Op 27 november 2019 lost Netflix eindelijk ‘The Irishman’ van Martin Scorsese. In 2020 maken andere tenoren als George Clooney, Robert Rodriguez en Zack Snyder hun regiedebuut voor de streamingdienst. Van melige romcoms, poëtische sciencefiction, tot bloedlinke thrillers: de niet te missen ‘Originals’ ontdek je in deze top 10 nieuwe Netflix films in 2020.

Films op Netflix zijn leuk, maar als we eerlijk zijn hebben we natuurlijk een abbo voor de series. Gelukkig voor jullie hebben we ook een Top 20 nieuwe series op Netflix in 2020 gemaakt!

10. To All the Boys: P.S. I Still Love You

to all the boys ps i still love you

De romcom ‘To All the Boys I’ve Loved Before’ ontpopte zich in 2018 in een mum van tijd tot één van Netflix’ goudhaantjes. Het vervolg valt op 12 februari 2020, netjes 2 dagen voor Valentijn, in de streamingsbus.
Het leven van een tienermeisje kan hard zijn, wist Lara Jean (Lana Condor) in de eerste verfilming van Jenny Hans lucratieve ‘To All The Boys’-boekenreeks al. Ook nu gaat niets van een leien dakje. Giftige jaloerse ex-liefjes liggen op de loer en het gras lijkt altijd wel een beetje groener aan de overkant. Peter (Noah Centineo) of John (Jordan Fisher), wat zal het worden, Lara Jean?
Of houdt ze de boot nog even af? Want jawel hoor, deel 3 ‘Always and Forever, Lara Jean’ is alvast aangekondigd.

9. The Devil All the Time

The Devil All the Time

Het naoorlogse zuidelijke Ohio is geen aangename bestemming. Een rivier scheidt het barre landschap van het rotsachtige West Virginia. Daar ligt het godvergeten oord Knockemstiff. Donald Ray Pollock schetste in 2011 Knockemstiffs huiveringwekkende verloren decennia van WO II tot de jaren 60 in zijn bejubelde debuutroman ‘The Devil All the Time’. Nu werpt de immer door donkere zielenroerselen geboeide Antonio Campos met hulp van een sterrencast zijn arendsblik op het zootje outcasts met de naweeën van WO II in hun bloed.
Zo is er Willard Russell, een getormenteerde oorlogsveteraan (Bill Skarsgård) die alle waanzin omarmt om zijn teergeliefde vrouw (Haley Bennett) uit de kankerklauwen te redden. ’s Nachts stroopt een echtpaar (Jason Clarke en Riley Keough) dan weer verlaten snelwegen af op zoek naar nieuwe prooien voor hun echtelijke seriemoorden.
De lokale sheriff (Sebastian Stan valt last-minute in voor zijn ‘The Avengers’-maatje Chris Evans) en priester (Robert Pattinson) houden er een bedenkelijke moraal op na. En terwijl de jaren aan de zuidkant van de Ohiorivier alleen maar grimmiger worden, groeit de door puberteit en pestkoppen geplaagde Arvin Russell op met alle lelijke levenslessen die alleen een rasschrijver als Donald Ray Pollock verzinnen kan.

2. Eurovision

Eurovision

Met zijn scabreuze nummerkeuzes en choreografie, Oostblokvriendjespolitiek, bedenkelijke BDSM-kostuums en onuitroeibare Boheemse Balkanfolklore is het toch gek dat er nog nooit iemand op het idee kwam om een komedie te draaien over het Eurosongfestival? Dat vond Will Ferrell ook.
‘Eurovision’ volgt de dolle escapades van IJslanders Lars Erickssong (Will Ferrell verzorgt naast het script ook de hoofdrol) en Sigrit Ericksdottir’s (Rachel McAdams) in hun gooi naar eeuwige songfestivalroem. Will Ferrell mat zich voor deze parodie alvast een potsierlijke pruik aan en Pierce Brosnan en Demi Lovato komen ook enkele nummertjes meespelen.

7. All The Bright Places

Hoe blijft Netflix toch in zo’n rotvaart nieuwe films op de wereld afvuren? Nou, ze hebben bakken poen en spelen het spel slim. Waarom gokken met een onbekend scenario als je ook gewoon bestsellers kan verfilmen? Want ook ‘All The Bright Places’ borduurt op een populair ‘young adult novel’, en wel van ‘Goodreads Choice Awards’-winnares Jennifer Niven.
De demonen waar Violet Markey (wie anders dan de altijd aandoenlijke Elle Fanning?) en Theodore Finch (Justice Smith ving afgelopen voorjaar nog Pokémons in ‘Detective Pikachu’) mee worstelen spelen duidelijk in een hogere divisie dan die van Lara Jean in ‘To All The Boys’.
De populaire cheerleader Violet kampt met een gigantisch schuldgevoel na de dood van haar verongelukte zus. Een levenseinde dat de suïcidale loner dan weer als muziek in de oren klinkt. Wanneer het onwaarschijnlijke duo voor een schooltaak alle prominente plaatsjes van hun duffe ingeslapen stadje Indiana moet afschuimen, weet je dat je de doos tissues overuren draait.

6. We Can Be Heroes

Bloederige actiespektakels als ‘Sin City’ en ‘Machete’, of kindvriendelijk entertainment als ‘Spy Kids’ en ‘The Adventures of Sharkboy and Lavagirl’: Robert Rodriguez switcht moeiteloos tussen verschillende doelgroepen. Met ‘We Can Be Heroes’ bedient de genreregisseur andermaal zijn jongere fans. Aliens ontvoeren verschillende superhelden. Dat is buiten hun kroost gerekend, die meer bovenmenselijk DNA met hun ouwelui gemeen hebben dan ze aanvankelijk dachten.
Naast een rist aankomende kindsterretjes, voorziet de cast ook in mooie namen voor de meekijkende mama’s en papa’s als Pedro Pascal, Boyd Holbrook, de sinds ‘Mr. Robot’ weer helemaal gerehabiliteerde Christian Slater, en Baywatch-femme fatale Priyanka Chopra.

