Top 10 Nieuwe Bioscoopfilms April 2019

Welke 10 films moet je gaan zien in april 2019 in de bioscoop? Iedermaan lees je het in onze bioscoop top 10. In april draait misschien wel de film in de bioscoop waar we het meest naar uitkijken in 2019, Avengers: Endgame. Maar er is meer, je leest het in deze top 10.

Ondertussen staat ook de top 10 bioscoopfilms van Mei 2019 online!

10. Missing Link

Het monster Link, een kruising tussen mens en aap, zit zijn hele leven al diep in de bossen verstopt. Maar hij is eenzaam en klaar om de wereld in te trekken. In deze nieuwe animatiefilm van Laika Studio’s, die de laatste jaren naam hebben gemaatk met films als Coraline en Kubo and the Two Strings, gaat hij samen met de charismatische avonturier Sir Lionel Frost, op zoek naar zijn lang verloren familie, de Yeti’s. Link blijkt allesbehalve een monster. Hij is verrassend charmant en slim. Dit zorgt voor onverwachte en grappige avonturen.

9. The Curse of La Llornona

Een smakelijk broodjeaapverhaal slaat een horrorfanaat nooit af. In Mexico kennen ze ook genoeg gruwelijke voorbeelden. Een van de bekendste is de legende van La Llorona. Deze vrouw verdronk haar eigen kinderen en dook vervolgens zelf de rivier in. Als je haar geest hoort huilen, kan je het schudden. Deze lugubere vertelling gaf Michael Chaves inspiratie voor The Curse of Llarona. In deze bloedstollende film ontdekt maatschappelijke werkster Anna (Linda Cardellini) dat legendes soms op waarheid berusten. Vanaf 19 april in de bioscoop.

8. Baantjer het Begin (18 april)

De jonge rechercheur De Cock (Waldemar Torenstra) wordt gestationeerd op het politiebureau op de Amsterdamse Warmoesstraat. Het is het begin van de roerige jaren tachtig en de kroning van prinses Beatrix is in aantocht. Samen met zijn nieuwe partner Fledder (Tygo Gernandt) duikt De Cock in een moordzaak, waarbij hij stuit op een aanslag die wordt beraamd op de dag van de kroning. Beide rechercheurs geven alles om een drama te voorkomen.

7. Vox Lux

Vox Lux is een krachtige film over het leven van Celeste (Natalie Portman), een middelbare scholiere die uitgroeit tot popster. Ze wordt ontdekt als ze een hartverscheurend lied zingt tijdens een herdenkingsdienst na een schietpartij op school in 1999. De film schetst vijftien jaar van haar leven in de spotlights. In 2017 werkt de 31-jarige Celeste, inmiddels moeder van een tienerdochter, aan haar comeback. Dit wordt overschaduwd door schandalen.

6. Captive State

In deze science fiction thriller van regisseur Rupert Wyatt, heeft een buitenaardse kracht de stad Chicago jarenlang in de greep. De inwoners gaan gebukt onder een totalitair regime, waarin ze geen enkele vrijheid hebben. Een groep verzetsstrijders gaat het gevecht aan om weer de controle te krijgen over hun eigen stad. Dit lijkt een onmogelijke opgave, omdat al hun bewegingen worden gevolgd door ingebrachte GPS-trackers.

5. Hellboy

2019 heeft een hoop superheldenfilms in petto, maar deze Dark Horse Comics-prent is duidelijk andere koek. Ron Perlman zwaaide in 2004 en 2008 al overtuigend met de indrukwekkende Right Hand of Doom. In deze reboot neemt Stranger Things-brompot David Harbour de rode moker van hem over. Guillermo del Toro past, maar Hellboy-bedenker Mike Mignola schreef mee aan het script en garandeert de fans alvast een bijzonder trouwe adaptatie van zijn grimmige stripreeks. Vanaf 11 april 2019 in de bioscoop.

4. Fighting with My Family

In Amerika is professioneel worstelen een ware industrie. Dertien miljoen Amerikanen kijken wekelijks hondstrouw hoe vleeshompen elkaar tegen het canvas smakken. Deze losjes op ware feiten gebaseerde tragikomedie volgt de lotgevallen van de worstelfamilie Knight. Het huishouden van deze zelfverklaarde amateurworstelaars staat op stelten wanneer niet zoon Zak, maar dochter Julia onverwacht naar de felbegeerde WWE-ring mag. Voor Dwayne Johnson zich herschoolde als acteur ging hij door het leven als WWE-lieveling The Rock. De potige kleerkast mocht dus uiteraard niet ontbreken! Ook deze komediefilm draait vanaf 4 april in de bioscoop.

3. Pet Sematary

The King of Horror slaat weer toe. Stephen King levert dit jaar het bronnenmateriaal voor twee nieuwe filmadaptaties. Vriend en vijand roemt Pet Sematary als een van de beste verhalen van de legendarische Amerikaanse schrijver. Waarom je maar beter ver weg blijft van een oud indianenkerkhof en dode katten? Dat ontdek je in april sneller dan je lief is.

2. Shazam!

Afgelopen jaren kreunden superheldenfilms onder grimmige plotwendingen en intergalactisch massaterreur. Zin in wat lichtere kost? Shazam! is een onvervalste feelgoodfilm. Als tiener Billy Batson (debutant Asher Angel) het magische woord “Shazam” roept verandert hij in een opgepompte volwassen superheld (Zachari Levi). Verwacht je aan een kruising tussen Superman en de geweldige jaren 80 komedie Big. 4 april in de Nederlandse bioscopen.

1. Avengers: Endgame

Antwoorden. Dat wil de Marvel-fan na het tragische einde van Avengers: Infinity War. De overlevenden rouwen en likken hun wonden. Heeft Thanos daadwerkelijk de helft van al het leven in het universum uitgeroeid? Komt Tony Stark eenzaam aan zijn einde in de ruimte? Of krijgen Thor, Bruce Banner, Captain America en Black Widow alsnog redding uit een onverwachte hoek? Er wachten nog veel slapeloze nachten tot 24 april 2019.