Het zal je vast niet ontgaan zijn: Roblox is dé game sensatie van de laatste tijd. Het is ongekend populair bij kinderen en wereldwijd wordt het door miljoenen gespeeld. Nu is Roblox eigenlijk niet één specifieke game, maar een platform waarop verschillende spelletjes beschikbaar zijn. Handig om te weten dus welke het leukst zijn om te spelen. In dit artikel lees je over de 10 leukste Roblox spelletjes.

Laat bij de reacties ook even weten wat jij favoriete Roblox spel is!

10. Welcome to Bloxburg

Welcome to Bloxburg

Bloxburg is een fictieve stad waar jij als speler deel van uit maakt. In het spel worden allerlei dagelijkse activiteiten gesimuleerd; zo kun je je eigen huis bouwen, auto’s bezitten en werken in een echte baan. Natuurlijk kun je ook gewoon met je vrienden de stad ontdekken. De game lijkt wel op het bekende spel ‘De Sims’. Het wordt wel aangeraden omdat je verschillende real life vaardigheden oefent.

9. Tower Defense Simulator

tower Defense Simulator

In deze strategische game gaat het erom je toren te verdedigen tegen monsters en zombies. Zei iemand Zombie Apocalypse?! Je werkt samen met je vrienden in een team zodat je de ‘golven’ van monsters kunt verslaan. Met elkaar kun je hogere levels bereiken en nieuwe torens opkopen. Het leuke aan dit spel is dat er regelmatig nieuwe torens beschikbaar zijn met een thema, zoals kerst of halloween.

8. Ninja Legends 2

Ninja Legends 2

Wanneer je gek bent op ninja’s en legendes of verhalen over ninja’s, is dit de game voor jou. Het is een training simulatie spel waarbij je moet trainen om de ultieme ninja te worden. Je krijgt de beschikking over elementen wanneer je met je wapens aan het trainen bent. Met deze elementen kun je vervolgens handelen. In deze game krijg je verder de opdracht om verschillende quests te volbrengen. Ook kun je je eigen dieren krijgen om je verder te helpen in de game.

7. PUBG

PUBG

PUBG staat voor ‘PlayerUnknown’s Battlegrounds’. Het is een verzamelnaam voor spellen waarin je op een eiland terecht komt en moet zorgen dat je als laatste overblijft. Er is een hele hype onstaan over dit type games en ook Roblox heeft ze op het platform. De leukste zijn Island Royale, Strucid en Prison Royale. De PUBG spellen bevatten wel wat meer geweld, dus oppassen met jongere spelers.

6. Scuba Diving at Quill Lake

Scuba Diving at Quill Lake

Dit is een echt een superontspannende game. Het speelt zich af in en rond een prachtig meer, Quill Lake. Het is de bedoeling dat jij daar schatten gaat vinden, maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Je zult je weg moeten vinden door benauwde grotten en diep, open water. Hiervoor heb je extra uitrusting en meer training nodig. Door geld en objecten te verzamelen kun je je avatar upgraden. En net zoals bij de meeste Roblox spellen, kun je zo in een team stappen om elkaar te helpen.

5. Anime Fighting Square

Anime Fighting Square

Anime is enorm populair bij jongeren en deze game haakt goed in op deze trend. De game is geïnspireerd op populaire anime series zoals My Hero Academia, Dragon Ball en Sword Art Online. Het doel van de game is om zo krachtig mogelijk te worden door het gebruik van zwaardtechnieken. Er zijn vijf dimensies met ieder een ander thema waarin je quests kunt volbrengen.

4. Murder Mystery 2

Murder Mystery 2

Ben jij iemand die graag uitvogelt wie het nu gedaan heeft? Dan is dit een game voor jou! Spelers kiezen samen voor elke ronde een landkaart die de omgeving bepaalt. Je krijgt daarna één van de drie rollen: sheriff, moordenaar of onschuldige. Alleen de sheriff en de moordenaar hebben een wapen, maar daar kom je later pas achter. De grote vraag is wie je kunt vertrouwen… Murder Mystery 2 wordt in kortere rondes gespeeld en kan behoorlijk verslavend zijn.

3. Jailbreak

Jailbreak

Jailbreak is een ontzettend leuke game waar je kan kiezen of je wilt spelen als politieagent of boef. Uiteraard is het de bedoeling dat de boef ontsnapt en de politieagent hem opspoort ergens in de stad. Klinkt simpel, maar het spel is erg leuk door de graphics en de grappige details die je overal in de stad tegenkomt. Vergeleken met andere games, is jailbreak beter geschikt voor de jongere Roblox spelers.

2. Adopt Me!

Adopt Me!

Dit is makkelijk een van de populairste Roblox games van dit moment. Je kunt het wel wat vergelijken met de Nintendo klassieker ‘Catz en Dogz’. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het in deze game om het verzorgen en opvoeden van jouw geadopteerde huisdier. Er is een grote collectie van huisdieren die je kunt adopteren en er komen regelmatig nieuwe bij. Je kunt ook dieren ruilen met andere spelers. Je blijft bezig in dit spel wat door alle updates zeker niet snel verveelt.

1. Theme Park Tycoon 2: Build Your Own Amusement Park

Theme Park Tycoon 2 Build Your Own Amusement Park

Wie houdt er nu niet van pretparken? Helemaal te gek is het wanneer je je eigen pretpark kunt ontwerpen, en dit is precies wat je doet in Theme Park Tycoon 2. Na het kijken van een tutorial, krijg je je eigen stukje grond en mag je je pretpark gaan bouwen. Natuurlijk moet je er wel op letten dat je je gasten tevreden houdt en genoeg verdient!