Wie houdt er nou niet van om af en toe weg te zwijmelen bij een romantisch liedje? Iedere artiest doet wel zijn best om dat ene ultieme liefdeslied te schrijven. Er zijn dan ook meer dan genoeg nummers die de top bereikt hebben. Wil jij weten wat de mooiste liefdesliedjes aller tijden zijn? Je leest het in deze top 10!

10. (Everything I Do) I Do it For You – Bryan Adams

De Canadese Bryan Adams schreef deze zoete ballad voor de film Robin Hood: The Prince of Thieves. Binnen de kortste keren was deze hit uit 1991 een nummer 1 in talloze landen. In Nederland stond dit nummer maar liefst 11 weken lang op nummer 1!

9. I Just Can’t Stop Loving You – Michael Jackson

Michael Jackson staat misschien meer bekend om zijn grote danshits, maar de king of pop had ook een aantal prachtige liefdesliedjes in zijn repertoire. I Just Can’t Stop Loving You is natuurlijk de meest bekende hit. Dit nummer is een duet dat Michael samen met singer-songwriter Siedah Garrett zong.

8. My Heart Will Go On – Celine Dion

https://www.youtube.com/watch?v=FHG2oizTlpY

Deze hit uit Titanic mag natuurlijk niet aan het lijstje met de beste liefdesliedjes ontbreken. De Canadese Céline Dion had een monsterhit te pakken met deze meeslepende ballad. Het helpt natuurlijk ook mee dat Titanic een van de best bekeken films aller tijden is.

7. You Are So Beautiful – Joe Cocker

De meeste liefdesliedjes zijn grote en meeslepende ballads, maar dat is niet altijd nodig. Joe Cocker bewijst dat kleine en ingetogen liedjes ook ontzettend krachtig kunnen zijn. Oorspronkelijk werd dit nummer niet door Cocker gezongen, maar zijn versie van het lied werd veel populairder dan de versie van Billy Preston.

6. Endless Love – Diana Ross & Lionel Richie

Dit lied werd geschreven door Lionel Richie en kreeg ontzettend veel bekendheid dankzij zijn samenwerking met soullegende Diana Ross. Tegenwoordig wordt dit nummer ook wel het ultieme duet genoemd.

5. Wonderful Tonight – Eric Clapton

Het is vooral de iconische gitaarrif aan het begin van dit lied die wereldberoemd is geworden. Eric Clapton bracht dit nummer al in 1977 uit en bewijst net als Joe Cocker dat ingetogen nummers ook ontzettend emotioneel kunnen zijn.

4. How Deep Is Your Love – Bee Gees

https://www.youtube.com/watch?v=NpqmGx7meQw

We kennen de Bee Gees natuurlijk allemaal van uptempo hits zoals Stayin’ Alive en Night Fever, maar deze groep heeft ook een wereldberoemd liefdeslied uitgebracht. De meerstemmige zang zorgt ervoor dat dit nummer opvalt tussen alle andere liefdesliedjes in deze top 10.

3. I’ll Make Love to You – Boyz II Men

De R&B doet het altijd goed op het gebied van liefde en romantiek. De mannengroep Boyz II Men bewijst dat weer eens met dit zwoele lied. Sterker nog: ze versloegen de nummer 1 van deze lijst door in 1994 nog net een paar weken langer bovenaan de hitlijsten te staan.

2. Make You Feel My Love – Adele

De meeste grote liefdesnummers komen uit de vorige eeuw. Tussen de jaren 70 en 90 werden de meeste hits geschreven. Adele bracht daar verandering in, want in 2008 kwam zij met haar versie van Make You Feel My Love, een nummer dat oorspronkelijk werd geschreven door Bob Dylan.

1. I Will Always Love You – Whitney Houston

Whitney Houston is nog altijd de onbetwiste nummer 1 op het gebied van liefdesnummers. Deze soul- en R&B zangeres heeft talloze prachtige hits op haar naam staan, maar de powerballad I Will Always Love You is en blijft haar grootste succes.

via: muzieklijstjes.com waar je veel meer leuke lijstjes over muziek vindt.