Misschien willen we het er in Nederland helemaal liever niet over hebben, maar het WK 2018 zal ook weer een topscorer opleveren. Nederland heeft zich niet gekwalificeerd voor dit WK in Rusland, helaas geen Nederlandse topscorer dus. Een aantal mogelijke kanshebbers die wel naar Rusland afreizen hebben we even voor je op een rijtje gezet. Zo weet jij in ieder geval wie je in de gaten mag houden de komende weken.

10. Edinson Cavani (Uruguay)

Deze Uruguayaanse voetballer werd geboren op 14 februari 1987 in Salto, Uruguay. Doorgaans speelt Cavani als aanvaller bij Paris Saint-Germain sinds hij in 2013 overkwam van het Italiaanse Napoli. Hij debuteerde in februari 2008 in het Uruguyaans voetbalelftal, inmiddels speelde hij hierin 102 interlands, waarin die 43 keer het net wist te vinden.

9. Diego Costa (Spanje)

Diego Costa is een Braziliaanse voetballer die geboren werd op 7 oktober 1988 in Lagarto, Brazilië. In 2018 verruilde hij Chelsea voor het Spaanse Atletico Madrid, de club waar hij al twee keer eerder onder contract had gestaan. Opmerkelijk is dat deze Braziliaan uitkomt voor het Spaanse elftal. In 2013 heeft hij deze aanvraag gedaan en deze werd door de FIFA goedgekeurd. In 2014 kwam hij voor het eerst namens Spanje in actie. Inmiddels speelde hij 19 wedstrijden waarin hij 7 keer wist te scoren.

8. Luis Suarez (Uruguay)

Evenals Edinson Cavani werd ook Luis Suarez geboren in 1987 in het Uruguayaanse Salto. Op 24 januari om precies te zijn. In 2006 haalde FC Groningen hem naar Nederland, een jaar daarna werd hij verkocht aan Ajax. Sinds 2014 speelt hij bij de FC Barcelona, in de tussentijd voetbalde hij nog drie seizoenen bij Liverpool. Zijn interland teller staat op 96, waarin hij 50 keer wist te scoren.

7. Gabriel Jesus (Brazilië)

De jongste speler in dit lijstje vond het levenslicht op 3 april 1997, in het Braziliaanse Sao Paulo. Sinds 2016 staat hij onder contract bij Manchester City. In hetzelfde jaar mocht hij voor het eerst uitkomen voor het Braziliaans elftal. Inmiddels wist hij hiervoor al 9 keer het net te vinden, in 15 gespeelde wedstrijden.

6. Harry Kane (Engeland)

28 juli 1993 zag Harry Kane het levenslicht in het Engelse Chingford, in de buurt van Londen. Zijn jeugd beleefde hij bij Tottenham Hotspurs, waar hij in 2012 zijn debuut maakte. In 2015 werd hij voor het eerst uitgenodigd voor het nationale elftal van Engeland. Inmiddels heeft hij hierin al 24 interlands achter zijn naam staan, waarin hij 13 keer het net wist te scoren.

5. Timo Werner (Duitsland)

Timo Werner werd geboren op 6 maart 1996 in het Duitse Stuttgart. Op 17-jarige leeftijd maakt hij zijn debuut voor VFB-Stuttgart in een voorronde wedstrijd van de Europa League. Zijn debuut voor het Duitse elftal maakt hij in 2017. Inmiddels staat de teller van deze jonge voetballer op 12 interlands, en hierin wist hij 7 doelpunten op zijn naam te schrijven.

4. Cristiano Ronaldo (Portugal)

Misschien wel de beste voetballer ter wereld (ooit?). Het is een beetje afhankelijk van de prestaties van Portugal hoevaak hij zal scoren dit WK. Geboren op 5 februari 1985 op het Portugese eiland Madeira, maakt hij ook daar zijn eerste stappen op het voetbalveld. Inmiddels speelt hij voor Real Madrid en staan er 148 interlands achter zijn naam, met 81 doelpunten.

3. Antoine Griezmann (Frankrijk)

Geboren op 21 maart 1991 in het Franse Macon, maar deze voetballer genoot zijn opleiding in Spanje. Sinds 2014 speelt hij voor Atletico Madrid, voornamelijk als spits. In 2014 werd hij ook voor het eerst opgeroepen voor het Franse elftal waarin hij inmiddels 20 wist te scoren in 53 interlands.

2. Neymar (Brazilië)

Deze Braziliaanse voetballer is nog steeds niet helemaal fit na het breukje in zijn voet. De voetballer in dienst van Paris Saint-Germain kan echter hoge ogen gooien in Rusland indien zijn fysieke gesteldheid het toe laat. In de 83 interlands die hij speelde, wist hij 53 keer te scoren.

1. Messi (Argentinië)

Altijd zijn alle ogen op deze Argentijnse voetballer gericht, de vraag is of hij in Rusland kan laten zien wat hij bij FC Barcelona altijd doet. Zal hij de wedstrijden weer naar zich toe trekken? Hij speelde voor Argentinië inmiddels 124 interlands, waarin hij 64 keer scoorde.

Bekijk hier al onze WK 2018 lijstjes.