Top 10 Nieuwe Bioscoopfilms September 2019

Haal de popcorn er maar alvast bij, want ook in september hebben de Nederlandse bioscopen genoeg leuks voor je in petto. Of je nu naar een historisch drama wilt, of liever met de kinderen een film bezoekt: je vindt het allemaal in de bioscoop in september. Hier lees je alles over de tien nieuwste bioscoopfilms van deze maand.

10. Official Secrets

Deze dramafilm vertelt het ware verhaal van Katharine Gun, gespeeld door Keira Knightley. Zij was een medewerkster van de Britse geheime dienst, en werd een belangrijke klokkenluider toen zij belangrijke informatie lekte. Zo kwam de pers erachter dat Amerika en het Verenigd Koninkrijk illegale acties wilden ondernemen om de invasie van Irak door te drukken. Deze film is dus ideaal wanneer je smult van politieke drama’s.

9. Domino

Twee bekenden uit Game of Thrones spelen in deze film: Nikolaj Coster-Waldau en Carice van Houten. De film vertelt het verhaal van Christian, een agent die op wraak uit is. Zijn partner werd namelijk vermoord door de mysterieuze Imran. Hij werkt samen met Alex, een agente die hem helpt met het oplossen van dit mysterie. Ze hebben alleen niet door dat ze langzaam maar zeker verzeild raken in een gevaarlijk spel met mensen die zo hun eigen agenda hebben. Geregisseerd door topregisseur Brian De Palma.

8. Hustlers

Ook Hustlers is gebaseerd op een echt verhaal. Tijdens de Amerikaanse financiële crisis, lijkt het alsof de economie instort. Toch weten een aantal voormalige strippers ontzettend veel geld te verdienen. Hoe ze dat doen? Door samen te werken en op rijke zakenmannen te azen. Ze drogeren de mannen en stelen vervolgens hun creditcards. Dat hebben de mannen alleen maar verdiend volgens de strippers, want zij hebben van het hele land gestolen.

7. Dolor y Gloria

Salvador Mallo is een bekende regisseur die zijn leven heeft gewijd aan zijn films. Wanneer hij ouder wordt en een stapje terug moet doen, wordt hij voor het eerst geconfronteerd met zijn leven buiten zijn werk. Is hij wel goed geweest voor de vrouwen in zijn leven? Kan hij omgaan met zijn lichamelijke ongemakken en kan hij de dood in de ogen kijken? In deze bijzondere Spaanse film duikt de hoofdpersoon in zijn eigen heden en verleden.

6. Monos

Deze thriller volgt het verhaal van een groep jongeren die samen een strijdersgroep vormen. Ze doen samen aan militaire oefeningen op een afgelegen bergtop. Ze hebben bovendien een gijzelaar die ze in leven moeten houden voor een mysterieuze militaire organisatie. Wanneer de groep verstoord wordt tijdens een aanval, worden ze in de diepe jungle gedreven. Voor ze het weten worden ze tot waanzin gedreven en valt de hechte groep uit elkaar.

5. Anna

Anna is een Russisch meisje dat aan het werk is als verkoopster in een winkel. Haar wereld verandert in één keer wanneer ze een grote kans krijgt als model. Wat veel mensen alleen niet weten, is dat Anna een groot geheim heeft. Ze is naast model namelijk ook een huurmoordenaar. Met haar ervaring en kwaliteiten weet ze ieder vijand te vermoorden. De vraag is: hoe lang kan ze haar dubbelleven een geheim houden?

4. Rambo: Last Blood

Rambo is misschien wel een van de bekendste actiehelden aller tijden. Inmiddels is hij met pensioen en geniet hij van een rustig leven op zijn boerderij. Daar komt verandering in wanneer hij hoort dat zijn dochter is ontvoerd door een Mexicaans drugskartel. Hij moet in de duistere wereld van de mensenhandel duiken om zijn dochter en alle andere meisjes uit de handen van dit kartel te redden.

3. Ad Astra

Brad Pitt speelt in deze film het personage Roy McBride. Hij is een autistische ingenieur die zich laat inspireren door zijn vader. De vader van Roy is namelijk jaren geleden naar Neptunus afgereisd om buitenaards leven op te sporen. Sindsdien heeft Roy nooit meer iets van hem gehoord, waardoor hij besluit om een eigen missie te starten. Hij gaat op reis in de Melkweg, op zoek naar zijn vader.

2. It: Chapter Two

It is misschien wel een van de beroemdste verhalen van Stephen King. Een paar jaar geleden kwam het eerste deel van de nieuwe verfilming uit, maar nu is het tijd voor het vervolg. Gaat het lukken om de kwaadaardige clown Pennywise voor eens en voor altijd uit te schakelen?

1. Downton Abbey

Het is al een paar jaar geleden sinds het laatste seizoen van de Britse serie Downton Abbey werd uitgezonden. Fans kregen geen genoeg van dit historische drama, dus het werd tijd voor een film. In de jaren twintig zijn de tijden flink aan het veranderen, dus ook in het grote Downton Abbey. Wanneer de koning en koningin van Engeland op bezoek komen, komt de hele Crawley familie weer bij elkaar.