Top 10 Nieuwe Bioscoopfilms maart 2019

Zoals je ondertussen van ons gewend bent het maandelijkse overzicht van bioscoopfilms om te bezoeken in maart 2019.

10. The Beach Bum (21 maart)

De zomer lijkt nog ver, maar komediefilm The Beach Bum trakteert je in maart alvast op zee, zon en zwoele lichamen. Harmony Korine, de man achter het weinig om het lijf hebbende Spring Breakers, voert Matthew McConaughney op als de rebelse stoner met schrijversambities. Drugs, alcohol, expliciet naakt en andere schunnigheden spatten onversneden van het scherm. Snoop Dogg heeft een klein rolletje en naar verluidt deelde de rapper gretig zijn wietvoorraad uit op de set. Fans van Martin Lawrence weten wat te doen: de Big Momma-acteur keert na acht jaar retraite eindelijk terug naar het grote scherm.

9. The Mule (7 maart)

In The Mule krijgt de eenzame, oude en in financiële nood verkerende Earl Stone (Clint Eastwood) een interessante job aangeboden als koerier. Wat hij niet weet is dat hij in werkelijkheid werkt als drugskoerier voor een Mexicaans drugskartel. Earl blijkt goed te zijn in zijn werk, maar zijn fouten uit het verleden blijven hem achtervolgen. Daarnaast krijgen de autoriteiten Earl in het vizier. Kan hij op tijd zijn fouten herstellen en uit de handen van de politie en het drugskartel blijven?

8. The Front Runner (7 maart)

The Front Runner vertelt het verhaal van de Amerikaanse politicus Gary Hart (Hugh Jackman). Gary Hart liep aan kop in de race om de democratische nominatie voor het presidentschap te winnen, maar moest het veld ruimen toen hij van een buitenechtelijke affaire met actrice Donna Hart (Sara Paxton) werd beschuldigd. Hierna worden Gary en zijn gezin doelwit van de opdringerige sensatiepers, met alle gevolgen van dien.

7. Arctic (14 maart)

De film Artcic gaat over een man (Mads Mikkelsen) die na een vliegtuigcrash strandt op de Noordpool. Na een ernstig ongeluk lijken zijn kansen om gered te worden nihil te zijn. Hierdoor moet de man een keus maken. Blijft hij in het relatief veilige kamp wachten of trekt hij er zelf op uit?

6 Destoyer (14 maart)

In de Destroyer wordt de verbitterde en aan lager wal geraakte detective Erin Bell (Nicole Kidman) geconfronteerd met gebeurtenissen en personen uit haar verleden als undercover agente bij een groep bankovervallers. Krijgt Erin alsnog de kans om de gewelddadige leider van de bende op te pakken en af te rekenen met haar verleden?

5. On the Basis of Sex (7 maart)

On the Basis of Sex is het waargebeurde verhaal van de ambitieuze advocate Ruth Bader Ginsburg (Felicity Jones). Ruth heeft het als beginnende advocate en vrouw niet gemakkelijk in het Amerikaanse Hooggerechtshof. Echter krijgt ze dankzij een interessante zaak de kans om zowel het rechtssysteem als het seksisme binnen deze mannenwereld voorgoed te veranderen.

4. Birds of Passage (7 maart)

Birds of Passage gaat over een inheemse Colombiaanse familie in de jaren 70. De familie raakt betrokken bij het smokkelen van grote partijen marihuana, maar beseft niet dat dit verstrekkende gevolgen zal hebben voor hun levens, cultuur en tradities. De film vertelt op een unieke manier het verhaal over het tijdperk van Pablo Escobar, en de zeer gewelddadige drugsoorlog in Colombia.

3. Us (21 maart)

Met het Oscar-winnende Get Out scoorde Jordan Peele twee jaar geleden een waanzinnige hit. Overtreft hij zijn sensationeel debuut? De verwachtingen voor zijn nieuwe horrorfilm liggen torenhoog. Opnieuw speelt de filmmaker op vernuftige wijze met de vooroordelen van zijn kijkpubliek. Een Amerikaans gezin (Black Panther-acteurs Lupita Nyong’o en Winston Duke) krijgt het tijdens een ontspannend uitje aan de stok met sinistere stalkers. Klinkt maar doorsnee, zeg je? Het verhaal krijgt een huiveringwekkende wending als blijkt dat hun stalkers wel opvallend vertrouwd overkomen.

2. Dumbo (27 maart)

Het ontroerend verhaal van het vliegende olifantje met de grote oren geldt als één van de allermooiste Disneyfilms. De eerste beelden van deze live-action remake zorgden voor laaiend enthousiaste reacties. Tim Burton zou met Dumbo weleens een comeback door de grote poort kunnen maken. Hollywoods raarste snuiter zit al even om een kassucces verlegen. Met voldoende zakdoekmomenten en klasbakken als Colin Farrell, Danny DeVito, Eva Green en Michael Keaton twijfelt niemand aan zijn slaagkansen.

1. Captain Marvel (6 maart)

De zegevierende filmfranchise Marvel Cinematic Universe kon hoogdringend een vrouwelijke solofilm gebruiken. Concurrent DC Comics bewees met Wonder Woman al dat het publiek echt wel klaar is voor meer superheldinnen. Oscar-winnares Brie Larson toont in deze actiefilm dat ze moeiteloos haar mannetje staat als Captain Marvel. Dit oorsprongsverhaal voert je terug naar 1995 en vertelt hoe Carol Danvers te midden van twee oorlogvoerende buitenaardse rassen het tot één van Marvels krachtigste strippersonages ooit schopt.