Top 10 Nieuwe bioscoopfilms in juni 2019

Heb je weer zin om met je vrienden naar de bioscoop te gaan? Dan moet je natuurlijk wel een film vinden die helemaal bij jullie past. Geen enkel probleem, want in juni komen er weer een aantal goede films uit. Je hebt de keuze uit actie, horror, komedie of een leuke familiefilm die het goed doet bij jong en oud.

Bekijk hier het bioscoopfilm overzicht van de voorgaande maanden.

10. Nous Finirons Ensemble

Deze Franse film is een vervolg op een film die een aantal jaar geleden verscheen: Les Petits Mouchoirs. In Nous Finirons Ensemble wordt dezelfde vriendengroep (gespeeld door vele grootheden uit de Franse cinema) gevolgd die inmiddels alweer de veertig is gepasseerd. Max wil zijn verjaardag in rust en stilte doorbrengen, maar zijn vrouw nodigt al zijn vrienden uit. Het resultaat is een week waarin er volop wordt gereflecteerd op het leven, vriendschap en de liefde.

9. Long Shot

Charlize Theron en Seth Rogen spelen de hoofdrollen in deze komische film. Theron speelt de rol van Charlotte: een succesvolle vrouw die inmiddels werkt als minister van Buitenlandse Zaken. Ze is een van de machtigste vrouwen ter wereld, maar dat maakt haar liefdesleven niet eenvoudig. Het lijkt namelijk alsof mannen geïntimideerd zijn door haar succes. Dan is er Fred, een onsuccesvolle journalist die verliefd is op zijn oude oppas Charlotte. De vraag is of deze twee uitersten het echt met elkaar kunnen vinden.

8. Five Feet Apart

Will en Stella zijn twee jonge tieners die allebei dezelfde zeldzame ziekte hebben: mucoviscidose. Ze verblijven in het ziekenhuis waar ze behandeld worden. Er geldt één grote regel: mensen met deze ziekte moeten altijd afstand van elkaar bewaren, omdat ze elkaar erg ziek kunnen maken. Maar wat gebeurt er wanneer je verliefd wordt op de ene persoon die je eigenlijk zou moeten vermijden?

7. A Dog’s Journey

De hond Bailey herinnert zich alle levens die hij heeft geleid, maar weet ook dat hij in ieder leven weer terugkomt bij zijn baasje Ethan. Op de boerderij van Ethan woont ook zijn kleindochter CJ, waar Bailey een speciale band mee heeft. Wanneer CJ samen met haar moeder verhuist, duurt het niet lang voordat Bailey overlijdt. Voor hij het weet begint zijn nieuwe leven: als puppy in het nieuwe huis van zijn beste vriendin CJ.

6. Child’s Play

Al sinds de jaren tachtig is Chucky een van de meest beruchte poppen uit de horrorwereld. Deze schattige speelpop is namelijk helemaal niet zo lief als hij lijkt. Deze nieuwe film is eigenlijk een remake van het origineel. Andy krijgt een pop waar hij met alle liefde mee speelt, maar al snel beginnen er erg vreemde dingen te gebeuren. Langzaam maar zeker wordt duidelijk dat Chucky misschien niet zo onschuldig is.

Lees ook onze top 10 horrorfilms van 2019

5. Tolkien

Tolkien is de beroemde schrijver die verantwoordelijk is voor Lord of the Rings en alle andere verhalen die zich afspelen in Middle-earth. Meerdere van zijn verhalen zijn verfilmd, maar nu is het tijd om een film te maken over het leven van deze bijzondere schrijver. Je leert hoe hij zich als auteur ontwikkelde dankzij zijn groep vrienden en ziet welke hartverscheurende ervaring de inspiratie bood om Lord of the Rings te schrijven.

4. The Biggest Little Farm (13 juni)

Deze documentaire vertelt het verhaal van John Chester en Molly Chester. Deze twee dromers kozen ervoor om Los Angeles te verlaten, zodat ze hun eigen droomboerderij konden beginnen op het platteland. Hier wilden ze in harmonie met de natuur leven en laten zien dat het mogelijk is om een boerderij te hebben terwijl je goed zorgt voor alle dieren en planten op je erf.

3. X-Men: Dark Phoenix

Sophie Turner is bekend van Game of Thrones, maar speelt nu ook in de nieuwste blockbuster van de X-Men reeks. Zij vertolkt de rol van Jean Grey: een jonge vrouw die speciale krachten ontwikkelt. Ze wordt uiteindelijk zo sterk en zo gevaarlijk, dat de andere leden uit haar team moeten bepalen of het lot van de aarde meer waard is dan één dierbare vriendin.

2. Men in Black: international

Al sinds de jaren negentig worden de populaire Men in Black films gemaakt. Dit is het vierde exemplaar, nu met Chris Hemsworth, Tessa Thompson en Liam Neeson in de hoofdrollen. Normaal gesproken pakken de Men in Black buitenstaanders aan die het lot van de aarde bedreigen. Nu moeten ze binnen hun eigen organisatie op zoek naar een mol die iedere operatie in gevaar brengt.

1. Toy Story 4

Bij veel mensen zijn de Toy Story films ontzettend geliefd. Het verhaal over Woody, Buzz en al het andere speelgoed blijft lief, mooi en spannend. In dit vierde deel wordt de vriendin van Woody zomaar weggegeven. Dat betekent dat de speelgoedpop op avontuur moet om zijn geliefde weer terug te vinden. Helaas is dat niet zo makkelijk als het lijkt.