Top 10 Mysterieus Overleden Hollywood Acteurs / Actrices

Hollywood heeft een ongekend grote aantrekkingskracht op acteurs en actrices. Elk jaar zien we nieuwe gezichten op het witte doek. Daarentegen schrikken we regelmatig op van het overlijdensbericht van een Hollywood ster. Niet alle acteurs en actrices sterven door ouderdom; een aantal van hen is – veelal op jonge leeftijd – gestorven onder tragische omstandigheden. Dan kun je denken aan een ongeval. Weer anderen lieten het leven op uiterst mysterieuze wijze. Menig rechercheur buigt zich nog regelmatig over onderstaande ‘zaken’.

10. Heath Ledger 1979-2008

Op 22 januari 2008 werd bekend gemaakt dat acteur Heath Ledger was overleden. In zijn lichaam werd een mengeling van benzodiazepinen en opiaten aangetroffen. Een acute vergiftiging is het gevolg. Vreemd is dat de betreffende medicijnen – meer concreet slaappillen – hem door zijn dokters waren voorgeschreven. Verder zijn er geen aanwijzingen van kwade opzet of zelfmoord. Ook zijn familie is ervan overtuigd dat Heath Ledger geen zelfmoord heeft gepleegd. Tot op de dag van vandaag blijft het vreemd dat de acteur in bezit was van zoveel slaappillen. Vreemd is ook de rol van actrice, en vriendin van Ledger, Mary-Kate Olson. Zij werd gebeld door de schoonmaakster die Ledger had gevonden. Olson stuurde een prive bewaker na het huis, en pas een kwartier later werd ‘911’ gebeld. Een jaar na zijn dood werd hij – postuum – gewaardeerd met een Academy Award voor zijn vertolking van ‘The Joker’ in ‘The Dark Night’. Hierna volgden nog meer prijzen; van de 39 acteerprijzen – die hem zijn toegekend – zijn er 28 in ontvangst genomen door zijn naasten. Heath Ledger won onder meer een Golden Globe, een Rembrandt Award en een BAFTA Award. Een van zijn bekendste rollen, naast die van de Joker, was die van ‘Ennis del Mar‘ in ‘Brokeback Mountain‘.

9. Andy Kaufman 1949-1984

Met de aanduiding van komiek was Andy Kaufman niet blij. Deze Amerikaanse rasentertainer zag zichzelf als een zogenaamde ‘song–and–dance–man‘; aan grappen vertellen deed hij niet, grappig was hij wel. Andy Kaufman brak door met zijn rol van ‘Latka‘ in ‘Taxi‘. In deze komedieserie speelde ook Danny DeVito een rol. Hierna legde Kaufman zich geheel toe op het – door hem zelf bedachte – typetje ‘The foreign man‘. De specialiteit van ‘The foreign man‘ was het bijzonder slecht imiteren van bekendheden zoals Ed Sullivan, Archie Bunker en Richard Nixon. Tijdens zijn shows kroop hij steevast in de huid van Elvis Presley. Juist als het publiek verwachtte een tenenkrommend slechte imitatie te zien, gaf Kaufman een geweldige Elvis performance weg! Later noemde Elvis hem zijn beste imitator. Andy Kaufman stierf op 35–jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker. Aangezien hij tot kort voor zijn overlijden nog op het podium stond, twijfelden vele mensen aan de doodsoorzaak. Zo vierden zijn vrienden 20 jaar na zijn overlijden het ‘welkom terug Andy feest‘. Helaas was Andy Kaufman niet van de partij.

8. Marie Prevost 1898-1937

In 1915 speelde de Canadese Marie Prevost – geboren als Mary Bickford Dunn – in haar eerste film. Ze was toen onder contract van Mack Sennett. Vijf jaar later brak ze door in de film ‘Love, honor and behave‘. Het kon niet uitblijven dat de Hollywood bobo’s haar probeerden binnen te halen; in 1921 tekende Marie Prevost een contract bij Universal Studios. In korte tijd maakte ze hier acht films. Daarna liet Prevost zich verleiden door Warner Brothers. Uiteindelijk brak ze bij deze studio internationaal door; Marie Prevost schitterde in ‘The beautiful and damned‘. Ook haar rol in ‘The marriage circle‘ bleef niet onopgemerkt. Niet veel later kwam haar moeder om het leven bij een verkeersongeval. Marie Prevost is deze klap nooit te boven gekomen; de actrice raakte verslaafd aan alcohol. Hierna ging het bergafwaarts met haar carrière. Zo kwam ze enkele kilo’s aan, waardoor ze niet meer werd gevraagd voor de grote rollen. Marie Prevost geraakte in een depressie. In 1937 stierf ze – ondervoed – als gevolg van een overdosis alcohol. Een gruwelijk detail over haar dood dat de ronde deed was dat ze gedeeltelijk was opgegeten door haar hond. Dit gerucht bleek echter niet waar, ze had wel bijtwonden in haar benen, maar haar geliefde dachshund had haar juist willen wakker maken!

