Top 10 Meest Teleurstellende Films Ooit

Maanden, soms wel jaren, lang heb je naar de film uitgekeken. Ieder teaser, nieuwsbericht, poster en zelfs de Japanse trailers heb je gezien. Je bent de eerste die naar de bioscopen gaat om de film te zien, en wat blijkt, de film stinkt! Dat gevoel hielden mensen wereldwijd over aan de volgende tien teleurstellende films.

10. The Matrix Reloaded

matrix revolutions

Wanneer je een briljante film maakt als de Matrix, dan zijn de verwachtingen uiteraard zeer hoog bij een vervolg. Reloaded en Revolutions zijn geen slechte films en bevatten zeer goede actiescènes, maar ook een wat onsamenhangend filosofisch verhaal. Aan het niveau van het origineel konden ze niet meer tippen.

9. The Godfather Part III

The Godfather, Part III

Het was bijna onmogelijk dat de derde film van de Godfather trilogie net zo goed zou zijn als de eerste twee films (beste films ooit?), maar je hoopt er natuurlijk wel op. Natuurlijk is de Godfather III opzich nog best een goede film, maar van een Godfather film verwacht je meer dan goed, dan verwacht je perfectie.

8. Alexander

alexander

Alexander de Grote, op zijn 30ste schepper van een van de grootste rijken in de oudheid, en dan is de film over je leven zo’n teleurstelling, dat doet pijn! De film werd genomineerd voor Razzie Awards voor slechtste film, slechtste scenario, slechtste regisseur, slechtste hoofdrolspeler (Colin Farrell), slechtste hoofdrolspeelster (Angelina Jolie) en slechtste bijrolspeler (Val Kilmer).

7. The Da Vinci Code

The Da Vinci Code

Een van de populairste boeken ooit geschreven werd in 2006 verfilmd. Ron Howard regisseerde, en Tom Hanks had de hoofdrol, eigenlijk kon het dus niet misgaan. Als het boek al miljoenen mensen kon vermaken, dan moest een Hollywood film dat toch ook wel lukken? Niet dus, de Da Vinci Code is een van de saaiste films ooit gemaakt.

6. Eragon

eragon

Eragon is een van de meest geliefde fantasy boeken ooit, niet zo gek dus dat er in 2006 een film van werd gemaakt. Maar dit moet toch wel een van de slechte boekverfilmingen ooit zijn. Het lijkt bijna wel of ze het boek niet hadden gelezen. Het verhaal in de films is een grote rotzooi, en het einde zorgt er zelfs voor dat de volgende boeken niet verfilmd kunnen worden.

5. Spiderman 3

spiderman 3

Met Spiderman 2 had Sam Raimi wel bewezen dat hij een goede superhelden film kon maken, de verwachtingen waren dus ook hoog gespannen voor deel drie. En dan ook nog eens Venom die zijn opwachting zou maken! Maar alles ging mis, Venom was verkeerd gecast, er waren teveel schurken, maar het allerergste? “Emo” Peter Parker! Met één film werd de franchise de das om gedaan, totdat er natuurlijk de reboot kwam in 2012.

4. The Last Airbender

The Last Airbender

Avatar: The Last Airbender is een van de meest geliefde animatie series van de laatste jaren. In 2010 werd de serie verfilm door M. Night Shyamalan (die eigenlijk sinds the sixth sense alleen maar teleurstellende films heeft gemaakt). Nog bijna nooit heeft een film zulke slechte reviews gehad als The Last Airbender, op Rotten Tomatoes heeft de film een 6% rating! Wat er slecht is? Het verhaal (als dat er al is) gaat van de hak op de tak, het acteerwerk is waardeloos, special effecten en de sets zijn slecht, 3D is waardeloos, en de film is vooral erg saai.

3. Batman & Robin

Batman & Robin

Na twee goede Batman films van Tim Burton was het de beurt aan Joel Schumacher om de superheld op het grote scherm te vertonen. Het ging al behoorlijk mis bij Batman Forever in 1995, maar twee jaar later sloegen ze de plank echt volledig mis met Batman & Robin. Het was zelfs zo erg dat Schumacher zijn excuses heeft aangeboden voor de film: “If there’s anybody watching this, that… let’s say, loved Batman Forever, and went into Batman & Robin with great anticipation, if I’ve disappointed them in any way, then I really want to apologize. Because it wasn’t my intention. My intention was just to entertain them.”

2. Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

In 2008 was het na 19 jaar zover, een nieuw avontuur van Indiana Jones. De twijfel was al gelijk groot, is Harrison Ford niet veel te oud? Gaan ze de film niet verpesten door CGI in plaats van echte sets en stunts? Nou, de twijfel was geheel terecht, al was het vooral het verhaal dat zwaar tegenviel. In 2015 schijnen ze het nogmaals te proberen, hopelijk doen ze niet nog meer afbraak aan de drie originele meesterwerken!

1. Star Wars Episode I: The Phantom Menace

star-wars-episode-i

En op nummer één staat nog een film van George Lucas, Star Wars Episode I: The Phantom Menace. Fanboys sliepen dagen lang voor de bioscopen om als eerste deze film te kunnen zien. 16 jaar hadden ze gewacht op de film, en wat was de teleurstelling dan ook groot bij het zien van Jar-Jar Binks (en de rest van de film).

  1. Snorlax oktober 13, 2015
  2. http://www.ihrkredit.pw/ februari 7, 2017
  3. Jullie liegen februari 28, 2017
   • Jullie liegen 2 februari 28, 2017
  4. daniel december 19, 2019
  5. George lucas januari 19, 2020

  Jouw Reactie?