Top 10 Nieuwe films en series op Netflix december 2018

Heb jij zin om rond de kerst lekker voor de buis te kruipen om een aantal nieuwe films en series te kijken? Dan heb je geluk, want Netflix brengt weer allerlei nieuws uit met de beste verhaallijnen en acteurs. Ze houden rekening met iedereen, dus jong en oud heeft meer dan genoeg om uit te kiezen. Dit zijn 10 nieuwe films en series op Netflix in december 2018. (We plaatsen alleen de Netflix originals).

10. Battle

Noorse film over het leven van Amalie dat draait om bijna niets anders dan dansen. Een grote kans voor haar danscarrière wacht om de hoek, maar lijkt verder weg dan ooit wanneer haar vader failliet raakt. Heel haar leven wordt op zijn kop gezet en Amalie moet er alles aan doen om haar passie te behouden. Dat lukt onder andere dankzij de jonge hiphopdanser Mikael die ze ontmoet.

9. Diablero (21 december)

De onderwereld van Mexico-Stad is geen plek waar je graag wilt zijn. Toch gaat een jonge priester deze wereld ontdekken in zijn zoektocht naar een ontvoerd meisje. Hij krijgt hierbij hulp van een demonenjager in de hoop dat de zoektocht zo veilig mogelijk verloopt. Deze duistere nieuwe serie is zeker de moeite waard wanneer je van alles houdt wat eng en paranormaal is.

8. The Hook Up Plan (Plan Coeur)

Wat doe je wanneer een van je beste vriendinnen maar niet over haar ex heen kan komen? Dan huur je natuurlijk een gigolo in. De vriendinnen van Elsa denken dat dit de enige mogelijkheid is om haar weer een beetje op te vrolijken. Wat ze vooraf niet hadden kunnen bedenken, is dat deze gigolo Elsa wel heel blij zou gaan maken.

7. Dogs of Berlin (7 december)

In deze nieuwe Duitse serie wordt het verhaal gevolgd van twee agenten die de moord op een bekende voetballer moeten onderzoeken. Dat gaat alleen niet zo soepel, aangezien een van de twee agenten een duister geheim heeft door zijn banden met de onderwereld. Binnen de kortste keren wordt deze belangrijke zaak ontzettend controversieel en is het maar de vraag of de dader gevonden kan worden.

6. The Protector (14 december)

Het leven van Hakan lijkt doodnormaal, tot hij ontdekt dat hij bij een geheim genootschap thuishoort. Zijn doel? Om Istanbul te beschermen tegen duistere wezens die bovendien onsterfelijk zijn. Hij is de enige die de mensen om hem heen kan beschermen, dus er rust een zware last op de schouders van deze jongeman.

5. Dumplin’ (7 december)

De moeder van Willowdean is een echte pageant queen en organiseert altijd de jaarlijkse schoonheidswedstrijd. Willowdean lijkt totaal niet bij de wereld van haar moeder te horen, maar besluit om iedereen te verrassen en om toch mee te doen. Hierbij moet ze niet alleen de vooroordelen van haar moeder zien te overwinnen, maar ook de negatieve blikken van de mensen om haar heen.

4. Watership Down (25 december)

watership down

Het beroemde boek Waterschapsheuvel is al op verschillende manieren bewerkt, maar nu komt Netflix met een geheel eigen versie. In de miniserie zie je hoe de levens van een groep konijnen worden bedreigd. De konijnen moeten op zoek naar een nieuw veilig onderkomen, maar dat is niet zonder gevaren. Toch zetten ze alles op alles om hun familie en kinderen een rustig onderkomen te geven waar ze normaal op kunnen groeien.

3. Bird Box (21 december)

Ook deze film van Netflix is gebaseerd op een boek. Sandra Bullock speelt de hoofdrol in een film over een vrouw die moet zien te overleven met twee kinderen. Al jaren leeft ze in een wereld waar veel van haar dierbaren door een ongekende kracht zelfmoord hebben gepleegd. Samen met een groep andere overlevenden probeert ze deze duistere krachten te slim af te zijn, maar dat is natuurlijk niet zonder gevaar.

2. Roma (14 december)

Het leven in Mexico-Stad is zeker niet makkelijk voor de families die daar wonen. Dat probeert de film Roma te laten zien met behulp van prachtige zwart-wit beelden. Het leven van Cleo wordt gevolgd. Zij is een jonge huishoudster die samen met haar familie in de jaren 70 in de stad woont. Soms worden de zware momenten afgewisseld met hartverwarmende momenten vol liefde, hoop en vriendschap. Door vele critici al benoemd als een van de beste films van het jaar en mogelijk zelfs een film die Oscars kan winnen.

1. Mowgli: Legend of the Jungle (7 december)

Het verhaal van de jongen Mowgli die in de jungle van India woont, is natuurlijk al op verschillende manieren verfilmd. Netflix maakt nu een eigen versie met alle verhalen die schrijver Rudyard Kipling over deze jongen heeft geschreven. Dat betekent dat je hier meer krijgt te zien dan alleen het verhaal van het jungle boek. Veel van de stemmen in deze film worden door grote namen ingesproken. Zo hoor je Christian Bale, Cate Blanchett en Benedict Cumberbatch terug als de verschillende dieren die in de jungle wonen.