De zee heeft vele geheimen voor ons in de grote diepte waar je niet zomaar komt. Er zijn in loopt der jaren vele mysterieuze objecten gevonden, hieronder een top 10 waarover je zult verbazen.

10. Bimini Road

De Bimini Road is te vinden in de Bahama’s nabij de Bermuda driehoek, dus het zal je niet verbazen dat er de wildste verhalen over rondgaan. Sommige vinden dat dit bijzonder gevormde pad van kalksteen op de bodem van de oceaan alleen door de mensenhanden geplaatst kan zijn. Dit moet Atlantis geweest zijn, de verloren stad! Toch!? Wetenschappers ondersteunen die stelling overigens niet, zij gaan uit van een natuurlijke vorming.

9. De vreemde ronde steen

In het Meer van Tiberias (Israël) is er in 2013 een vreemde, grote ronde steenconstructie gevonden met een gewicht van ongeveer 60 ton! De herkomst is tot op heden nog onbekend. Wetenschappers denken dat de steen wellicht een restant is van een oude begraafplaats.

8. De verloren stad Heracleion

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=CfQfkWXUFyM

In de tweede eeuw voor Christus verdween de stad Heracleion. Na duizenden jaren werden er door archeologen allerlei prachtige vondsten gedaan van deze gezonken stad zoals beelden en goud. Tot op de dag van vandaag is het nog steeds niet bekend waardoor deze stad zomaar verdween.

7. De allereerste computer

Hou je van computers? Wellicht ken je deze nog niet. Het Antikythera mechanisme is namelijk een van de oudst bekende complexe analoge systemen. Het werd in 1901 uit een gezonken schip opgedoken, in de buurt van het Griekse eiland Antikythera in Griekenland.Wetenschappers geloven dit dit apparaat, uit de eerste of tweede eeuw voor Chr., gebruikt werd voor het voorspellen van zon- en maansverduisteringen.

6. Onderwater Stonehenge

Deze formatie van stenen is in 2012 gevonden in de Baltische zee. Wat de daadwerkelijke functie is geweest, is nog onduidelijk. Door de vorm gaan er gaan wel de wildste verhalen rond: sommigen geloven zelfs dat ruimtewezens deze hebben geplaatst.

https://www.youtube.com/watch?v=5uojs-EFrXY

5. Pavlopetri

Pavlopetri is een stad die volledig onder water ligt ten zuidwesten van de kust van Laconië (Griekenland). De onderwaterstad is uniek omdat bijna de gehele topografie inclusief wegen, gebouwen en graven nog intact is. De archeologische vindplaats heeft een omvang van ongeveer 9.000 vierkante meter en de leeftijd wordt geschat op meer dan 5000 jaar oud. In de jaren 60 werd de stad ontdekt en in kaart gebracht door Nicholas Flemming.

4. Een rivier in de zee


Anatoly Beloshchin

Dit is niet iets wat je zou verwachten: er ligt een rivier in de zwarte zee die ook echt de uitstraling heeft hiervan. Met zelfs watervallen en aanliggende bomen krijgt deze verschijning een mooie maar erg mysterieuze uitstraling.

3. Yonaguni

Yonaguni Monument

Yonaguni is een rotsformatie onder water nabij de kust van de Ryuku Eilanden in Japan. De locatie werd ontdekt in 1987 door een groep duikers die daar de hamerhaai observeerden.Het monument bestaat uit een serie opvallende rotsformaties, inclusief massieve platformen, uitgehouwen trappen en stenen reuzenpilaren. De constructie ligt tussen vijf en veertig meter diep onder water. Eén van de elementen is een driehoekig bouwsel dat, omwille van zijn vorm, bekend werd als ‘de schildpad’. De centrale vraag in het Yonaguni-debat is de volgende: is dit natuur of cultuur?

2. Apollo 11 motoren

Toen apollo 11 terugkeerde in 1969 naar de aarde waren er diverse onderdelen in de oceaan beland. In 2013 vond Jeff Bezos (CEO van Amazon) wat interessants in de oceaan: onderdelen van de motoren van Apollo 11!

1. Cuba’s ondergrondse stad

Ook vinden we op nummer 1 wederom een stad onderwater, nu nabij Cuba. Deze stad werd in 2001 gevonden door een bedrijf. Van de stad wordt gedacht dat deze circa 50.000 jaar oud is.