7. Peggy Entwistle 1908-1932

De carrière van Peggy Entwistle – officieel Millicent Lilian Entwistle – begon op de planken van het theater. Al op jonge leeftijd toonde Peggy Entwistle veel interesse in het toneel. Nadat haar familie was geëmigreerd naar de Verenigde Staten kwam ze terecht in Boston. Hier bouwde ze naam op als beginnende actrice. In 1925 verhuisde Peggy Entwistle naar New York; ze was gevraagd voor een rol in Shakespeare’s ’Hamlet ’ op Broadway. Haar performance bleek een groot succes! Peggy Entwistle sloot zich aan bij de ’New York Theatre Guild’. Haar prestaties bleven niet onopgemerkt in Hollywood. In 1932 liet Peggy zich overhalen voor een rol in de film ‘Thirteen Women’. Echter, deze film bleek een enorme flop. Niet veel later pleegde Peggy Entwistle zelfmoord; op 16 september 1932 is ze van de letter ’H ’ – dat deel uitmaakt van de Hollywoodletters – afgesprongen. Twee dagen later werd haar lichaam gevonden in het ravijn. Sectie wees uit dat ze – ondanks vele breuken en inwendige bloedingen – niet op slag dood geweest is. In haar tas vond men een afscheidsbrief.

6. Brittany Murphy 1977-2009

Op negenjarige leeftijd zong Brittany Murphy in de musical ’Les Misérables’. Het kon niet uitblijven; dit meisje ging een glansrijke toekomst tegemoet. Vijf jaar later speelde ze een rol in de televisieserie ’Drexell ’s Class’. Hierna volgden de rollen in diverse series elkaar in rap tempo op. In 1995 speelde Brittany Murphy een bijrol in de succesvolle film ’Clueless ’. Je kunt wel stellen dat ze hiermee internationaal is doorgebroken. Andere films, waarin Brittany Murphy heeft gespeeld, zijn: ’Girl, Interrupted’, ’8 Mile’, ’Sin City’ en ’Uptown Girls’. In december 2009 ging het mis; Brittany werd bewusteloos aangetroffen in het huis van haar verloofde. Reanimatie mocht niet meer baten. Bijna twee maanden later werd bekend gemaakt dat de actrice was gestorven aan de gevolgen van ijzertekort, longontsteking, bloedarmoede en overmatig gebruik van geneesmiddelen. In mei 2010 overleed ook haar verloofde – Simon Monjack – aan een longontsteking. Brittany’s vader drong aan op een autopsie; deze wees uit dat ze is overleden aan een ernstige metaalvergiftiging. Zouden zij en Monjack opzettelijk zijn vergiftigd? Dit jaar (2014) kwam vijf jaar na haar dood de laatste film – getiteld ’Something Wicked’ – waarin Brittany Murphy heeft gespeeld nog uit.

5. Anna Nicole Smith 1967-2007

Zegt de naam Vicky Lynn Hogan jou iets? Vast niet! Anna Nicole Smith des te meer. Onder deze naam brak het Amerikaanse model in 1993 door als playmate van het jaar. Hieruit sloeg ze een jaar later klinkende munt door te trouwen met een 89–jarige miljardair. Anna Nicole Smith kende J. Howard Marshall nog van de periode dat ze als danseres werkte in een stripclub. Hier kwam haar latere echtgenoot graag kijken. Na zijn dood – in augustus 1995 – raakte Smith met de kinderen van Marshall verwikkeld in een heftige strijd om de erfenis. In de tussentijd stierf Anna Nicole Smith’s zoon Daniel Smith aan een combinatie van anti–depressiva en methadon. Hij heeft de geboorte van zijn halfzusje Dannielynn niet meegemaakt. Op 8 februari 2007 werd de dood van Anna Nicole Smith bekend gemaakt. Later bleek dat ze is gestorven onder dezelfde omstandigheden als haar zoon.

