Top 10 Nieuwe Amerikaanse Series Najaar 2014

Het is onmogelijk om alle nieuwe series die ieder jaar in Amerika op de buis verschijnen te volgen. In het voorjaar, zomer en najaar worden er tientallen ‘pilots’ vertoond op de zenders. Meestal zijn slechts een aantal series de moeite waard. Er zijn dit jaar al een flink aantal goede nieuwe series verschenen, onder andere True Detective, The Strain, The Leftovers, Silicon Valley, Fargo, The 100, en Enlisted zijn aanraders. Maar wie weet komen er nog wat leuke series bij, ook dit najaar komen er minstens 50 nieuwe series uit. Wij hebben de tien meest belovende series op een rij gezet:

10. Red Band Society

Red Band Society

De hoofdrollen geven aan kinderen is altijd een gok, maar bij de nieuwe serie Red Band Society ziet het eruit alsof het wel goed gaat komen. In de serie volgen we een “Breakfast Club” achtig groepje tieners die leven in het ziekenhuis.
trailer

9. A to Z

A to Z

De romantische komedieserie “A to Z” zou weleens de opvolger van How I Met Your Mother kunnen worden. In de serie volgen we een relatie van begin tot einde. Ben Feldman (Mad Men) speelt Andrew, een man die gelooft in het lot en romantiek, zijn vriendin Zelda (A tot Z, snap je?) wordt gespeeld door Cristin Milioti die je kunt herkennen uit How I met Your Mother.

trailer

8. State of Affairs

State of Affairs

Grey’s Anatomy Katherine Heigl keert terug in een grote tv serie. In Stat of Affairs speelt ze een CIA agente die de president moet inlichten over de grootste bedreigingen voor Amerika. En alsof dat niet genoeg is besteedt ze haar vrije tijd aan het opsporen van de terroristen die haar verloofde hebben vermoord, toevallig ook de zoon van de president.

trailer

7. How to Get Away With Murder

How to Get Away With Murder

How To Get Away With Murder is een nieuwe serie van Shonda Rhimes die ook verantwoordelijk is voor Private Practice, Scandal en Grey’s Anatomy. Verwacht dus weer zo’n type serie. Viola Davis speelt een professor op een universiteit rechten. Studenten doen er alles aan om een positie te verkrijgen bij haar prestigieuze Advocatenkantoor. De studenten leren echter het meest buiten de schoolbankjes, in de echte wereld.

trailer

6. The Flash

The Flash

Superheldenfilms zijn al een tijdje ‘hot’, maar het genre wordt ook steeds populairder op televisie. De volgende superheld die het mag proberen op tv is de snelste man ter wereld, The Flash.

trailer

5. Agent Carter

agent-carter

We blijven nog even bij het superhelden genre. Marvel wil zijn universum ook uitbreiden naar televisie. Er is al de serie Agents of S.H.I.E.L.D. en vanaf januari 2015 komt daar ook Agent Carter bij, waarin de hoofdrol is voor Peggy Carter die we kennen uit de Captain America films. Het is overigens niet de enige serie die van Marvel kunnen verwachten, ze werken ook aan tv series van Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist, en The Defenders.

trailer

4. Empire

Empire

Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer de serie Empire op tv komt, maar de trailer ziet er veelbelovend uit. In de serie speelt Terrence Howard een baas van een van de grootste Hip Hop bedrijven, een beetje ala Dr. Dre.

trailer

3. Constantine

Constantine

Constantine is wederom een serie gebaseerd op een comic, namelijk de DC Serie “Hellblazer”. Eerder al werd er een film gemaakt van Constantine met Keanu Reeves in de hoofdrol. Fans waren niet echt te spreken over de verfilming, hopelijk komt het personage in de serie beter uit de verf.

trailer

2. Wayward Pines

Wayward Pines

Op Wayward Pines moeten we nog eventjes wachten, waarschijnlijk komt de serie begin 2015 op de buis. Waarom zoveel mensen uitkijken naar de serie? Het is bedacht door M. Night Shyamalan. Natuurlijk zijn veel van zijn films geflopt, maar door de Sixth Sense en Unbreakable blijf je toch hopen op iets goed van M. Met de cast van de serie zit het in ieder geval wel goed, o.a. Matt Dillon, Carla Gugino, Terrence Howerd, Mellisa Leo en Juliette Lewis zullen te zien zijn in de mysterieuze serie.

trailer

1. Gotham

Gotham

De serie waar we het meest naar uit kijken dit najaar is “Gotham”, uiteraard een verwijzing naar “Gotham City”, de stad van Batman. De serie speelt zich echter af voor Batman. We volgen een nu nog jonge politie detective Jim Gordon. Hij doet onderzoek nar de moord op de ouders van een piepjonge Bruce Wayne, die later natuurlijk Batman wordt. Naast dat het een spannende misdaadserie lijkt te worden leren we ook over de afkomst van vele schurken uit het DC universum als Catwoman, the Penguin en de Riddler.

trailer

Voor een overzicht van alle nieuwe series kijk je op alletvseries.com