Wie veel reist, krijgt de kans om de meest uiteenlopende landschappen te zien. Ieder land heeft wel zijn eigen bijzondere natuurgebieden, maar er zijn verschillende landen die wereldberoemd zijn vanwege hun natuur. Wil je weten welke plekken je zeker moet bezoeken? Lees dan deze top 10 mooiste landen voor natuurliefhebbers.

10. Verenigde Staten

natuur amerika

Wil je een land bezoeken dat een ontzettend divers landschap heeft? Dan zit je goed in de Verenigde Staten. Tijdens een tocht van de ene naar de andere kust komt je woestijnen, gletsjers en zonnige stranden tegen. Geniet van de rijke rode kleur van de Grand Canyon of laat je verrassen door het azuurblauwe water bij de Florida Keys. Wie liever de kou opzoekt zit goed in de staat Alaska, waar je winterse bergen, meren en bossen ontdekt.

9. Indonesië

indonesie

Indonesië bestaat uit duizenden eilanden, waardoor er altijd weer iets nieuws te ontdekken is. Een van de beroemde beelden van dit land zijn de groene rijstterrassen die kilometers ver reiken. Je kunt er ook van zonnige stranden genieten en in een tropisch regenwoud verblijven. Vooral het eiland Bali is geliefd bij natuurliefhebbers. Hier wandel je langs een rotsachtige kustlijn met ruige golven, maar zie je ook verschillende vulkanen in het landschap opdoemen.

8. Italië

italie natuur

Je hoeft veel Europese reizigers niet te vertellen dat Italië een prachtig land is. Dat begint natuurlijk bij de glooiende heuvels van Toscane, waar cipressen groeien en overal wijngaarden te bewonderen zijn. Verder is Italië het land van de Dolomieten, een ruig berglandschap met steile rotswanden en groene heuvels. De Amalfikust is ook geliefd bij natuurliefhebbers. Het helderblauwe water en de ongerepte natuurlandschappen maken deze kustlijn een bijzonder hoogtepunt.

7. Nepal

nepal

Liefhebbers van bergen moeten in Nepal zijn. Acht van de tien hoogste bergen ter wereld zijn in dit land te vinden, waaronder natuurlijk de wereldberoemde Mount Everest. Je kunt ervoor kiezen om deze hoge bergen te beklimmen, maar het is ook mogelijk om een rondtocht te maken en de bergen van een afstand te bewonderen. Verder kun je er nog veel meer ontdekken, zoals rijke natuurgebieden met wilde dieren. Probeer bijvoorbeeld neushoorns of tijgers te spotten tijdens je bezoek.

6. Peru

peru

Peru hoort bij de mooiste landen van Zuid-Amerika, waar je een aantal bijzondere natuurfenomenen kunt ontdekken. Zo vind je er de enige oase in heel Zuid-Amerika. Rondom het dorp Huacachina ligt een uitgestrekte woestijn met een bijzonder meer in het midden. Natuurlijk is Peru ook het land van het Andesgebergte, met hoge besneeuwde pieken. Het Amazonewoud is ook een traktatie voor natuurliefhebbers. Dit is het grootste regenwoud ter wereld en is een van de meest biodiverse gebieden.

5. Engeland

engeland

Je hoeft niet ver van huis te gaan om bijzondere natuurlandschappen te zien. Zo hoort ook Engeland bij de mooiste landen ter wereld. De steden zijn er misschien grijs en regenachtig, maar de kustlijn van Engeland is prachtig om te zien. Hier vind je de beroemde krijtrotsen van Dover, steile rotsen met een iconische witte kleur. Ook de glooiende heuvels van de Cotswolds zijn het bezoeken waard, net als de dichtbegroeide bossen van Nottingham.

4. Zuid-Afrika

zuid afrika

Je kunt verschillende werelden ontdekken tijdens een bezoek aan Zuid-Afrika. Aan de ene kant zijn er de glooiende wijnvelden van het land, maar aan de andere kant is er het wereldberoemde Kruger National Park. Dit is een geliefde bestemming voor natuurliefhebbers die de dierenwereld van Zuid-Afrika willen leren kennen. Tijdens een safaritocht kun je de big five van het land spotten, van leeuwen die liggen te luieren in de zon tot indrukwekkende kuddes olifanten.

3. IJsland

ijsland

Met indrukwekkend hoge watervallen en stranden met zwart zand is IJsland een bijzonder land met unieke natuurfenomenen. Het landschap verandert ook per seizoen. Zo is het er in de zomer rijk en groen, met prachtige wandelpaden en warmwaterbronnen waar je luxe in kunt baden. In de winter transformeert de natuur weer. De watervallen bevriezen en de natuur wordt ijzig en besneeuwd. Dit is ook het moment waarop je het poollicht kunt bewonderen.

2. Tanzania

tanzania

Ook Tanzania is een prachtig land om te bezoeken in Afrika. Het ligt in het oosten van het continent en heeft daarom ook een mooie kustlijn. Je kunt er twee verschillende natuurparken bezoeken, waaronder het beroemde Mount Kilimanjaro National Park. Dit park is vernoemd naar de iconische vulkaan die in het hart van het gebied ligt. Ook de Serengeti is te bezoeken in dit land. Dit is een groot, uitgestrekt gebied waar ontelbaar veel dieren leven. Ieder jaar vindt hier een grote migratie plaats, waarbij de planteneters van de heuvels naar de vlaktes trekken.

1. Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

Veel natuurliefhebbers beschouwen Nieuw-Zeeland als het mooiste land ter wereld. Dat komt doordat er ontzettend veel verschillende landschappen te ontdekken zijn, allemaal met een ander klimaat. Besneeuwde bergtoppen en gletsjers zijn geen uitzondering, maar vulkanische gebieden, tropische stranden en regenwouden maken ook allemaal deel uit van Nieuw-Zeeland. Beklim er de top van Mount Cook, maak een boottocht over een van de vele fjorden of ontdek de gekleurde meren van Wai-o-Tapu.