4. Ramon Novarro 1899-1968

Als Ramón Gil Samaniego werd Ramon Novarro op 6 februari 1899 geboren in de Mexicaanse plaats Durango. Om te ontkomen aan de Mexicaanse Revolutie verhuisde de familie Samaniego naar Los Angeles. Hier voelde de jonge Ramon zich als een vis in het water. In 1917 startte hij zijn acteercarrière. Met hulp van enkele vrienden – die hem hielpen bij de promotie – groeide hij snel uit tot een veelgevraagd acteur. Rudolph Valentino zag menig rol aan zijn neus voorbijgaan! Zijn rol in ’Scaramouche ’ (1923) betekende de internationale doorbraak van Ramon Novarro. Hierna groeide hij uit tot een van de meest succesvolle Hollywood acteurs. Uiteraard legde het succes hem geen windeieren. In 1968 ging het mis; Ramon Novarro – homoseksueel – nodigde Paul en Tom Ferguson uit voor een seksueel getinte date. Het tweetal heeft hem vermoord. Overigens ging aan zijn dood een urenlange marteling vooraf; Paul en Tom Ferguson probeerden Novarro geld te ontfutselen. Dit bleek niet aanwezig in de woning.

3. Natalie Wood 1938-1981

Het feit dat er van haar leven een film – getiteld ’The mystery of Natalie Wood’ – is gemaakt, zegt genoeg over de mysterieuze dood van deze actrice. Natalie Wood overleed op 43–jarige leeftijd na een tocht op een zeilboot. Hierbij waren haar man, collega–acteur Christopher Walken en een kapitein aanwezig. Volgens hun verhalen zou Natalie – niet in het bezit van een zwemdiploma – zijn uitgegleden en in het water terecht gekomen. Na drie kwartier schakelden de mannen de kustwacht in; toen was Natalie Wood al verdronken. Aan haar dood ging een – zeker voor Hollywood begrippen – betrekkelijk rimpelloos leven vooraf. Natalie Wood speelde in haar eerste film toen ze vier jaar oud was. Als tieneridool sleepte ze grote rollen in de wacht. Op 17–jarige leeftijd speelde Wood samen met James Dean in de klassieker ’Rebel without a cause’. Met deze rol sleepte ze een Oscarnominatie in de wacht. Ook haar aandeel in respectievelijk ’The searchers’ en ’West Side Story’ leverde haar internationale lof en roem op.

2. Bob Crane 1928-1978

Als acteur, radiopresentator, diskjockey en drummer genoot Bob Crane – geboren als Robert Edward Crane – internationale bekendheid. Hij begon als diskjockey; in zijn jonge jaren draaide hij vooral in clubs in New York en in Connecticut. Daarna verhuisde hij naar Los Angeles. Hier werd Bob Crane gevraagd als presentator van een ochtendshow, die zou uitgroeien tot het meest beluisterde radioprogramma van die tijd. Begin van de jaren ’60 zette hij de eerste stappen in de richting van een acteercarrière. Bob Crane werd heel bekend door zijn vertolking van kolonel Robert E. Hogan in de komedieserie ’Hogan ’s Heroes’. Sterker nog, deze rol leverde hem twee ’Primetime Emmy Award’ nominaties op. Hierna raakte zijn acteercarrière in het slop. Om die reden legde Crane zich meer toe op zijn eerste liefde, de muziek. In juni 1978 – tijdens zijn tournee ’Beginner ’s luck’ – werd Bob Crane dood gevonden in zijn appartement in Scottsdale. Hij bleek te zijn doodgeslagen. Tot op de dag van vandaag is de moord op Crane niet opgelost.

1. Marilyn Monroe 1926-1962

Marilyn_Monroe
George Barris/publiek domein

Als kind had Marilyn Monroe – officieel Norma Jean Baker – het zwaar; haar ouders – die al snel uit elkaar gingen – waren niet in staat om het meisje ook maar enige stabiliteit te bieden. Om die reden trouwt Marilyn al op 16–jarige leeftijd met haar buurjongen James. Het alternatief was het weeshuis. Gedurende de periode dat haar echtgenoot in het leger moest, liet Marilyn Monroe zich voor het eerst fotograferen. De betreffende fotograaf zag wel brood in het meisje! Toen James terugkwam, bleek Marilyn al gezwicht voor de beloofde roem. Ze pakte haar koffers en vertrok richting Hollywood. In eerste instantie schopte ze het niet verder dan afspraakjes met filmbazen. Ze werd gezien als een fraaie accessoire. Marilyn Monroe besloot om werk te maken van dit imago; ze blondeerde haar haren en liet haar gebit onder handen nemen. Als sekssymbool sleepte ze al snel de ene na de andere filmrol in de wacht. Dit bracht de nodige druk met zich mee; het was een publiek geheim dat Marilyn Monroe verslaafd was aan medicijnen en alcohol. Op 5 augustus 1962 trof de huishoudster haar levenloze lichaam aan. Als doodsoorzaak werd een ’waarschijnlijke zelfmoord’ genoemd.

    1. Anoniem augustus 14, 2017
      • Anoniem maart 7, 2018
    2. El Ildioto december 4, 2020

    Jouw Reactie?