Top 10 Nieuw bioscoopfilms in december 2018

Tijdens de donkere dagen rond kerst is er niets zo gezellig als een middag of avond in de bioscoop. Daarom komen er rond deze tijd van het jaar talloze leuke films uit die geschikt zijn voor iedereen. Of je nu van actie, romantiek of komedie houdt: in deze top 10 bioscoopfilms in december vind je altijd wel een leuke film terug.

10. Second Act (20 december)

Maya droomt van een mooie carrière in een van de grote wolkenkrabbers van New York, maar dat is helaas niet haar dagelijkse realiteit. Om deze droom te bereiken, creëren haar vrienden een tweede persoonlijkheid voor haar op het internet. Dankzij dit perfecte digitale plaatje weet ze een goede baan te scoren, maar kan ze de verwachtingen ook echt waarmaken? Je ziet het in deze film met Jennifer Lopez in de hoofdrol.

9. Bumblebee (20 december)

Deze film is de nieuwe toevoeging aan het Transformers universum en gaat over het personage Bumblebee. Hij wordt gevonden door een jong meisje genaamd Charlie. Waar Bumblebee op de vlucht is, is Charlie juist op zoek naar een eigen fijne plek in de wereld. Charlie ontdekt al snel dat Bumblebee geen normale auto is en binnen de kortste keren raken ze bevriend.

8. Assassination Nation (6 december)

Een groep meisjes wordt gehackt, waardoor al hun persoonlijke berichtjes, foto’s en video’s op straat liggen. Ze kunnen niet rekenen op sympathie, want deze grote hack zet het leven in hun stad volledig op zijn kop. Dat betekent dat de meisjes de strijd aan moeten gaan om hun leven en hun waardigheid te beschermen. En strijd, dat nemen ze letterlijk!

7. Wildlife (20 december)

Het leven van een jonge jongen komt helemaal op zijn kop te staan wanneer hij en zijn ouders verhuizen naar een ander dorp. De relatie van zijn ouders komt onder druk te staan. Zijn vader vertrekt uiteindelijk om bosbranden te bestrijden en zijn moeder wordt langzaam maar zeker verliefd op een andere man. Het enige wat hij kan doen is toekijken en zien hoe zijn gezin langzaam maar zeker instort. Met hoofdrollen voor zwaargewichten Jake Gyllenhaal en Carey Mulligan.

6. All you need is love (6 december)

In deze Nederlandse film wordt een van de meest populaire tv-programma’s onder de loep genomen: All You Need is Love. Talloze personages worden gevolgd die allemaal weer hun eigen moeilijkheden hebben op het gebied van liefde, inclusief de presentator van het programma. Een echte feelgood film die perfect is voor de kerstdagen.

5. Spider-man: Into the Spider-Verse (20 december)

Er is ruimte voor meer dan één Spider-man in de Spider-Verse. Deze film introduceert de jonge Miles: een tiener die woont in Brooklyn. Op school moet hij zichzelf in allerlei onmogelijke bochten wringen om zijn geheime identiteit ook echt geheim te houden. Dat is lastig wanneer je in je vrije tijd oog in oog staat met verschillende vijanden die je allemaal moet verslaan.

4. Mary Poppins Returns (19 december)

Het verhaal van Mary Poppins is al tientallen jaren populair bij jong en oud. Dat komt voor een groot deel natuurlijk door de film met Julie Andrews. In Marry Poppins Returns keert deze wonderlijke kinderjuffrouw (Emily Blunt) terug om de levens van de Banks kinderen nog één keer op de rit te krijgen. Het enige verschil is dat deze kinderen tegenwoordig echte volwassenen zijn, inclusief een cynische blik op het verleden.

3. Mortal Engines (6 december)

Mortal Engines is de nieuwe epische film van regisseur Peter Jackson (Lord of the Rings). De film speelt zich af duizenden jaren na een cataclysmische gebeurtenis die de volledige beschaving heeft verwoest. De mensheid heeft zich aangepast en leeft nu in gigantische bewegende steden die over de aarde zwerven. De grote steden slokken meedogenloos de kleinere op, maar mogelijk komt hier verandering in.

2. Ralph Breaks the Internet (12 december)

Ook deze film is een vervolg, maar dan wel een vervolg waar fans al jaren op wachten. Wreck it Ralph heeft in zijn eerste film al talloze avonturen beleefd, maar deze keer maakt hij het nog bonter. Samen met Vanellope gaat hij de wijde wereld van het internet ontdekken. Wat kan er nou allemaal misgaan tijdens dit wilde avontuur? Er is in ieder geval één ding zeker: je komt een aantal oude bekenden tegen wanneer je deze film gaat zien.

1. Aquaman (13 december)

Uiteraard is er in de maand december ook weer een superheld die zijn opwachting maakt in de bioscopen, dit keer is het Aquaman. We zagen hem al in de film Justice League, maar nu kunnen we genieten van zijn ‘origin story’ en erachter komen hoe hij de koning van Atlantis is geworden.