Top 10 Nieuwe bioscoopfilms oktober 2018

De dagen worden korter en de temperaturen dalen, dus het is weer tijd om gezellig samen films te kijken. In de bioscoop is er meer dan genoeg te beleven, want ook in oktober komen er weer een aantal leuke films uit. Je leest er alles over in deze top 10 nieuwe bioscoopfilms in oktober.

10. Zwaar Verliefd (11 oktober)

Isa lijkt het helemaal voor elkaar te hebben: ze is dierenarts, heeft lieve vriendinnen en is ontzettend gezellig. Toch heeft ze zo haar onzekerheden. Ze is niet trots op haar lichaam en in de liefde zit het ook al tegen. Wanneer ze de knappe Ruben ontmoet, spatten de vonken er meteen vanaf. Isa durft dat alleen nog niet echt te geloven. Kan de liefde het van haar onzekerheid winnen?

9. Night School (11 oktober)

Heb je je diploma voor de middelbare school nog niet gehaald? Dan kan je op latere leeftijd nog altijd terug naar de avondschool. Deze film volgt het verhaal van een man (kevin Hart) die zijn baan is kwijtgeraakt en een diploma nodig heeft voor zijn nieuwe carrière. Avondschool is niet zo makkelijk als het lijkt, want het wordt een echte wilde boel.

8. Mile 22 (18 oktober)

Deze misdaadthriller draait om een van de grootste geheimen van de CIA: een strikt geheime eenheid die verantwoordelijk is voor de meest belangrijke klusjes. Hun volgende taak? Een informant uit het land smokkelen door hem naar een vliegveld te brengen. Ondanks dat de rit maar 22 miles is, wordt deze geheime groep onderweg gedwarsboomd door talloze vijanden. Met Mark Wahlberg in de hoofdrol.

7. De Dirigent (25 oktober)

De jonge Antonia Brico reist de hele wereld af om haar droom als dirigente waar te maken. Deze Nederlandse vrouw woonde in Amerika, studeerde in Berlijn en was bovendien een van de eerste succesvolle vrouwelijke dirigenten ter wereld. Haar leven was alles behalve saai. Ze moest haar plek zien te veroveren in een echte mannenwereld en deed dat met succes. Onder regie van Maria Peters met onder andere Christanne de Bruijn en Benjamin Wainwright.

6. Smallfoot (3 oktober)

We kennen allemaal wel het verhaal van de verschrikkelijke sneeuwman. In deze gezellige tekenfilm wordt het leven van dit monsterlijke wezen gevolgd. De yeti is er namelijk van overtuig dat mensen bestaan, terwijl de rest van zijn familie er niets van moet weten. De sneeuwman geeft zichzelf dus het doel om te bewijzen dat mensen echt zijn. Wordt dit de leukste kinderfilm van 2018?

5. First Man (11 oktober)

Bijna geen man is zo legendarisch als de Amerikaanse Neil Armstrong. Hij was de eerste man op de maan en verdient daarom zijn eigen film. In First Man wordt de tijd voor de maanlanding op de voet gevolgd en zie je welke zware offers Armstrong, gespeeld door Ryan Gosling, allemaal heeft moeten brengen om de missie te laten slagen.

4. The Sisters Brothers (25 oktober)

De oude vertrouwde western is weer helemaal terug met de komst van deze film. De Sisters broers maken het wilde westen onveilig als twee doorgewinterde huurmoordenaars. De twee broers zijn het alleen niet altijd met elkaar eens. De oudere Eli droomt eigenlijk van een normaal leven, terwijl de jongere broer Charlie altijd het uiterste zoekt. Met een gigantische sterrencast die bestaat uit onder andere John C. Reilly, Joaquin Phoenix en Jake Gyllenhaal.

3. Bad Times at the El Royale (11 oktober)

Het vervallen hotel de El Royale is te vinden in Californië. Niemand heeft hier eigenlijk iets te zoeken, maar toch weten zeven vreemden de weg naar het hotel te vinden. Ze dragen allemaal een duister geheim bij zich. Tijdens één intrigerende nacht krijgt iedereen de kans om het verleden achter zich te laten, maar het kan ook zomaar zo zijn dat de hel uitbarst. Met onder andere Chris Hemsworth, Dakota Johnson en Jon Hamm

2. The Girl in the Spider’s Web (25 oktober)

Lisbeth Salander uit de Millenium-trilogie is terug. Ze werkt als hacker en wil het liefste wraak nemen op alle mannen die misdaden begaan. Tijdens haar werk wordt ze alleen steeds verder in een wereld gezogen vol met cybercriminelen en corrupte ambtenaren. Bovendien komt Salander ook nog een vrouw uit haar verleden tegen. Claire Foy, bekend van de Netflix serie The Crown, speelt dit keer Salander en ook de Nederlandse Sylvia Hoeks speelt een grote rol.

1. Venom ( oktober)

Het Marvel universum wordt weer uitgebreid met deze nieuwe film. Deze keer wordt het personage Venom voor het eerst naar het witte doek gebracht. Deze mix tussen een man en een buitenaards wezen doet zijn best om onschuldigen te beschermen, maar heeft wel een angstaanjagend uiterlijk. Tom Hardy mag de hoofdrol spelen in deze laatste kaskraker van Marvel.