het leven te geven.

4. Ras Kitchen

Een man genaamd Mokko woont in een huis aan een rivier in Jamaica. Hij heeft een passie voor koken en komt in contact met een jonge filmmaker. Ze besluiten om de handen ineen te slaan en maken een eigen online kookshow. Het resultaat is Ras Kitchen, waar je alles leert over Jamaicaanse gerechten. Vooral de relaxte uitstraling van Mokko zorgt ervoor dat talloze mensen van deze video’s genieten.

3. TheWolfePit

Dit kanaal is in handen van een vader uit Texas. Veel van zijn recepten zijn ideaal voor gezinnen die van lekker en ongezond eten houden. Daarnaast heeft hij een speciale videoserie waarbij hij de meest absurde voedselproducten uitprobeert. Zo proeft hij kip uit blik en steaks van een dollar. Hij bereidt ze volgens de instructies en geeft vervolgens een eerlijke review.

2. First we Feast (Hot Ones)

Op dit kanaal worden er niet zoveel recepten gemaakt. De basis van First we Feast is namelijk het uittesten van heerlijke gerechten. De presentatoren recenseren allerlei soorten eten en doen dat duidelijk met veel plezier. De ster van dit kanaal is de show Hot Ones. Hierbij worden beroemdheden geïnterviewd terwijl ze steeds pittigere kippenbouten moeten eten.

1. You Suck at Cooking

Niet ieder kookkanaal is even serieus. Dat is te merken wanneer je de video’s van You Suck at Cooking bekijkt. Hier wordt ieder recept voorzien van de juiste dosis humor en sarcasme. De meeste mensen volgen dit kanaal voor hun dagelijkse portie comedy, maar als je goed oplet kan je een aantal handige kooktips leren.

Op zoek naar meer leuke youtube kanalen & video’s?