Top 10 Nieuwe films & series op Netflix in januari 2019

Ook in januari is Netflix weer gevuld met talloze nieuwe films en series die de moeite waard zijn. Of je nu op zoek bent naar een goede dramatische film, een leuke documentaire wilt kijken of met een spannende serie wilt beginnen: er is iets nieuws voor iedereen. Wil jij weten wat er te zien is op Netflix? Lees dan deze top 10 nieuw op Netflix in januari 2019.

In deze maandelijkse top 10 kijken we alleen naar de Netflix originals aangezien deze er niet zomaar weer afgehaald kunnen worden in de toekomst!

10. Tidying up with Marie Kondo (serie)

Op het gebied van ordenen, schoonmaken en minimalisme is Marie Kondo de echte koningin. Haar boek “The Life Changing Magic of Tidying Up” (Opgeruimd!) was een internationale bestseller, dus een serie kon niet uitblijven. In deze show helpt Marie Kondo haar cliënten met het organiseren van hun leven. Samen trotseren ze de meest rommelige ruimtes om orde te creëren.

9. Medici: The Magnificent (serie)

De Italiaanse familie de’ Medici was wereldberoemd en had de macht over de Florentijnse Republiek. Lorenzo I is een van de meest bekende leden van deze familie en tevens de hoofdpersoon van deze nieuwe serie. De serie volgt zijn leven als nieuwe leider, zijn functie in de familie, zijn nieuwe huwelijk en legt een samenzwering tegen hem en zijn familie bloot.

8. IO (film)

De aarde is door de jaren heen vergiftigd en ziek geraakt, waardoor de planeet onbewoonbaar is geworden. Veel bewoners zijn al met ruimteschepen vertrokken naar een speciale ruimtekolonie, maar nog niet iedereen is weg. Een van de laatste overgebleven mensen probeert de aarde weer gezond te krijgen. Dit moet alleen wel onder tijdsdruk, want de laatste shuttle richting de ruimtekolonie vertrekt bijna.

7. Polar (film)

polar

Deze nieuwe film op Netflix is een bewerking van populaire comics met dezelfde naam. Het verhaal draait om een voormalige huurmoordenaar die inmiddels in een eigen complot tegen zijn leven is verwikkeld. Hij moet er alles aan doen om zijn eigen leven te beschermen, waardoor hij de strijd aan moet gaan tegen een groep meedogenloze moordenaars.

6. Sex Education (serie)

Sex Education netflix
De jonge Otis is zestien jaar oud en zijn moeder werkt als seksuoloog. Zelf is Otis nog maagd, maar dankzij zijn moeder is hij wel een expert op het gebied van seks en relaties. Wanneer de kinderen op school ontdekken wat zijn moeder voor werk doet, ziet Otis een kans om zijn status te verbeteren: samen met bad-girl Maeve besluit hij een geheime kliniek te openen waar al zijn klasgenoten terechtkunnen voor vragen over seks.

5. When Heroes Fly (serie)

Deze Hebreeuwse serie draait om het leven van vier Israëlische veteranen die meer dan tien jaar later weer bij elkaar komen. Waarom? Omdat ze een laatste belangrijke missie hebben in de jungle van Columbia. De serie was al een groot succes in Israël en experts vonden dan ook dat deze serie een internationaal plekje verdiende op Netflix.

4. Black earth Rising (serie)

Black Earth Rising is een samenwerking tussen twee grootmachten in de televisiewereld: Netflix en de BBC. De serie draait om de vervolging van internationale oorlogscriminelen met in de hoofdrol de onderzoeker Kate Ashby. Zij raakt verstrikt in een rechtszaak rondom een Afrikaanse militieleider, waardoor haar leven helemaal op zijn kop komt te staan.

3. Kingdom (serie)

Kingdom is de tweede originele Koreaanse serie die op Netflix te zien is. Deze serie vertelt het verhaal van een Koreaanse kroonprins die op een onmogelijke missie wordt gestuurd. Hij moet namelijk achterhalen wat voor plaag er in zijn land heerst. De waarheid is erger dan hij zich had kunnen voorstellen, want een zombievirus raast door het koninkrijk. Dit is trouwens niet de eerste keer dat dit verhaal verteld wordt. Kingdom is namelijk een bewerking van een populaire webcomic genaamd Land of the Gods.

2. Close (film)close netflix

De rijke erfgename Zoe moet worden beschermd door haar eigen bodyguard: Sam (Noomi Rapace). Sam is een expert op het gebied van veiligheid en terrorisme en daardoor de uitgelezen persoon om deze baan aan te nemen. De twee vrouwen liggen elkaar niet, maar komen dichter bij elkaar wanneer er een poging wordt gedaan om Zoe te kidnappen. Samen moeten ze op de vlucht om uit handen van de vijand te blijven. Bovendien moeten ze zien te achterhalen wie er achter ze aan zit.

1. Girl (film)

Deze Belgische film was al een groot succes op verschillende filmfestivals en in de bioscoop, maar is vanaf januari ook op Netflix te zien. Het verhaal gaat over de jonge Lara. Ze is vijftien jaar oud en droomt ervan om te leven als ballerina. Dat is echter niet zo makkelijk, aangezien ze het lichaam van een jongen heeft. Ze moet haar lichaam zien te overwinnen, maar ook de vooroordelen van de balletwereld om haar heen.