Een duik nemen in een verfrissend zwembad: wie houdt er nou niet van? Resorts van over de hele wereld doen hun best om de meest indrukwekkende zwembaden te maken. Alles wordt uit de kast gehaald: gigantische glijbanen, een unieke omgeving en het mooiste uitzicht. Maar wat zijn nou de beste zwembaden ter wereld? Dat ontdek je in de top 10 geweldige zwembaden.

10. The Tank

Wie op zoek is naar alles wat groot, opvallend en uniek is, moet zeker eens een bezoek brengen aan Las Vegas. In het Golden Nugget Hotel vind je namelijk een zwembad met een unieke twist. In het midden van dit zwembad bevindt zich een grote tank met maar liefst dertig verschillende soorten vissen. Daar horen natuurlijk ook een aantal angstaanjagende haaien bij. Met een ritje in de glijbaan kan je deze dieren van dichtbij bewonderen.

9. Perivolas Hotel Infinity Pool

Een infinity pool is de nieuwe rage op het gebied van zwembaden. Een van de mooiste ter wereld vind je in dit hotel op het prachtige Griekse eiland Santorini. Het Perivolas Hotel bevindt zich op een hoge klif die over de oceaan uitkijkt. Het zwembad reikt precies tot het randje van de klif, waardoor je bijna niet ziet waar de zee begint en waar het zwembad ophoudt.

8. Six Senses Yao Noi zwembad


Ook in dit resort in Thailand kan je genieten van het uitzicht dat een infinity pool te bieden heeft. Hier is het wel nog iets luxer, aangezien iedere bezoeker een eigen privézwembad heeft. Vanaf het zwembad kijk je bovendien uit over de zee met verschillende rotsen en eilanden in de verte. Zo kan je tijdens het zwemmen genieten van de unieke natuur die Thailand te bieden heeft.

7. Gellert Baths

Wie Boedapest ooit bezocht heeft, weet dat deze stad bekend staat om zijn tientallen thermische baden en spa’s. De mooiste baden om te bezoeken zijn de Gellert Baths die zich bevinden in het Gellert hotel. Het hotel beschikt over maar liefst tien verschillende zwembaden die allemaal weer een eigen temperatuur en afmeting hebben. Ze zijn meer dan 100 jaar oud en bevinden zich in een prachtig art nouveau gebouw.

6. Joule Hotel zwembad

In Amerika weten ze hoe ze uit moeten pakken met zwembaden. In de zuidelijke stad Dallas kan je een echte unieke ervaring beleven door te gaan zwemmen in het Joule Hotel zwembad. Dit zwembad bevindt zich namelijk niet in het hotel, maar steekt gedeeltelijk uit het gebouw. De zijkanten van het zwembad zijn gemaakt van extra dik en stevig plexiglas, waardoor je boven de straat lijkt te zweven.

5. Ubud Hanging Gardens Pools

De meeste zwembaden in dit lijstje kijken uit over een prachtig meer of de zee, maar dat geldt niet voor de Ubud Hanging Gardens zwembaden. Deze zwembaden zijn namelijk boven een stuk jungle gebouwd. Bovendien heeft het zwembad meerdere verdiepingen, zodat je een prachtig uitzicht hebt over de rest van de omgeving. Zo voel je je pas echt dichtbij de natuur wanneer je in het water ligt te dobberen.

4. Four Seasons Safari Lodge Pool

Veel mensen die Afrika bezoeken willen maar al te graag wilde dieren zien tijdens een safari. Daarvoor hoef je tegenwoordig niet meer in een ruige jeep te zitten. In het Four Seasons Safari Lodge zwembad geniet je van een prachtig infinity pool die uitkijkt over een grote vlakte met een meer. Dit is de plek waar olifanten, buffels en zebra’s maar al te graag een verfrissende slok water komen drinken.

3. Tropical Islands Resort


Een infinity pool is gemaakt voor rust en ontspanning, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Voor echte durfals zijn er de zwembaden in het Tropical Islands Resort. Dit Duitse waterpark is gevuld met tropische baden, meerdere glijbanen, een heuse jungle en verschillende speelplaatsen voor kinderen. Hier hoef je dus geen moment stil te zitten.

2. San Alfonso del Mar


Heb je altijd al eens een duik willen nemen in het grootste zwembad ter wereld? Dan moet je bij San Alfonso del Mar zijn. Dit zwembad heeft een lengte van maar liefst 900 meter en bevat bovendien 250 miljoen liter water. Bovendien ligt het aan de kust van Chili, dus je kunt tijdens het zwemmen ook nog eens genieten van een uitzicht over de zee.

1. Marina Bay Sands Infinity Pool


In Singapore kijkt deze infinity pool niet uit over een groot natuurgebied, maar over de stad. De wolkenkrabbers van Singapore zijn allemaal te bewonderen terwijl jij lekker ligt te luieren op je strandstoel. Wie in het zwembad zit, heeft het gevoel alsof er niks tussen het bad en de rest van de stad zit. Dat maakt Marina Bay Sands Infinity Pool een belangrijke trekpleisters voor toeristen die de stad bezoeken.