Top 10 Nieuwe Films & Series op Netflix Oktober 2018

De herfst is begonnen, dat betekent het einde van de mooie zomeravonden, en het begin van veel kou en regen. Vervelend? Nee hoor, meer tijd om te Netflixen! Maar is er nog wat leuks te zien in oktober? Wij zetten de 10 nieuwe films in series op een rij die Netflix in oktober heeft toegevoegd. Aangezien het aanbod van Netflix snel verandert hebben we alleen de ‘originals’ in het lijstje opgenomen die er voor altijd op blijven staan.

10. Wanderlust (5 oktober)

Wanderlust is een BBC One serie die vanaf 5 oktober ook te zien is als Netflix orignal. Het verhaal gaat over een therapeute (Toni Collete) van middelbare leeftijd die na een fietsongeluk besluit haar leven om te gooien, ze wil een open huwelijk met haar man.

9. Big Mouth (Seizoen 2) ( oktober)

Netflix vunzige en hilarische animatieserie keert terug voor zijn tweede seizoen. In het eerste seizoen leerden we de opgroeiende tieners kennen die volop aan het puberen zijn. Hun (sex)demonen kwamen letterlijk langs en aan de trailer te zien wordt dit ze in het tweede seizoen ook niet bespaard.

8. The Haunting of Hill House (12 oktober)

Al vele malen is het boek ” The Haunting of Hill House ” verfilmd. Dit keer maakt Netflix een serie over het spookhuis met niemand minder dan Michiel Huisman in de hoofdrol.

7. Castlevania (26 oktober)

Het eerste seizoen van de mangaserie gebaseerd op de beroemde videogame was slechts 4 afleveringen. In oktober komt seizoen twee op Netflix en deze keer zullen er 8 afleveringen verschijnen.

6 . Private Life (5 oktober)

De dramafilm Private Life, met Kathryn Hahn en Paul Giametti, ging al in januari 2018 in première op het Sundance Film Festival. Critici waren over het algemeen goed te spreken over de film. Het verhaal gaat over een auteur die probeert een kind te verwekken met behulp van meerdere vruchtbaarheidstherapieën. Ze heeft weinig succes en het brengt haar relatie naar de rand van de afgrond.

10. Apostle ( 12 oktober)

De eerste reviews van deze spannende thriller zijn zeer lovend. De film speelt zich af in het Londen van 1905. Wanneer Thomas Richardson (Dan Stevens) naar huis teruggekeerd komt hij erachter dat zijn zus wordt vastgehouden door een religieuze cultus. Vastbesloten om haar tegen elke prijs terug te krijgen, reist Thomas naar het idyllische eiland waar de cultus onder leiding van de charismatische profeet Malcolm (Michael Sheen) woont. Terwijl hij infiltreert in de gemeenschap van het eiland, komt hij achter een geheim dat veel meer kwaad blootlegt dan hij zich had kunnen voorstellen.

5. Chilling Adventures of Sabrina (26 oktober)

Een nieuwe tienerserie op Netflix, gemaakt door dezelfde mensen verantwoordelijk voor de succes serie Riverdale. The Chilling Adventures of Sabrina vertelt het verhaal van Sabrina Spellman, half heks, half tienermeisje. Ze heeft haar hele leven gewacht op haar 16e verjaardag, maar dan gebeurt er iets waardoor ze keuze moet maken tussen het pad van het licht en het pad van de nacht.

4. Bodyguard (24 oktober)

Ook Bodyguard is een serie van BBC One waarvan Netflix de rechten heeft weten te bemachtigen. De misdaadserie met slechts 6 afleveringen wordt zeer goed ontvangen door critici en publiek. Het gaat over de politiesergeant David Budd, een heldhaftige Britse veteraan die lijdt aan PTSS. Hij werkt nu als een gespecialiseerde beschermer voor de Royalty and Specialist Protection Branch van de Metropolitan Police Service in Londen. Hij is aangesteld om de ambitieuze minister van Binnenlandse Zaken Julia Montague te beschermen, wiens politiek staat voor alles wat hij veracht.

3. 22 July (19 oktober)

Op 22 juli 2011 kwamen in Noorwegen 77 mensen om het leven bij de terroristsche aanslag door de extreem rechtse Anders Breivik. Eerst liet hij een autobom in Oslo ontploffen voordat hij een massale schietpartij uitvoerde in een leiderschapskamp voor tieners. Regisseur Paul Greengrass (Captain Phillips, The Bourne Ultimatum ) verfilmt het waargebeurde verhaal van de nasleep van de dodelijkste terroristische aanslag in Noorwegen.

1. Daredevil (Seizoen 3) (19 oktober)

Bijna iedere maand verschijnt er wel een nieuw seizoen van een van de populaire Marvel series op netflix. In oktober is dat het derde seizoen van Daredevil, een blinde advocaat die zich ’s nachts als superheld ontpopt We hebben twee jaar moeten wachten na de spannende ontknoping van het tweede seizoen waarbij Elektra wordt vermoord door The Hand. Of toch niet?