Top 10 Meest Succesvolle Films van 2013

Welke films hebben in 2013 wereldwijd het meeste opgebracht in de bioscopen? Of misschien beter gezegd, wat waren in 2013 de Hollywood kaskrakers?!

10. World War Z – $540 miljoen

World War Z

De apocalyptische horrorfilm, gebaseerd op het boek World War Z: An Oral History of the Zombie War van Max Brooks, met Brad Pitt in de hoofdrol was goed voor bijna een half miljard dollar. Het budget was ongeveer $125 miljoen.

9. The Croods – $587 miljoen

The Croods

Animatiefilms van Dreamworks doen het eigenlijk altijd goed in de bioscopen, The Croods was dan ook geen uitzondering. Er is dan ook al bekend gemaakt dat er een vervolg komt en ook een tv serie. Zeer gebruikelijke voor Dreamworks, denk maar aan de Ice Age, Shrek en Madagascar films.

8. Thor: The Dark World – $619 miljoen

Thor The Dark World

Als we het toch hebben over films die altijd succesvol zijn in de bioscopen, dan mogen natuurlijk de superhelden films niet ontbreken. Alles wat Marvel maakt is een succes, volgend jaar staan er weer een aantal films op het programma, dit jaar was de tweede film van Thor een groot succes.

7. Gravity – $642 miljoen

gravity

De sciencefictionfilm Gravity wordt door velen gezien als de beste film van het jaar, een 8.4 op filmsite imdb liegt er ook niet om! Een film in de ruimte die je moet zien in 3D op het grote scherm, waarschijnlijk de reden dat zoveel mensen de film in de bioscoop bekeken.

6. Man of Steel – $662 miljoen

Man of Steel

Man of Steel, de reboot van de Superman films. Geregisseerd door Zack Snyder (300) en geproduceerd door Christopher Nolan, de grote man achter de succesvolle Batman trilogie. Met zulke grote namen waren de verwachtingen hoog, en deze konden niet volledig worden waargemaakt. Wie weet dat het lukt met de volgende film “Batman vs. Superman”

5. The Hunger Games: Catching Fire – $729 miljoen

The Hunger Games Catching Fire

Een film die de verwachtingen wel waar kon maken is het tweede deel van de Hunger Games. Naast dat de film veel geld in het laatje bracht waren ook de recensies zeer lovend.

4. Monsters University – $743 miljoen

Monsters University

Een film van Pixar is gegarandeerd een financieel succes. Dat geldt dus ook voor het vervolg op Monsters en co, Monsters University. Niet de meest succesvolle animatiefilm van het jaar, maar $743 miljoen is niet slecht! Wij plaatsen de film ook in onze top 10 van beste kinderfilms van 2013.

3. Fast & Furious 6-

Fast & Furious 7

Deel zes alweer uit de Fast and the Furious reeks. Allen zijn ze weer van de partij, Vin Diesel, Dwayne Johnson, Michelle Rodríguez, Jordana Brewster en Paul Walker. Helaas is het de laatste keer dat we Paul Walker zien in de films, hij kwam dit jaar om in een tragisch auto-ongeluk. De films worden alleen maar populairder en in 2014 staat deel zeven dan ook op het programma. Ook wordt een vergelijkbare film gemaakt, een verfilming van de populaire game Need for Speed.

2. Despicable Me 2 – $918 miljoen

Despicable Me 2

Gru is de populairste animatieheld van 2013. Zijn tweede film Despicable Me 2 haalde bijna een miljard dollar op. Massaal wilden we kijken wat de ‘minions’ nu weer voor grappen en grollen uithaalden.

1. Iron Man 3 – $1.2 miljard

Iron Man 3

De meest succesvolle film van het jaar, die tevens een plekje krijgt in de meest succesvolle films ooit is met een opbrengst van meer dan $1 miljard Iron Man 3. Tony Stark is momenteel de meest succesvolle superheld!

bron: http://boxofficemojo.com/