Denk je aan Afrika, dan denk je misschien aan prachtige landen als Egypte, Tanzania of Zuid-Afrika. Wat veel mensen vergeten, is dat ook de eilanden van Afrika het bezoeken waard zijn. Dit continent heeft een aantal prachtige eilanden waar je van unieke natuur en prachtige stranden geniet. Je leest er meer over in deze top 10.

10. Lamu Island

Lamu Island

Lamu Island maakt deel uit van Kenia en staat vooral bekend om het vreemde oude dorp dat hier gevestigd is. Het is een van de oudste dorpen van Oost-Afrika, maar de huizen zijn hier ook van een bijzonder materiaal gemaakt. Koraalsteen is de basis van de gebouwen op het eiland, gecombineerd met mangrovehout. De huizen hebben allemaal prachtige binnenplaatsen en rijkelijk versierde houten deuren. Er lopen geen wegen door het dorp, waardoor je er in alle rust doorheen kunt wandelen. Dat maakt een bezoek aan Lamu Island zeker de moeite waard.

9. Zanzibar

Zanzibar

Zanzibar is het grootste eiland van Afrika en daarmee meteen een van de bekendste. Je vindt het eiland net bij de kust van Tanzania. Eeuwenlang was het een ontzettend belangrijke stop in verschillende handelsroutes. Hierdoor vind je niet alleen Afrikaanse cultuur op Zanzibar, maar ook invloeden uit landen als India en Israël. Hier ontdek je grote bazaars, moskeeën, witte zandstranden en een prachtig historisch fort.

8. Seal Island

Seal Island

Wanneer je aan de kust van Zuid-Afrika bent, is het de moeite waard om de boot te nemen naar de vele eilanden bij de kust. Seal Island is hier een goed voorbeeld van. Dit eiland heeft zijn naam te danken aan de vele zeehonden die hier vertoeven. Je ziet hier zeehonden in allerlei kleuren en soorten, die lekker liggen bij te komen van hun vorige jacht. De helderblauwe oceaan maakt het plaatje helemaal compleet.

7. Djerba

Djerba

Djerba is een bekend eiland in de Middellandse Zee dat bij Tunesië hoort. Toeristen reizen graag naar dit eiland af omdat je er perfecte zandstranden vindt en er heerlijk kunt dineren aan zee. Je kunt hier allerlei watersporten beoefenen op gezellige gezinsstranden, maar wanneer je iets verder wandelt kom je ook altijd stille verstopte plekken tegen. De oude Tunesische cultuur is hier bovendien goed bewaard gebleven, van klederdracht tot historische gebruiken.

6. Seychellen

Seychellen

De Seychellen is een land en een combinatie van eilanden ten oosten van de Afrikaanse kust. In totaal kun je hier 115 paradijselijke eilanden vinden, met witte zandstranden en helderblauw zeewater. Vooral dierenliefhebbers zijn hier op de goede plek, want je kunt er snorkelen om de rijke onderwaterwereld te leren kennen. Verder vind je ook veel zeevogels en de seychellenreuzenschildpad op de eilanden.

5. Mauritius

Mauritius

Ook Mauritius is een land dat uit meerdere eilanden bestaat. Hier komen Afrikaanse, Europese en Indiase invloeden moeiteloos samen. De stranden zijn er heerlijk, maar je kunt er ook snorkelen of diepzeeduiken. Wanneer je het binnenland van de eiland verkent, kom je er apen, wilde zwijnen en herten tegen. Berg Le Morne is een letterlijk hoogtepunt dat vanaf het hoofdeiland Mauritius te zien is.

4. Madagaskar

Niet ver van de kust van Mozambique vind je het eiland Madagaskar. Het is het vierde grootste eiland ter wereld dat ook bekendstaat om zijn unieke natuur. Sterker nog, er wordt gedacht dat 90% van de dieren en planten op Madagaskar nergens anders te vinden is. Madagaskar bestaat niet alleen uit het hoofdeiland, want je vindt hier ook het prachtige eiland Nosy Be. Dit rustige eiland staat bekend om zijn exotische uitstraling.

3. Comoren

Comoren

Ben je op zoek naar een eiland met een goede mix van Afrikaanse en Swahilische cultuur, rijke koraalriffen en prachtige regenwouden? Dan zit je goed bij de Comoren. Deze eilandengroep staat in het teken van rust en natuur. Zo vind je er natuurpark Mohéli, waar je door een ongerept natuurgebied wandelt zonder veel toeristen tegen te komen. Ecotoerisme is hier heel populair.

2. Sao Tomé en Princip

Sao Tomé en Princip

De naam van dit land kun je letterlijk vertalen naar Sint Thomas en de Prins. Het is een eilandengroep die bestaat uit twee bewoonbare eilanden en verschillende piepkleine eilandjes. Vooral avonturiers voelen zich op hun plek op dit eiland. Zo heb je hier de kans om verschillende avontuurlijke sporten uit te proberen. Lekker eten kan ook op Sao Tomé en Princip, want hier proef je volgens velen de lekkerste koffie en chocolade ter wereld.

1. Kaapverdië

Kaapverdië

De eilanden van Kaapverdië verdienen ook een plek op dit lijstje. Zo is het eiland Sal een ontzettend populaire bestemming. Dat heeft alles te maken met de witte stranden, de pastelkleurige huizen en de sfeervolle vissersdorpen op het eiland. Zo kun je hier heerlijk eten in een van de vele restaurants aan de kust. Het nachtleven in Kaapverdië is ook bruisend, met veel bars en clubs.