Top 10 Nieuwe bioscoopfilms oktober 2019

Het wordt weer kouder, dus het is het perfecte moment om lekker van een film te genieten in de bioscoop. Dat is geen enkel probleem, want ook in oktober hebben de Nederlandse bioscopen allerlei mooie films voor jou in petto. Je ontdekt het in deze top 10 nieuwe bioscoopfilms in oktober.

10. F*ck de Liefde

De liefde is niet altijd even makkelijk. Dat is te zien in deze nieuwe Nederlandse romantische komedie, met Bo Maerten, Thijs Römer en Yolanthe Cabau in de hoofdrollen. Lisa is net gescheiden wanneer haar vriendinnen haar meenemen naar Curaçao. Hier kan ze helemaal loskomen van de liefde, of valt dat in de praktijk toch tegen? Ondertussen duikt haar ex Jack helemaal in het vrijgezellenleven.

9. After the Wedding

Isabel heeft haar leven gewijd aan het opzetten en runnen van een weeshuis in Calcutta. Ze krijgt plotseling een belangrijke donatie van een multimiljonair: Theresa. Ze besluit om af te reizen naar New York om deze mysterieuze donateur te ontmoeten. De dochter van de vrouw trouwt dat weekend, waardoor Isabel meteen haar hele familie leert kennen, inclusief een oude bekende.

8. Abominable

Een groep kinderen komt een yeti tegen, oftewel: een verschrikkelijke sneeuwman. Dit magische wezen is alleen niet zo verschrikkelijk als ze denken. De kleine Everest is zijn familie kwijt en wil graag terug naar huis. Daarom besluiten de kinderen om hem te helpen in deze hartverwarmende animatiefilm met een juiste dosis humor. Wordt dit de leukste kinderfilm van 2019?

7. Instinct

Carice van Houten speelt de hoofdrol in dit spannende drama. Ze is een psycholoog in een tbs-kliniek, waarbij ze een veroordeelde serieverkrachter behandelt. Ze wordt alleen tot over haar oren verliefd op haar patiënt. Is hij te vertrouwen? Of is hij nog net zo gevaarlijk en onbetrouwbaar als voorheen? Ze moet ontdekken of ze nog wel op haar instincten mag rekenen, of dat ze betoverd is door deze gevaarlijke crimineel.

6. Official Secrets

Deze spannende film heeft acteurs als Keira Knightley, Matthew Goode en Ralph Fiennes in de hoofdrollen. Het is ook nog eens een waargebeurd verhaal, over de klokkenluidster Katherine Gun. Zij werkte bij de Britse Geheime Dienst en kwam zo te weten dat de Britten en Amerikanen extra druk wilden zetten op enkele staten van de Verenigde Naties. Zo probeerden de landen op hun eigen manier de invasie van Irak door te drukken. Ze lekt de informatie en wordt zo het mikpunt van talloze internationale autoriteiten.

5. Gemini Man

Henry Brogen (gespeeld door Will Smith), werkt als een huurmoordenaar maar wil eigenlijk met pensioen gaan. Zijn opdrachtgevers zien dat niet zitten en proberen hem te slim af te zijn. Ze maken een kloon, die nog sneller en sterker is dan Brogen zelf. Nu moet hij de strijd aangaan met zichzelf om eindelijk rust te kunnen vinden.

4. Terminator: Dark Fate

Deze nieuwe film in de Terminator-reeks draait helemaal om Dani Ramos. Zij woont in Mexico City en besluit de strijd aan te gaan met de cyborgs. Zij zijn namelijk weer herrezen en hebben maar één doel: het menselijk ras uitschakelen. Natuurlijk is Arnold Schwarzenegger ook weer van de partij in deze film.

3. Maleficent 2: Mistress of Evil

Een paar jaar geleden kwam Disney met een originele film over de gemene Fee van Doornroosje: Maleficent. Angelina Jolie speelde de hoofdrol en de film werd een groot succes. Niet gek dus dat Disney graag een deel twee maakte. Deze film speelt zich af na het bekende verhaal van Doornroosje. De prinses en de gemene fee moeten hun verstandhouding veranderen om samen de magische wezens te beschermen tegen gevaarlijke krachten in de wereld.

2. The Goldfinch

Theo Decker wordt op dertienjarige leeftijd het slachtoffer van een terroristische aanslag. Hij overleeft, maar zijn moeder is overleden. De aanslag vond plaats in het bekende Metropolitan Museum of Art in New York. Tijdens deze traumatische ervaring weet de jonge Theo niet meer wat hij moet doen, waardoor hij in een reflex een kunstwerk steelt. Deze film gaat over de jaren na deze ingrijpende gebeurtenis. Hoe pakt Theo zijn leven weer op en welke belangrijke rol speelt dat kunstwerk in zijn verdere leven?

1. Joker

Als je het hebt over een van de meest bekende en beruchte slechteriken uit de comicwereld, dan heb je het natuurlijk over de Joker. Er zijn al genoeg films met hem gemaakt, maar deze film gaat helemaal over het leven en de geschiedenis van de schurk. Dat begint wanneer Arthur Fleck in de jaren tachtig door het leven gaat als clown. Hij is een buitenbeentje in de maatschappij, voelt zich onbegrepen en ongezien. Dat is de reden waarom hij langzaam maar zeker steeds verder doordraait. Voor hij het weet, is hij de Joker: een liefhebber van chaos.