Top 10 Nieuw op Netflix in September 2019

Netflix zorgt iedere maand weer voor een nieuw aanbod aan films, series en documentaires. Zo is er altijd wel weer iets nieuws om te kijken! Zoek jij een nieuwe film, of wacht je op het nieuwe seizoen van je favoriete serie? Dan heb je geluk, want ook in september is er genoeg leuks te vinden op Netflix. Je leest het in deze top 10.

In deze top 10 ‘nieuw op Netflix’ kijken we alleen naar de series die door Netflix zelf gemaakt worden, de zogenaamde ‘originals’.

10. Nieuwe seizoenen van Disenchantment en Elite

De geanimeerde fantasy sitcom Disenchantment is geliefd bij kijkers die van een goede dosis humor houden. In tien nieuwe afleveringen wordt het leven in Dreamland op de voet gevolgd. Daarnaast komt er ook een nieuw seizoen van de populaire serie Elite. Deze duistere Spaanse serie speelt zich af op een kostschool, waar drama en intrige aan de orde van de dag zijn.

9. Skylines

Internationale series doen het goed op Netflix. Het is dus niet gek dat er nu ook een originele Duitse serie op het platform te zien is: Skylines. Dit bloedstollende verhaal draait om een hiphopproducent. De eigenaar van zijn platenlabel heeft een criminele broer, die van de ene op de andere dag zijn deel van het bedrijf opeist. Hierdoor raakt de producent langzaam maar zeker verstrikt in de wereld van de georganiseerde criminaliteit.

8. Bard of Blood

Bard of Blood is een van de nieuwste series uit India. Wat deze serie zo bijzonder maakt, is dat hij in drie verschillende talen is gefilmd: Hindi, Urdu en Engels. Het verhaal gaat over een agent die vroeger bij de Indiase inlichtingendienst werkte. Met acht afleveringen gaat deze thriller op een hoog tempo, waardoor je waarschijnlijk op het puntje van je stoel zult zitten.

7. Between Two Ferns: The Movie

Al sinds 2008 maakt acteur Zach Galifianakis komische video’s op YouTube, waarbij hij de grootste bekendheden op aarde interviewt. Barak Obama, Brad Pitt en Justin Bieber kwamen allemaal al voorbij. Nu is het tijd voor een langere film waarin Zach Galifianakis een roadtrip door Amerika maakt. Ondertussen interviewt hij talloze mensen op dezelfde komische manier die we van hem gewend zijn. De film wordt waarschijnlijk net zo absurd als de bekende korte video’s van de acteur.

6. Tall Girl

Een goede romcom mag ook niet ontbreken op Netflix. In september komt de streamingdienst met Tall Girl. Deze film draait om het leven van Jodi. Ze is een normaal 16-jarig meisje, op één ding na. Ze is namelijk 1,90 meter lang. Dat maakt het vinden van een leuke jongen niet altijd even makkelijk. Daar komt verandering in wanneer er een nieuwe uitwisselingsstudent op haar school komt die ook een indrukwekkende lengte heeft.

5. The Spy

Je kent Sacha Baron Cohen misschien alleen van zijn komische rollen zoals Borat en Ali G, maar deze acteur bewijst dat hij ook in een serieus drama kan spelen. Hij speelt namelijk de hoofdrol in The Spy, waarin het verhaal van een Israëlische topagent wordt gevolgd. Hij moet als spion in Syrië zien te overleven, terwijl hij ondertussen ook waardevolle informatie verzamelt.

4. Vagabond

Vagabond is een van de grootste series die Zuid-Korea ooit gemaakt heeft. Deze bijzondere nieuwe serie is vanaf september dus ook op Netflix te zien. Het verhaal begint met een mysterieuze vliegtuigcrash waarbij meer dan tweehonderd mensen om het leven komen. Een van de slachtoffers is het neefje van Cha Dal-gun. Hij wil onderzoeken wie of wat verantwoordelijk is voor de crash, maar raakt verstrikt in een web aan leugens, intriges en corruptie.

3. Unbelievable

Deze nieuwe serie is officieel een miniserie, en zal dus niet meer dan acht afleveringen hebben. Het verhaal begint met een tienermeisje dat zegt dat ze verkracht is. Er lijkt vrijwel geen bewijs te zijn en de rechercheurs vinden het verhaal al snel ongeloofwaardig. Ondertussen zijn twee vrouwelijke agenten in een ander dorp bezig met een uitgebreide zoektocht naar een mysterieuze verkrachter die bijna geen sporen achterlaat.

2. The Politician

Ryan Murphy, de maker van series zoals Glee, American Horror Story en Nip/Tuck, komt nu met een gloednieuwe serie voor Netflix. In The Politician wordt het leven van Payton Hobart gevolgd. Hij wil een carrière maken in de politiek en is ieder seizoen weer verzeild geraakt in een andere politieke strijd. Dat begint op de middelbare school, waar politieke correctheid misschien nog belangrijker is dan een inhoudelijk standpunt.

1. Criminal: UK, Duitsland, Frankrijk en Spanje

In deze nieuwe reeks van Criminal verlaat je als kijker de verhoorkamer niet. Tegelijkertijd wordt de serie verdeeld over vier verschillende landen. In ieder land spelen zich drie afleveringen af, waarbij een dokter opbiecht dat hij iemand op gruwelijke wijze heeft vermoord. De internationale twist maakt deze serie opvallend, maar tegelijkertijd kom je iedere aflevering weer voor een andere verdachte te staan.