Tegenwoordig is bijna iedereen eindeloos aan het surfen, op zoek naar leuke of handige websites. Er is meer dan genoeg te ontdekken, want het internet heeft een ontelbaar aantal websites te bieden. Natuurlijk zijn er een paar die het meeste bezocht worden. Als westerling zal het je niet verbazen dat sites als Google en Facebook hoog in het lijstje staan. Maar ondertussen zijn er ook 1 miljard Chinezen ‘online’. Welke sites zij bezoeken? Je leest het in de top 10 meest bezochte websites ter wereld.

laatste update februari 2020, bron Alexa

hier vind je het lijstje van Nederlandse websites!

10. Yahoo!

Yahoo

Al jarenlang is Yahoo! een ontzettend diverse website waar bezoekers allerlei verschillende dingen kunnen doen. Zo is het een zoekmachine, maar heeft Yahoo! ook een eigen nieuwssite. Ook een vraag en antwoord afdeling, videoplatform en financiële nieuwssite horen bij de Yahoo! groep. Deze website is al jarenlang zo ontzettend populair doordat het eigenlijk alles probeert te bieden wat online gebruikers zoeken.

9. Wikipedia

Wikipedia

Heb je informatie nodig over een bepaald onderwerp? Dan is Wikipedia meestal de eerste plek waar je zoekt. Deze website is de grootste online encyclopedie, met informatieve pagina’s over vrijwel alle onderwerpen die je interesseren. De site wordt bijgehouden door vrijwilligers die vaak wetenschappelijke bronnen gebruiken om hun informatie te ondersteunen.

8. Taobao

Taobao

Online shoppen wordt steeds populairder, dus digitale winkels krijgen ook steeds meer bezoekers. Taobao is zo’n digitale winkel en komt uit China. Het is een online marktplaats, dus een plek waar verschillende verkopers hun producten aanbieden, vaak voor een erg lage prijs. Gemiddeld heeft deze website 580 miljoen bezoekers per maand. Taobao hoort trouwens bij de Alibaba Group, dezelfde winkelketen waar shops zoals Ali Express bij horen.

7. Facebook

facebook logo

Wanneer het over social media gaat, denken veel mensen aan Facebook. Dat is niet gek, want deze website is de grootste social media site van dit moment. Het bedrijfje werd in 2004 opgericht door Mark Zuckerberg. Inmiddels heeft de website miljoenen gebruikers van over de hele wereld, die allemaal in contact willen komen en blijven met hun vrienden en familie.

6. Sohu

Sohu 0 chinese website
Zoals gezegd komen er steeds meer Chinese websites in de lijst van meest bezochte websites wereldwijd. Sohu is waarschijnlijk het beste te vergelijken met het Amerikaanse Yahoo. Ze hebben een zoekmachine, nieuws, games en vele andere services.

5. qq.com

qq

QQ.com is een online berichtenservice in China, vergelijkbaar met WhatsApp. Het is de bedoeling om zijn gebruikers een ‘one-stop online life service’ te bieden. De sociale netwerkdienst moedigt gebruikers aan om blogs te schrijven, foto’s te sturen, dagboeken bij te houden, video’s te bekijken en naar muziek te luisteren.

QQ.com bezit het Guinness World Record voor het grootste aantal gelijktijdige online gebruikers van een instant messaging-programma met iets meer dan 210 miljoen gebruikers. Actieve maandelijkse gebruikers overschrijden 800 miljoen.

4. Baidu

baidu chinese zoekmachine

In principe is Baidu het Chinese antwoord op Google. Deze website is namelijk een zoekmachine, waarmee gebruikers het internet kunnen doorzoeken. Het succes van Baidu is groot, want het is op dit moment een van de grootste internetbedrijven ter wereld. Het is dus niet gek dat deze zoekmachine op nummer vier te vinden is.

3. Tmall

tmall
Taobao zagen we al eerder in deze lijst, Tmall staat eigenlijk voor Taobao Mall en is de consumenten website van Taobao. Ook deze webwinkel is onderdeel van de Alibaba Group. Meer dan 500 miljoen Chinezen kopen hier hun producten.

2. YouTube

youtube een van de populairste websites

Het videoplatform YouTube hoort al jarenlang bij de populairste websites ter wereld. Dit is namelijk de plek waar je naartoe gaat wanneer je op zoek bent naar video’s over vrijwel ieder onderwerp. Veel gebruikers delen beelden van hun familie via dit platform, maar er worden ook grote producties en muziekvideo’s op YouTube gedeeld. Hierdoor is het voor veel mensen een onmisbare website op het internet.

1. Google

google logo

Het kon niet anders: Google is de echte nummer één van dit lijstje. Wat begon als een zoekmachine, is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste bedrijven ter wereld. Google is inmiddels ook flink gegroeid. Zo biedt de website allerlei services aan, zoals Google Calendar, G-mail en Google+.