Top 10 Nieuwe bioscoopfilms in januari 2019

Het nieuwe jaar begint weer goed met een aantal nieuwe films in de bioscoop. Ook in januari is er weer genoeg te zien voor jong en oud: van thrillers tot tekenfilms en drama’s. Wil jij je volgende bezoek aan de bioscoop dus plannen? Lees dan deze top 10 nieuwe bioscoopfilms in januari 2019.

10. The House that Jack Built

Regisseur Lars von Trier komt opnieuw met een film met een duister randje. The House that Jack Built vertelt het verhaal over Jack: een seriemoordenaar. Hij behandelt iedere moord als een waardevol project en ziet het als een mogelijkheid om een kunstwerk te creëren. Zijn werk komt in gevaar wanneer de politie hem op de hielen zit, waardoor Jack minder nauwkeurig te werk kan gaan.

9. Green book

Twee vreemde werelden botsen met elkaar wanneer een uitsmijter de chauffeur wordt voor een gerenommeerde pianist. Tony heeft zijn baan verloren nadat de nachtclub waarvoor hij werkt gesloten wordt. Om toch aan geld te komen, besluit hij om aan het werk te gaan als chauffeur, maar zijn klant lijkt mijlenver van hem af te staan. Toch weten de twee mannen langzaam maar zeker een vriendschap te ontwikkelen.

8. How to train your dragon 3

In dit derde deel van de populaire How to Train your Dragon reeks, komt de wereld van Hiccup steeds meer in gevaar. Als dorpshoofd moet hij zijn gemeenschap redden van gewelddadige binnendringers die alle draken willen stelen. Ondertussen komt zijn draak Toothless een bijzondere partner tegen die wel heel veel op hem lijkt.

7. Stan & Ollie

Stan & Ollie zijn wereldberoemd, maar je kent ze waarschijnlijk als Laurel en Hardy of als de dikke en de dunne. Dit komisch duo wil afscheid nemen na een jarenlange carrière en besluit daarom een tournee door Groot-Brittannië te maken. De druk is groot, maar dankzij hun liefdevolle vrouwen weten de twee mannen een succes te maken van hun grote afscheid.

6. Welcome to Marwen

Mark Hogancamp heeft een zware tijd achter de rug nadat hij op een brute manier is mishandeld. Hij werkt aan zijn herstel, maar door zijn psychische klachten lijkt hij steeds verder geïsoleerd te raken. Er is voor hem één troost, en dat is het denkbeeldige stadje Marwen dat hij in zijn achtertuin heeft gecreëerd. Dit miniatuurstadje uit de Tweede Wereldoorlog is zijn grote passie en bovendien zijn hoop op een gelukkiger leven.

5. Creed II

Apollo Creed was een van de hoofdpersonen in de Rocky films. In Creed II wordt het leven van zijn zoon gevolgd: Adonis Creed. Deze boxer staat voor een grote uitdaging wanneer hij een wedstrijd aangaat tegen Viktor Drago. Zijn tegenstander is namelijk de zoon van Ivan Drago: de man die zijn vader vermoordde. Om Apollo Creed te wreken en om zijn eigen eer in stand te houden, moet Adonis Creed alles op alles zetten om deze wedstrijd te winnen.

4. White Boy Rick

Richard Wershe Jr. leeft middenin de jaren tachtig in Detroit. Rond deze tijd floreert de handel in crack en zit de politie alle drugsbaronnen op de hielen om de ‘War on Drugs’ te winnen. Richard weet het vertrouwen van de drugsbaronnen te winnen en is werkzaam als een succesvolle dealer. Dat is alleen maar interessant voor de politie, want zij willen de jongen inschakelen als informant. Dat is alleen niet zonder risico.

3. Replicas

Wanneer Will Foster zijn gezin in een auto-ongeluk verliest, lijkt het alsof zijn wereld helemaal in elkaar is gestort. Als synthetische bioloog heeft hij echter een voordeel: hij is in staat om zijn familie weer tot leven te wekken. Hij moet de overheid zien te omzeilen en ook alle wetten van de natuur breken om weer herenigd de worden met zijn gezin, maar tegen welke prijs?

2. Glass

Glass is de laatste film van Eastrail 177 trilogie die ook bestaat uit “Unbreakable” en “Split”.  Bruce Willis, Samuel L. Jackson, James McAvoy en Anya Taylor-Joy zijn allen van de partij. Volgens Elijah Price zijn superhelden en hun bijbehorende vijanden geen verzinsels, maar bestaan ze echt. Door zijn jarenlange obsessie lijkt hij in de wereld van superhelden te leven. Tegelijkertijd worstelt hij met een zeldzame aandoening die zijn botten ontzettend breekbaar maakt. Het resultaat is dat hij door het leven gaat met de bijnaam Mr. Glass. Waar Elijah later achter komt, is dat hij daadwerkelijk een functie heeft in een wereld vol superhelden. Hij is namelijk de vijand van David Dunn.

1. Serenity

In deze film wordt het leven van een kapitein op een vissersboot gevolgd. Hij lijkt in de ideale wereld te leven op de Caraïbische eilanden. Deze man heeft echter een duister verleden dat hem aan het achtervolgen is. Des te meer mensen uit zijn verleden opdagen, des te verder hij verstrikt lijkt te raken in een web van leugens en mysteries. De vraag is alleen: kan hij de waarheid van zijn verleden ooit echt achterhalen?