Top 10 Moderne Sinterklaas Liedjes Gezongen Door Beroemde Pieten

Het typisch Nederlandse Sinterklaasfeest kent nog steeds hetzelfde verhaal als in het verleden. Dezelfde traditionele rituelen keren elk jaar weer terug: de aankomst van de stoomboot vanuit Spanje, kinderen die hun schoen mogen zetten, pakjesavond op 5 december… Toch is er in de loop der jaren ook veel veranderd. Steeds meer televisieprogramma’s, films en shows storten zich op het onderwerp Sinterklaas. Hoewel de oude traditionele liedjes nog steeds veel gezongen worden, komen er ook steeds meer moderne, swingende Sinterklaas hits bij. Veel van deze nummers worden gezongen door Pieten, zoals Party Piet Pablo (Okke Verberk), Coole Piet Diego (Job Bovelander) en Danspiet (Anouk de Pater). Hier zijn 10 nummers, gezongen door deze drie beroemde Pieten.

10. De Sinterklaas en Pieten Jump (Party Piet Pablo)

Dit is de nieuwste Sinterklaas hit van 2016 van Party Piet Pablo. Vanaf het jaar 2012 maakt Party Piet Pablo elk jaar nieuwe Sinterklaasnummers. Soms doet hij dit samen met Danspiet. Hij is daarnaast te zien in de Bioscoopfilm ‘De Club van Sinterklaas’ (2016). Ook stond hij al vele malen met een speciale show in de Ahoy Rotterdam. In 2016 komt Piet Pablo voor het eerst met een hele grote show, onder de naam ‘De Mega Sint Show’.

9. Viva Sinterklaas (Coole Piet Diego en Danspiet)

Het nieuwste nummer van ‘De Club van Sinterklaas’ is het nummer ‘Viva Sinterklaas’ (2016), gezongen door Coole Piet Diego en Danspiet. Vanaf het jaar 1999 kwam er van deze club Pieten (en natuurlijk ook van Sinterklaas) elk jaar een televisieserie uit. In 2011 stopte de serie. Daarvoor in de plaats bracht ‘De Club van Sinterklaas’ vanaf 2012 elk jaar een bioscoopfilm uit. De liedjes die gezongen worden door de Pieten van de Club zijn veelal afkomstig uit deze bioscoopfilms. Ook is er vanaf het jaar 2009 een theatershow ‘Het Club van Sinterklaas Feest’. Het nummer ‘Viva Sinterklaas’ is een videoclip uit de bioscoopfilm ‘Geblaf op de pakjesboot’ (2016).


8. 1 Sinterklaas (Coole Piet Diego)

Het nummer ‘1 Sinterklaas’ is de titelsong van de allereerste bioscoopfilm ‘Het geheim van de Speelgoeddokter’, die in het jaar 2012 werd uitgebracht door ‘De Club van Sinterklaas’. Coole Piet Diego zingt in het nummer over de verhaallijn van de film: Sinterklaas die op geheimzinnige wijze verdwijnt en (in het refrein) het feit dat er maar 1 Sinterklaas is. Het nummer stond op nummer 81 van de single Top 100.

7. De Pieten Sinterklaas Move (Party Piet Pablo)

In 2013 kwam Party Piet Pablo met het nummer ‘De Pieten Sinterklaas Move’. Dit was de eerste opvolger van het zeer populaire nummer van Party Piet Pablo ‘Zwarte Pieten Stijl’ (de nummer 1 van deze lijst). Ook de ‘Pieten Sinterklaas Move’ werd populair, maar het kon het enorme succes van het eerste nummer bij lange na niet overtreffen. Het nummer stond op nummer 73 in de Single Top 100.


6. Een echte Piet (Coole Piet Diego)

Het nummer ‘Een echte Piet’ uit het jaar 2013 wordt gezongen door Coole Piet Diego. Hij zong dit nummer in de bioscoopfilm ‘De Pietenschool’ van ‘De Club van Sinterklaas’. In het liedje wordt verteld over het vak van de Zwarte Piet. Er wordt benoemd wat Pieten allemaal kunnen en doen. Je kunt dit leren op de Pietenschool, maar ‘Een echte Piet dat ben je in je hart’.

5. De Pietendans (Danspiet)

De Pietendans van Danspiet kwam uit in het jaar 2013. Het is een videoclip uit de bioscoopfilm van ‘De Club van Sinterklaas’, die in ditzelfde jaar uitkwam, ‘De Pietenschool’. Bij het nummer hoort, zoals de naam van het nummer al doet vermoeden, een dans. Uiteraard kan danspiet deze dans heel goed (bezingen en) laten zien in de vrolijke videoclip.


4. Spring op en neer (Coole Piet Diego)

De oudste hit in deze lijst is het nummer ‘Spring op en neer’ van Coole Piet Diego uit het jaar 2001. In deze tijd werd het personage van Coole Piet nog vertolkt door Harold Vervoert (in plaats van Job Bovelander). Ook ‘Spring op en neer’ is door hem gezongen. De videoclip maakte onderdeel uit van de televisieserie van ‘De Club van Sinterklaas’. Het is een zeer vrolijk liedje met een goede tekst. Ook is het dansje dat tijdens het refrein wordt bezongen (‘spring op en neer’, ‘zwaai heen en weer’…) zeer bekend. Dit is de reden dat het ietwat traditionele nummer toch een plek verdiend op deze lijst.

3. Amerigo (Coole Piet Diego en Danspiet)

In het jaar 2014 kwam de ‘Club van Sinterklaas’ met het nummer ‘Amerigo’. Het wordt gezongen door Coole Piet Diego en Danspiet. De videoclip is afkomstig uit de bioscoopfilm ‘Het paard van Sinterklaas’ en wordt op het einde van de film door het duo gezongen. Het is een swingend nummer, waarbij blij wordt gezongen over het beroemde paard ‘Amerigo’, het coolste paard, dat altijd de steel showt.

2. Paniek in de Confettifabriek (Coole Piet Diego)

In het jaar 2006 kwam Coole Piet van de ‘Club van Sinterklaas’ met het nummer ‘Paniek in de Confettifabriek’. Het wordt nog gezongen door het oude personage achter Coole Piet, namelijk Harold Verwoert (in plaats van Job Bovelander). Het was in deze tijd de beginmelodie van de televisieserie. Het onderwerp van de serie wordt erin omschreven. Het is een simpel vrolijk liedje met dance geluid. In de bridge heeft het ook kort een hiphop karakter. Coole Piet Diego wordt in de clip omringd door dansende Pieten. Diego maakt bewegingen die bij de hiphopcultuur horen. ‘Paniek in de Confettifabriek’ behaalde de nummer 1 positie van de Single Top 100 en van de Nederlandse Top 40.

1. Zwarte Pieten stijl (Party Piet Pablo)

Het allereerste nummer van Party Piet Pablo is de ‘Zwarte Pieten Stijl’ uit 2012. Het is een coverversie op het populaire Gangnam Style van PSY. Met dit nummer werd Party Piet Pablo in één klap razend populair. Het nummer behaalde de 11e positie in de Single Top 100. De clip werd ruim 20 miljoen keer bekeken op YouTube. Daarmee is het de grootste Sinterklaas hit ooit.