Top 10 Nieuwe Films in de Bios Juli 2018

Relaxte stoelen, een lekkere bak popcorn en een gigantisch scherm: er gaat niks boven de bioscoop. Iedere maand komen er weer spannende, mooie en leuke films uit die je zeker gezien moet hebben. Dat geldt ook voor juli. Heb je inspiratie nodig voor je volgende bioscoopbezoek? Dit is de top 10 nieuwe bioscoopfilms in juli.

Hier vind je trouwens de top 10 nieuwe films en series op Netflix van juli 2018. En hier vind je een overzicht van alle nieuwe bioscoopfilms, maandelijks maken we een nieuwe top 10.

10. The First Purge (5 juli)

Sinds 2013 zijn de Purge films al favoriet bij veel horrorfans. Tijdens de jaarlijkse purge is een nacht lang alle criminaliteit legaal. Zo wordt de balans van de maatschappij behouden. In deze vervolgfilm zie je hoe de eerste Purge eraan toeging. In eerste instantie is het een test, maar al snel loopt de Purge volledig uit de hand.

9. The Mercy (5 juli)

In 1968 werd de Golden Globe race georganiseerd. Tijdens deze race moesten zeilers in hun eentje een reis rond de wereld maken. Donald Crowhurst besluit om mee te doen, tegen de adviezen van zijn vrouw in (gespeeld door Rachel Weisz). De race heeft verre gevolgen voor zijn leven, want na een paar dagen zit hij moederziel alleen in de oceaan. Colin Firth speelt de hoofdrol in dit waargebeurde verhaal.

8. Adrift (5 juli)

Tami en Richard zijn allebei zeilers die samen over de oceaan trekken. Ondanks hun ervaring slaat het noodlot toe: ze komen in een orkaan terecht. Tami ontdekt Richard na de storm en ziet dat hij zwaargewond is. Het is nu aan haar om hem zo veilig mogelijk op het vasteland te brengen. Ook deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

7. Disobedience (12 juli)

Een jonge vrouw keert terug naar haar familie wanneer haar vader is overleden. Haar gezin bestaat uit strenge orthodoxe joden. Er ontstaat dus veel onrust wanneer de vrouw een intieme relatie begint met een vriendin die ze al jarenlang kent. Haar vriendin is ook nog eens getrouwd met een neef, wat voor extra spanning en familiedrama zorgt. Ook Disobedience is met Rachel Weisz in de hoofdrol, verder ook Rachel McAdams.

6. Kings (19 juli)

Het is 1992 wanneer het proces rondom Rodney King, een zwarte jongeman die mishandeld werd door vier agenten, volop in het nieuws is. Het proces wordt ook gevolgd in het huis van Millie: een vrouw die maar liefst tien adoptiekinderen opvoedt. Drie van haar kinderen zijn verwikkeld in een moeilijke liefdesrelatie. Langzaam maar zeker beginnen de problemen van de kinderen zich te vermengen met het proces rondom Rodney King. Met Halle Berry en Daniel Craig.

5. Mamma Mia! Here We Go Again (19 juli)

Het succes van de eerste Mamma Mia! film was ontzettend groot. De hits van ABBA werden gebruikt om een zomerse film te creëren met Meryl Streep in de hoofdrol. Nu is het tijd voor een vervolg, met dezelfde sterrencast als de eerste film. De jeugd van Donna wordt onder de loep genomen en we zien hoe zij haar leven op het Griekse eiland heeft opgebouwd. In deze film speelt Cher ook een belangrijke rol als de moeder van Donna.

4. Skyscraper (12 juli)

Veteraan Will Ford wordt gespeeld door de bekende acteur Dwayne Johnson. Ford is verantwoordelijk voor de veiligheid van wolkenkrabbers en wordt als schuldige aangewezen wanneer een wolkenkrabber in China in brand vliegt. Hij probeert zijn onschuld te bewijzen en vlucht. Tegelijkertijd maakt hij zich ook zorgen over zijn gezin, want zij zitten nog in de brandende wolkenkrabber.

3. Sicario: Day of the Soldado (5 juli)

Ook deze film is een vervolg. Sicario: Day of the Soldado is het tweede deel in de Sicario reeks. Het eerste deel werd genomineerd voor drie Oscars. Twee agenten worden gevolgd wanneer zij verwikkeld raken in de Mexicaanse drugsoorlog. Deze oorlog is inmiddels zo erg uit de hand gelopen dat er zelfs terroristen zijn die van Mexico naar Amerika trekken.

2. Ant-Man and the Wasp (18 juli)

In dit vervolg op Ant-Man worstelt Scott Lang met zijn leven als superheld en vader. Hij kan zich alleen niet te lang druk maken om zijn thuissituatie, want hij krijgt de missie om samen met The Wasp geheimen uit het verleden te gaan onderzoeken.

1. The Man Who Killed Don Quixote (26 juli)

De nieuwe film van regisseur en schrijver Terry Gilliam (Monty Python, Brazil). Alhoewel, nieuw is misschien niet het goede woord, deze film is een goed voorbeeld van films in “development hell”, Gilliam heeft de film al acht keer proberen te maken in 19 jaar tijd. En nu is het zover, de verwachtingen zijn dus hoog. De rijke en succesvolle regisseur Toby maakte vroeger ooit een studentenfilm over het verhaal van Don Quixote. Wanneer hij jaren later terugkeert naar het Spaanse plaatsje waar de film is opgenomen, ontdekt hij dat zijn studentenproject ontzettend grote gevolgen had voor de inwoners.