Naar aanleiding van de film 127 hours die momenteel te zien is in de bioscoop heeft dagblad DePers een top 10 samengesteld van de meest gruwelijke filmscenes. De nummer 10 komt uit deze film, de hoofdrolspeler snijdt op het einde van de film zijn arm eraf (met een bot zakmes).

WAARSCHUWING: kijk deze trailers alleen als je maag hier sterk genoeg voor is, deze films bevatten niet voor niks de meest gruwelijke scènes! Alhoewel deze in de trailer meestal niet te zien zijn …

10. 127 Hours


De trailer van de film, zonder de scene.

9. Audition


Deze hele Japanse film is gruwelijk: een man is op zoek naar een nieuwe echtgenoot, in zijn zoektocht beland hij in een sadistische martelnachtmerrie.

8. Requiem For a Dream


Waarschijnlijk de meest gruwelijke grafische drugsfilm, vooral de geinfecteerde arm (door te veel spuiten) van Jared Leto maakt indruk, zeker wanneer hij dan toch nog besluit om die spuit erin te duwen. De aftakeling van junkie Jennifer Connelly wordt ook gruwelijk in beeld gebracht.

7. Irrevserible


De meest grafische verkrachtingsscene die veel te lang duurt.

6. The Killer Inside Me


Jessica Alba wordt met blote vuisten volledig in elkaar geslagen.

5. American History X


Wanneer je aan deze scene denkt krijg je al een naar gevoel van binnen. Skinhead Edward Norton legt een donkere jongen met zijn tanden op de stoeprand en trapt hard op zijn achterhoofd…

4. Hannibal


Hannibal the Cannibal maakt zijn naam waar, hij bakt de hersenen van de bij kennis zijnde agent en voert deze aan Clarice.

3. Saw


Alle 7 films zijn een op een schakeling van gruwelijk scènes. Het begon met 2 mannen in een gore badkamer, een klok en een zaag.

2. Antichrist


Charlotte Gainsbourg flipt volledig in deze film, grootste slachtoffers zijn haar man en haar clitoris.

1. Hard Candy


Het kleine onschuldige meisje castreert een smekende pedofiel op de keukentafel.

Meer film lijstjes

Veel meer film top 10 lijstjes vind je hier.