Top 10 Meest Gezochte Woorden Google 2013

Google heeft een overzicht gemaakt van de populairste zoekwoorden van het jaar, dit soort lijstjes geven een aardig overzicht waar de gemiddelde Nederlander zich mee bezig hield in 2013.

De top 10 van de echt meest gezochte woorden is niet zo interessant, deze bestaat ieder jaar uit zoekopdrachten als: Facebook, Markplaats, Youtube, Buienradar, Telegraaf, etc. De volgende lijst gaat dan ook over de Snelst stijgende zoekopdrachten van 2013.


10. Carnaval 2013

carnaval 2013
hans engbers / Shutterstock.com

Hoe laat begint de intocht? Wat zijn dit jaar de populairste outfits? Waar zijn de feesten? Iedereen onder de rivieren googelde dit massaal!

9. iPhone 5s

iPhone 5s
1000 Words / Shutterstock.com

De introductie van de iPhone 5s was 10 september 2013, en vanaf 25 oktober was de nieuwe telefoon van Apple in Nederland te koop. Natuurlijk zochten we gelijk even op wat er nieuw was.


8. Koninginnedag 2013

Koninginnedag 2013
Floris Looijesteijn / flickr

Koninginnedag stond afgelopen jaar in het teken van de troonsafstand van koningin Beatrix en de inhuldiging van koning Willem-Alexander in de Nieuwe Kerk. De vaartocht over de IJ, de show van DJ Armin van Buuren, we wilden het allemaal weten.

7. Cenosillicafobie

Cenosillicafobie

Zouden we echt zo massaal gezocht hebben naar het woord “Cenosillicafobie”? Volgens google wel. Het betekent de angst voor een leeg glas (bier).


6. iOS7

ios7

Het nieuwe besturingsysteem van Apple iOS7 werd aangekondigd op 10 juni 2013 en is sinds 18 september te downloaden voor iPhones, Ipads en Ipods.

5. Netflix

netflix

Netflix, de nieuwe manier van tv kijken. De Amerikanen stappen al massaal over naar streaming video on demand. Sinds 10 september van dit jaar is de dienst ook in Nederland actief. Netflix heeft een flinke marketingcampagne op touw gezet en dat heeft geresulteerd dat we massaal op zoek gingen naar de dienst.


4. GTA5

GTA5

Grand Theft Auto 5, we hebben vijf jaar moeten wachten op een nieuwe GTA, maar de makers hebben zichzelf dan ook overtroffen. De eerste dag bracht het spel al $800 miljoen op, en al snel werd er één miljard dollar verdient, dikke records. En dan te bedenken dat GTA5 in 2014 nog moet uitkomen voor de PC.

3. Outlook

outlook

Hotmail is niet meer, het is nu Outlook.

2. Koningslied

Het Koningslied, we hadden er allemaal een mening over, en dan vooral een negatieve mening. Het zal ons niet verbazen dat de zoekterm “De W van wakker, stamppot eten” ook hoog in de lijst staat.

1. Paul Walker

paul walker

Acteur Paul Walker, vooral bekend van zijn rol als Brian O’Conner in de Fast and Furious films kwam op 30 november op veertigjarige leeftijd om het leven door een auto-ongeluk als passagier van een Porsche Carrera GT in Californië.

    1. Kees juni 1, 2014

    Jouw Reactie?