Top 10 Nieuwe Bioscoopfilms mei 2018

Heb je zin om een avondje naar de film te gaan? Er komen iedere maand wel een aantal leuke films uit die je niet mag missen. Alle genres komen voorbij, dus er zit voor iedereen wel iets tussen. Dit is de top 10 beste bioscoopfilms in mei 2018.

Bekijk nu ook het lijstje van top 10 bioscoopfilms juni 2018

10. Overboard (24 mei)

Alleenstaande moeder Kate (Anna Faris) heeft het niet makkelijk in haar leven. Ze moet iedere dag hard werken om de rekeningen te kunnen betalen. Tijdens haar werk als schoonmaakster komt ze de rijke Leonardo tegen. Hij kijkt op haar neer en zorgt ervoor dat ze ontslagen wordt. Wanneer hij vervolgens van zijn boot valt, lijdt hij aan geheugenverlies. Kate besluit om zich voor te doen als zijn vrouw, zodat ze hem een mooi lesje kan leren over hard werk.

9. Hangman (10 mei)

Een duistere seriemoordenaar speelt het spelletje galgje. Het enige probleem is dat hij echte slachtoffers gebruikt in zijn spel. Twee detectives (Al Pacino en Karl Urban) werken samen om de moordenaar op te sporen. Dat is niet eenvoudig, want ondertussen worden de twee mannen constant gevolgd door een journaliste die de moorden op de voet volgt.

8. Josie (17 mei)

De jonge Josie (sophie Turner) verhuist naar een slaperig dorpje. Ze raakt bevriend met Marcus en gaat ook een vriendschap aan met haar eenzame buurman Hank. De jonge vrouw gooit alles overhoop en het hele dorp praat over haar. Wat ze niet weten is dat Josie een aantal duistere redenen heeft waarom ze naar het dorp is gekomen. Tel daar het mysterieuze verleden van Hank bij op en je hebt een intense thriller.

7. Escobar/Loving Pablo

Pablo Escobar was jarenlang een van de bekendste criminelen ter wereld. Deze Colombiaanse man werd namelijk stinkend rijk doordat hij in cocaïne handelde. Hij verdiende niet alleen miljarden, maar moordde ook duizenden mensen uit. Genoeg redenen om een indrukwekkende film over zijn leven te maken. In Loving Pablo wordt niet alleen zijn criminele leven uitgelicht, maar krijg je ook wat te zien over zijn liefdesleven. Escobar had namelijk een relatie met Virginia Vallejo, een presentatrice.

6. Ghostland (24 mei)

Een moeder met twee dochters erft het huis van een overleden tante. Tijdens haar eerste nacht in het huis wordt ze geteisterd door twee moordlustige indringers die het op haar en haar dochters gemunt hebben. Ze doet er alles aan om haar dochters te beschermen. Zestien jaar later komen de twee dochters weer terug naar het huis. Binnen de kortste keren ontstaan er vreemde en ijzingwekkende situaties.

5. Tully (10 mei)

Marlo (Charlize Theron) is een uitgeputte moeder die haar drie kinderen in het gareel probeert te houden. Haar nachten zijn gebroken, haar dagen staan in het teken van haar baby en ze heeft geen moment rust. Daarom krijgt ze als cadeau een oppas: Tully. Ze is jong, vrolijk, zorgzaam en vooral excentriek. Het duurt even, maar na een tijdje krijgen de twee vrouwen een onvergetelijke band met elkaar.

4. The Death of Stalin (3 mei)

Het is 2 maart 1953 wanneer Joseph Stalin midden in de nacht een beroerte krijgt. Het duurt twee dagen voordat hij officieel dood wordt verklaard. In deze komedie worden deze twee dagen van begin tot eind gevolgd. Het land is chaotisch, de strijd om de macht is begonnen en iedereen lijkt tot waanzin te zijn gedreven. The Death of Stalin is een film die een mooi kijkje geeft in de geschiedenis van de Sovjet-Unie, maar dan wel met een humoristische knipoog.

3. Isle of Dogs(10 mei)

De nieuwe film van Wes Anderson, dit keer een animatiefilm. De cast is geweldig: Scarlett Johansson, Edward Norton, Bill Murray zijn enkele van de grote namen die stemmen zullen inspreken. De film gaat over Atari Kobayashi een twaalf jarig Japans jongetje. Nadat de noodtoestand wordt uitgeroepen worden alle huisdieren naar een grote afvalstortplaats verbannen. Atari gaat op zoek naar zijn hond.

2. Solo: a Star Wars Story (23 mei)

Eindelijk is het zover: de langverwachte film die helemaal in het teken staat van de jonge Han Solo. Deze Star Wars spin-off vertelt het verhaal van Han Solo voordat hij zich aansloot bij het verzet. Hij leeft als smokkelaar en beleeft talloze avonturen. Zo komt hij zijn trouwe copiloot Chewbacca tegen en nog meerdere bekende personages uit de eerdere Star Wars films.

1. Deadpool 2 (17 mei)

De humoristische Deadpool is weer terug. Deze held uit het Marvel universum staat bekend om zijn droge humor, sarcastische opmerkingen en keihard actie. Dat is in deze vervolgfilm natuurlijk niet anders. In zijn tweede film gaat Deadpool een groep superhelden samenstellen om een jonge gemuteerde barman te beschermen. Hij wordt namelijk achterna gezeten door Cable, een soldaat die kan tijdreizen. De groep helden wordt ook wel de X-Force genoemd, en is er klaar voor om het onrecht te bestrijden.