Je zou bijna vergeten dat Nick en Simon – naast hun deelname aan The Voice en diverse realityseries – ook gewoon goede liedjes maken. Hieronder volgt een overzicht van hun populairste hits tot nu toe.

10. Vaarwel verleden / Soldaat – 2006

Op hun debuutalbum ‘Nick & Simon’ vind je de hitsingle ‘Vaarwel verleden / Soldaat’. Dit nummer is bedoeld als steun voor de Nederlandse militairen in Uruzgan en hun familieleden. Hoewel de soldaat in het oorspronkelijke nummer komt te overlijden, heeft Nick een versie geschreven waarin de soldaat en zijn geliefde elkaar weer in de armen sluiten.

9. Herwinnen – 2007

Ook ‘Herwinnen’ staat op het succesvolle debuutalbum van de Volendamse vrienden. De live versie, samen met het Metropole Orkest, onderstreept de muzikaliteit van Nick en Simon. Deze single werd in 2007 uitgebracht. Begin van dat jaar stond ‘Herwinnen’ in totaal 10 weken in de Nederlandse Top 40.

8. Vallende sterren – 2009

Met het uitbrengen van ‘Vallende sterren’ begonnen Nick en Simon het jaar 2009 goed. Hoewel dit nummer in de Top 40 niet verder kwam dan plek 19, hadden de heren er in de Single Top 100 hun derde nummer 1-hit mee te pakken. ‘Vallende sterren’ laat horen hoe belangrijk het is om je dromen te koesteren.

7. Vrij – 2012

Met ‘Vrij’ stonden Nick en Simon acht weken in de Top 40. De hoogste notering was de dertiende plek. Het nummer behandelt een thema, dat bij meer Nederlandse liedjesschrijvers tot de verbeelding spreekt, namelijk vrijheid. Nick en Simon benadrukken hoe belangrijk het is om je te beseffen dat je vrij bent.

6. Pak maar m’n hand – 2007

De soundtrack van de film ‘De scheepsjongens van Bontekoe’ is van de hand van Nick en Simon. Zowel in de Single Top 100 als in de Top 40 scoorde ‘Pak maar m’n hand’ goed. In eerstgenoemde lijst bereikte het nummer in recordtempo de nummer één positie. In de Top 40 (twaalfde positie) was het negen weken te horen.

5. Het Masker – 2009

Met ‘Het Masker’ werden Nick en Simon uit 2009 uitgeroepen tot de meest succesvolle artiesten van Nederlandse bodem. Niet eerder lukt het een Nederlandse band of artiest om binnen één jaar vier nummer 1-hits in de Single Top 100 te scoren! Ook de andere drie hits staan op het album ‘Luister’.

4. Kijk omhoog – 2007

‘Kijk omhoog’ – eerste single op het album ‘Vandaag’ – werkte bijna als vanzelf; dit nummer bestormde razendsnel de hitlijsten. Zo kwam het binnen op nummer twee In de Single Top 100 en op nummer 15 in de Top 40. Ongetwijfeld heeft menig fan zich opgetrokken aan de bemoedigende woorden om niet bij de pakken neer te zitten.

3. Hoe lang? – 2008

Ook ‘Hoe lang?’ behandelt een thema, waar vrijwel iedereen in z’n leven eens mee te maken krijgt. Zal die ander voor jou kiezen? Deze indringende ballad stond 11 weken in de Top 40 en wist in deze lijst de derde positie te bereiken. ‘Hoe lang’ staat op het album ‘Vandaag’.

2. Rosanne – 2008

Vraag het een willekeurig persoon in je omgeving en deze zal de melodie van ‘Rosanne’ moeiteloos kunnen neuriën. Gedurende de jaren 2008 en 2009 stond dit nummer maar liefst 55 weken in de Single Top 100. Op 13 januari 2009 ontving het Volendamse duo de SENA-Mediatools Award voor de meest gedraaide nederpophit in horecagelegenheden.

1. Julia – 2013

In 2013 hebben Nick en Simon met ‘Julia’ een dikke nummer 1-hit te pakken! Voor de mannen is het de eerste keer dat ze op de eerste positie in de Top 40 terecht komen. Ook vestigen ze met het uitbrengen van dit nummer een wereldrecord; gelijktijdig met ‘Julia’ verschijnen nog 153 alternatieve singles met verschillende vrouwennamen. Het bijbehorende officiële certificaat namens het Guiness Book of Records werd hen in RTL Boulevard uitgereikt door Albert Verlinde.

Meer Nederlandstalige artiesten