Niet alleen internationale beroemdheden doen het goed op YouTube. Ook de Nederlanders kunnen er wat van. Ben je benieuwd welke Nederlandse YouTubers het grootste zijn? Je leest het in de top 10 Nederlandse YouTube-kanalen.

10. Armada Music – 4,5 miljoen abonnees

Nederland heeft een aantal wereldberoemde dj’s voortgebracht, waaronder Armin van Buuren. Met ontelbaar veel internationale fans, is het niet gek dat deze dj ook een flink aantal abonnees op YouTube heeft, zijn eigen kanaal heeft zo’n 3.9 miljoen abonnees. Nog net iets meer volgers heeft Armada Music, dit bedrijf werd mede-opgericht door Armin van Buuren. Niet alleen zijn muziek wordt op het kanaal gedeeld, maar ook clips van andere artiesten die bij de platenmaatschappij horen. Liefhebbers van elektronische muziek vinden hier dus de ene na de andere hit, waardoor het niet gek is dat het kanaal meer dan vier miljoen abonnees heeft.

9. Hardwell – 4,7 miljoen abonnees

Je verwacht het misschien wel: ook de nummer zeven van dit lijstje zit in de muziekindustrie. Hardwell treedt over de hele wereld op en verkoopt miljoenen platen. Talloze fans weten hun weg te vinden naar het kanaal van de dj. Op het kanaal vind je interviews, muziekvideo’s en beelden van zijn live optredens.

8. Kids, Toys & Adventures – 4,7 miljoen abonnees

Dit kanaal specialiseert zich in het maken van video’s voor kinderen. Een Nederlands gezin maakt allerlei korte sketches en verhaaltjes waarin ze zelf te hoofdrol spelen. Speelgoed speelt een grote rol in de video’s, waardoor kinderen van over de hele wereld genieten van dit kanaal. Ondanks dat dit een Nederlands kanaal is, worden alle video’s helemaal in het Engels gemaakt.
Er is overigens een vergelijkbaar kanaal dat wel in het Nederlands is, namelijk de “Family Toys Collector“, maar aangezien de Nederlandse markt een stuk kleiner is moet die het met ‘slechts’ 180.000 abonnees doen.

7. Saskia’s Dansschool – 5,4 miljoen abonnees

Dansliefhebbers zitten helemaal goed bij dit kanaal. Op Saskia’s Dansschool wordt namelijk iedere week weer een nieuwe dansroutine gedeeld. Hierbij gebruiken de danseressen de nieuwste hits, zodat je meteen op je favoriete nummers kunt dansen. De video’s zijn geliefd bij mensen die graag thuis dansroutines oefenen, maar het is ook een goede database voor instructeurs die nieuwe ideeën zoeken.

6. Kwebbelkop – 11,4 miljoen abonnees

Jordi van den Bussche is een van de meest succesvolle Nederlandse vloggers. Hij heeft het slim bekeken, want hij maakt zijn video’s in het Engels, en heeft zo dus een veel groter publiek. Kwebbelkop plaatst al sinds 2008 video’s op Youtube. Sinds 2012 plaatst hij bijna dagelijks video’s van zijn gaming avonturen, vooral Minecraft en Grand Theft Auto zijn populair. In 2015 behaalde hij voor het eerste 100 miljoen views, en zijn kanaal is nog steeds groeiende, nu in 2019 staat de teller op meer dan 11 miljoen.

5. NikkieTutorials – 12,2 miljoen abonnees

Het kanaal van Nikkie de Jager is internationaal bekend bij talloze mensen die van make-up houden. Deze Nederlandse jonge vrouw weet namelijk alles over make-up en creëert de mooiste looks. Ze geeft tips over het aanbrengen van producten en geeft haar mening over nieuwe make-up op de markt. Dat doet ze altijd met een goede dosis humor, dus het is niet gek dat miljoenen mensen van haar video’s houden.

4. Martin Garrix – 12,8 miljoen abonnees

Hij is misschien wel de grootste Nederlandse dj op dit moment, en dat is te merken aan zijn YouTube-kanaal. Martin Garrix heeft meer dan 12 miljoen abonnees van over de hele wereld. Zij willen alle nieuwe muziek van de artiest horen en zijn ook benieuwd naar leuke video’s van zijn leven achter de schermen.

3. Trap City – 13 miljoen abonnees

Twee Nederlandse jongens begonnen in 2012 een eigen kanaal om de beste trapmuziek te delen. Dat werd al gauw een succes, want voor ze het wisten hadden ze miljoenen abonnees op hun naam staan. Inmiddels is het kanaal uitgegroeid tot een grote business, inclusief een eigen platenmaatschappij.

2. Jelly – 14,1 miljoen abonnees

Jelle van Vucht (Jelly) plaats net als de nummer 6 in de lijst, Kwebbelkop, dagelijks video’s waarin hij computerspellen van commentaar voorziet. Ook Jelly doet dit in het Engels. Jelly was huisgenoot van Kwebbelkop en veelvuldig te zien in zijn video’s. In 2014 is hij zijn eigen kanaal begonnen en is ondertussen met 14,1 miljoen volgers populairder dan zijn vriend.

1. Spinnin’ Records – 25,8 miljoen abonnees

Spinnin’ Records is een kanaal van de gelijknamige Nederlandse platenmaatschappij. Dit bedrijf is de grootste naam ter wereld op het gebied van dancemuziek. Het kanaal deelt de laatste hits van artiesten die onder dit label vallen, dus het is niet gek dat miljoenen mensen op de video’s afkomen. Het kanaal deelt ook gamevideo’s, interviews, backstage video’s en nog veel meer.

Op zoek naar meer leuke youtube kanalen & video’s?