Dat Netflix goede series maakt dat weet ondertussen iedereen, maar wist je dat ze sinds 2015 ook hun eigen films maken? Met wisselend succes overigens, tot 2018 zaten er weinig films bij die we zouden kiezen boven een avondje series bingen. Maar in 2018 is daar verandering in gekomen. Netflix stopt steeds meer geld in het maken van goede films en huurt hiervoor goede regisseurs en acteurs en actrices voor in. In 2019 komt er zelfs een maffiafilm van Martin Scorsese met Robert De Niro, Al Pacino en Joe Pesci in de hoofdrollen op de populaire streamingdienst. Wij kijken er al naar uit, maar nu eerst een overzicht van de beste Netflix films van 2018.

10. The Kissing booth

De Kissing booth was volgens Netflix de meest gestreamde original film van 2018. De nummer twee was “To All the Boys I’ve Loved Before” (later in de lijst), beide echte romcoms. Het zal ons dus niks verbazen als Netflix in de toekomst meer romantische komedies zal gaan produceren want ze luisteren naar hun publiek. The Kissing Booth gaat over Elle, een populair meisje van 16 jaar dat nog nooit heeft gezoend. Tot ze in een ‘kissing booth’ op de kermis plots oog in oog staat de jongen waar ze al lang verliefd op is, de broer van haar beste vriend Noah.

9 . Private Life

Heel anders is de tragi-komedie Private Life, met Kathryn Hahn en Paul Giametti. De film geeft een realistisch en puur beeld van een stel dat probeert een kind te verwekken met behulp van meerdere vruchtbaarheidstherapieën. Ze hebben weinig succes en het brengt hun relatie naar de rand van de afgrond.

8. Anon

Er zijn heel wat sci-fi films verschenen dit jaar op Netflix, wij vonden Anon, met Clive Owen en Amanda Seyfried in de hoofdrol, de beste. De film vindt plaats in een toekomst zonder privacy of anonimiteit; waar het leven van iedereen transparant, traceerbaar en geregistreerd is door de autoriteiten en waar misdaad bijna ophoudt te bestaan. Tot er een aantal moorden plaatsvinden en de politie een jonge vrouw op het spoor komt die alleen maar bekend staat als “The Girl”. Ze heeft geen identiteit, geen geschiedenis en is onzichtbaar voor de politie.

7. Cargo

Cargo, met Martin Freeman in de hoofdrol, is gebaseerd op de virale korte film uit 2013. Een man en zijn dochter zijn in het midden van een zombie-apocalyps gestrand op het platteland van Australië. Wanneer hij geïnfecteerd raakt, begint het aftellen om bescherming voor haar te vinden voordat hij in een zombie verandert.

6. Set It Up

Set it Up is een lieve charmante romcom. Verwacht geen diepgaand verhaal, maar een standaard Hollywood sprookje, waar overigens niet mis mee is. Twee loonslaven worden gek van hun hooggespannen bazen en proberen deze verliefd te laten worden op elkaar zodat ze wat relaxter worden naar hun personeel. Maar het zijn geen romcom zijn als ze er zelf achter komen dat ze meer met elkaar gemeen hebben dan ze dachten.

5. Mowgli: Legend of the Jungle

Het verhaal van de jongen Mowgli die in de jungle van India woont, is natuurlijk al op verschillende manieren verfilmd. Netflix maakt nu een eigen versie met alle verhalen die schrijver Rudyard Kipling over deze jongen heeft geschreven. Dat betekent dat je hier meer krijgt te zien dan alleen het verhaal van het jungle boek. Veel van de stemmen in deze film worden door grote namen ingesproken. Zo hoor je Christian Bale, Cate Blanchett en Benedict Cumberbatch terug als de verschillende dieren die in de jungle wonen.

4. Outlaw King

Chris Pine is de ster van deze nieuwe film op Netflix. Het vertelt het verhaal over Robert the Bruce. Deze man bestond echt en was degene die Schotten aanspoorde om de strijd aan te gaan met Engeland in de veertiende eeuw. Het was zijn doel om voor de onafhankelijkheid van Schotland te vechten. Deze grimmige film laat zijn strijd zien en geeft je bovendien een inkijkje in de oude geschiedenis van Groot-Brittannië.

3. To All the Boys I’ve Loved Before

We schreven al eerder dat To All the Boys I’ve Loved Before een van de meest bekeken Netflix films van het jaar is en dat is niet zonder reden, To All the Boys I’ve Loved Before is een heerlijke charmante young adult verfilming. Niet diepgaand, maar dat kun je ook niet verwachten bij dit type film, maar een vlot script en een goede prestatie van de gehele jonge cast.

2. The Ballad of Buster Scruggs

De broers Joel en Ethan Coen hebben een naam voor zichzelf gemaakt in de filmwereld vanwege hun absurdistische, humoristische en soms duistere films. The Ballad of Buster Scruggs, met James Franco en Liam Neeson is de nieuwste film en exclusief te kijken op Netflix. Het verhaal speelt zich af in het wilde westen van Amerika. Ook deze film heeft een humoristisch en duister kantje zoals we inmiddels allemaal van de Coen brothers gewend zijn.

1. Roma

Roma is de nieuwe film van de geweldige regisseur Alfonso Cuarón (Y Tu Mamá También, Children of men, Gravity) Het leven in Mexico-Stad is zeker niet makkelijk voor de families die daar wonen. Dat probeert de film Roma te laten zien met behulp van prachtige zwart-wit beelden. Het leven van Cleo wordt gevolgd. Zij is een jonge huishoudster die samen met haar familie in de jaren 70 in de stad woont. Soms worden de zware momenten afgewisseld met hartverwarmende momenten vol liefde, hoop en vriendschap. Door vele critici al benoemd als een van de beste films van het jaar en mogelijk zelfs een film die Oscars kan winnen.