Nicci French is een pseudoniem van het schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French. Op de eerste boeken van het duo stond alleen de auteursfoto van Nicci Gerard maar tegenwoordig is duidelijk dat ze allebei hun zo succesvolle misdaadboeken schrijven. Wat zijn de tien grootste pageturners van Nicci French?

10. Until it’s Over

Tot het voorbij is

De fietskoerier Astrid lijkt iets te vaak op de verkeerde plek op te duiken. Eerst wordt ze aangereden door haar buurvrouw die niet veel later wordt vermoord. Vervolgens moet ze een pakketje ophalen om er achter te komen dat de klant op gruwelijke wijze aan zijn einde is gekomen. De politie kan niet anders dan haar te verdenken. Ondertussen verwachten Astrid en haar huisgenoten dat er nog meer doden zullen vallen. Het boek werd in 2007 vertaald als Tot het voorbij is.

9. Killing Me Softly

Bezeten van mij

Partners die niet blijken te zijn wie de hoofdpersoon eerst dacht zijn altijd populair in misdaadboeken. In Killing Me Softly (Bezeten van mij) komt Alice erachter dat haar vriend Adam gewelddadige trekjes heeft. Wanneer ze in zijn verleden duikt blijkt dat Adam tijdens een expeditie in de Himalaya een aantal mensen heeft gered, al kwam zijn vriendin hierbij om het leven. Is Adam dus een held? Een vrouw heeft hem ooit van verkrachting beschuldigd waar hij uiteindelijk van werd vrijgepleit. De onzekerheid van Alice over Adam wordt niet door iedereen in haar omgeving begrepen. Geïsoleerd lijkt ze een perfect slachtoffer.

8. Losing You

verloren

Losing You (Verloren) speelt in op de grootste angst van ouders: een kind dat verdwijnt. Nina is een moeder van twee dochters waarmee ze samen op een eiland woont. Ze wil met kerst op vakantie met haar nieuwe vriend maar haar oudste dochter keert niet terug van aan avondje uit. Is ze weglopen van huis of is haar iets ernstigs overkomen? Niemand lijkt de verdwijning serieus te nemen. Het oprakelen van een aantal geheimen schroeft de spanning op ondraaglijke wijze op.

Wij zoeken schrijvers
Gek op schrijven en top 10 lijstjes? Dan zoeken we jou! Alletop10lijstjes.nl ontvangt maandelijks meer dan 500.000 lezers. Wil je dat jouw teksten ook door duizenden mensen gelezen worden dan is dit je kans. Lees er hier meer over.

7. Secret Smile

De verborgen glimlach

Secret Smile (De verborgen glimlach) is een spannende versie van de kortstondige relatie die problemen oplevert. Miranda maakt haar liefdesrelatie met Brendan uit. Tot haar verbazing legt hij het twee weken later aan met haar zuster. Gênant, maar al snel blijkt dat Brendan helemaal niet van plan is om uit het leven van Miranda te verdwijnen. Secret Smile werd in 2005 bewerkt tot tweedelige televisieserie met David Tennant in de rol van de opdringerige Brendan.

6. Blue Monday

Blauwe maandag

Met Blue Monday (Blauwe maandag) begonnen Nicci French aan een ambitieus project dat uit meerdere delen zal bestaan. Centraal staat de psychotherapeute Frieda Klein. Een vijfjarig jongetje Matthew wordt ontvoerd. Ouders, politie en media gaan naarstig naar hem op zoek, zonder resultaat. Frieda behandelt echter een patiënt die droomt van het ontvoeren van een kind dat erg op Matthew lijkt. Al snel wordt ze met deze kennis in de zaak gesleurd waarbij een confrontatie met een slimme moordenaar onvermijdelijk lijkt.

5. Land of the Living

De bewoonde wereld

In Land of the Living (De bewoonde wereld) wordt Abbie vastgebonden aan een stoel wakker. Ze lijkt te zijn ontvoerd zonder dat ze zich hier iets van kan herinneren. Wanneer ze weet te ontsnappen blijken de verhalen van haar vrienden verwarrend. Abbie kan zich niet herinneren dat ze ontslag heeft genomen en het uit heeft gemaakt met haar vriend. Tot overmaat van ramp geloven ze niet dat Abbie is ontvoerd. Omdat ze als de dood is dat de ontvoerder alles van haar weet, verandert Abbie haar uiterlijk. Maar heeft verstoppen zin? En wie zijn de andere vrouwen waarover de ontvoerder opschepte dat hij ze had vermoord?

4. Waiting for Wednesday

wachten op woensdag

Een moeder van drie wordt door een van haar kinderen gevonden. Waarom zou iemand deze huisvrouw vermoorden? Psychotherapeute Frieda Klein werkt eigenlijk niet meer samen met de politiechef Karlsson maar wordt toch in de zaak betrokken wanneer haar nicht bevriend raakt met een van de kinderen van het slachtoffer. Natuurlijk had de vrouw een dubbelleven en Frieda raakt ongewild steeds dieper betrokken. Daarbij begint ze te twijfelen aan haar eigen capaciteiten. Wachten op woensdag is duistere thriller die tot de laatste pagina’s spannend blijft.

3. Beneath the Skin

Onderhuids

Zoe, Nadia en Jennifer hebben alle drie een klein postuur maar zijn ook bloedmooi. Daarnaast hebben ze een aanleg voor slechte relaties met elkaar gemeen. Een moorddadige stalker begint de vrouwen dreigbrieven te sturen. Nadia heeft geen vertrouwen in de politie en gaat zelf op onderzoek uit. Dit leidt tot een geweldige twist in de laatste pagina’s waardoor Beneath the Skin (Onderhuids) een misdaadklassieker werd.

2. Thursday’s Children

Donderdagskinderen

Thursday’s Child (Donderdagskinderen) is het vierde boek in de Frieda Klein-reeks. Dit keer wordt de populaire psychotherapeute persoonlijk betrokken bij twee misdaden. De eerste vond plaats toen zij als tiener op brute wijze thuis werd aangevallen. Niemand wilde haar geloven en nadat ze ging studeren keerde ze nooit terug naar haar dorp. Op een dag staat een oud-klasgenote voor de deur die vertelt dat haar dochter op dezelfde wijze is aangevallen. Een aanstaande schoolreünie is een uitgelezen kans om weer terug te keren naar haar verleden. Iemand op de reünie lijkt meer te weten over de twee gebeurtenissen. Zelfs de meest geoefende thrillerlezer zal verrast worden door de onvoorspelbare wendingen die volgen.

1. Tuesday’s Gone

Dinsdag is voorbij

Het personage Frieda Klein haalt het beste in Nicci French naar boven. Na haar eerste zaak krijgt ze in Tuesday’s Gone (Dinsdag is voorbij) toch weer bezoek van politiechef Karlsson. Een lichaam wordt in staat van ontbinding in het appartement van een vrouw gevonden. Deze Michelle is verdwaald in haar eigen wereld en kan niets vertellen over de identiteit van de dode man. Aan Frieda de taak om meer te weten te komen. Maar hoe meer informatie ze vindt, hoe groter het gevaar lijkt. Bovendien krijgt Frieda te maken met een onaangename terugkeer uit haar eigen verleden. Een meesterlijk tweede boek waarmee Frieda Klein zou uitgroeien tot een populaire heldin van het misdaadgenre.