5. Love, Wedding, Repeat

Op zoek naar een romantische komedie met een hoekje af? Dan is ‘Love, Wedding, Repeat’ helemaal je ding. Jack (Sam Claflin ken je nog als Finnick Odair uit ‘The Hunger Games’) wil zijn zusje (Eleanor Tomlinson) de trouwdag van haar leven bezorgen. Geen eitje, met razende ex-liefjes, onuitgenodigde gasten, gemorrel aan de tafelschikking en allerlei andere rampspoed.
Bijzonder aan deze remake van het Franse ‘Plan de Table’, is dat deze romcom 3 alternatieve scenario’s van het chaotische huwelijksfeest toont. Belooft er eentje ook een happy ending voor Jack en de charmante Dina (Olivia Munn)?

4. The Division

The Division

‘Assasin’s Creed’ flopte in 2016 genadeloos aan de box-office. Ubisoft liet er haar slaap niet voor. Deze keer leent de videogameontwikkelaar ‘The Division’ uit voor een filmadaptatie. Nadat bio-terroristen op Black Friday het geavanceerd pokkenvirus ‘Green Posion’ op New York loslaten, verandert The Big Apple in een pandemonium. Overheidswetenschappers werken koortsachtig aan een remedie, terwijl ontsnapte gevangen, huurlingen en corrupte agenten de tijd van hun leven beleven.
Nu is het aan de laatste rechtschapen agenten van de ‘Strategic Homeland Division’ om orde te scheppen in de chaos. ‘It’s a dirty job, but someone’s gotta do it.’ Of in dit geval: Jessica Chastain en Jake Gyllenhaal. Welke rollen ze precies voor hun rekening nemen blijft voorlopig koffiedik kijken. Aan halsbrekende actiescènes zal het hen alvast niet ontbreken. David Leitch zat ook al in de daverende regiestoel van ‘Deadpool 2’, ‘Atomic Blonde’ en ‘Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw’.

3. Good Morning, Midnight

good morning midnight

George Clooney nadert de zestig, maar aan zijn pensioen denkt de Nespresso-man nog lang niet. Netflix strikte de aimabele acteur voor de regie en hoofdrol van ‘Good Morning, Midnight’. Wetenschapper Augustine krabt moederziel alleen aan zijn kinnebak op de post-apocalyptische Noordpool. Tussendoor onderhoudt de astronoom contact met Sully (Felicity Jones), een jonge astronaute op terugweg van een Jupitermissie. Maar dan verbreekt haar ruimteschip ‘Aether’ plots alle contact.
Wie George Clooney aan het werk zag in soortgelijke bovenmaanse avonturen met een hartslag als ‘Solaris’ en ‘Gravity’, weet dat de minzame grijsaard gewoon geknipt is voor dit soort rollen. Aan het bronnenmateriaal zal het alvast niet liggen. Mark L. Smith, scenarist van ‘The Revenant’, mocht zich uitleven op Lily Brooks-Daltons bejubelde sciencefictionroman.

2. Army of the Dead

army of the dead

Zombies blijven big business. ‘The Walking Dead’ is alweer aan haar tiende jaargang toe en ‘Zombieland: Double Tap’ reutelt nog altijd een eind weg in de bios. Dat heeft Netflix ook goed begrepen. De streamreus verhoogde Zack Snyders ‘Army of the Dead’-budget tot 90 miljoen dollar. Geen moment te vroeg. Het project ligt al sinds 2004 ondood te wezen.
De plot van ‘Army of the Dead’ is even simpel als geniaal. Zombies overspoelen Las Vegas en het gokmekka gaat in quarantaine. Een team compromisloze huurlingen (incl. Dave Bautista en Ana de la Reguera) kon zich geen betere timing bedenken voor hun grootste slag ooit. De alomtegenwoordige Zack Snyder trok zich na de dood van zijn dochter even terug uit het Hollywoodcircus. ‘Army of the Dead’ wordt zijn comeback, en wat voor één! De koning van de CGI-bombast belooft niets minder dan ‘the most kick-ass, self-aware, balls-to-the-wall zombie freakshow that anyone has ever seen’.

1. The Last Thing He Wanted

The Last Thing He Wanted

Niets zo goed voor de net gemanicuurde nagels en hoge bloeddruk als een ouderwetse politieke thriller. Meerwaardezoekers kijken al even uit naar ‘The Last Thing He Wanted’. Dee Rees staat namelijk aan het roer. Toen de regisseuse dat in 2017 voor ‘Mudbound’ deed, leverde dat Netflix meteen 4 Oscarnominaties op.
In deze filmadaptatie van Joan Didions gelijknamige bestseller vervult Washington Post-journaliste Elena McMahon (Anne Hathaway) de laatste wens van haar stervende vader (Willem Dafoe). Paps had haar wel even mogen zeggen dat zijn heengaansverzoekje geen trip naar Disneyland, maar een schimmige overheidswapendeal in Centraal-Amerika betrof. Rosie Perez, Ben Affleck en Toby Jones doen nog een schepje bovenop de nu al torenhoge verwachtingen.

Dit zijn de 10 Netflix films die (hoogstwaarschijnlijk) in 2020 uitkomen en waar nu al informatie over te vinden is. Netflix verbaast vaak vriend en vijand met nieuwe releases uit Hollywood en de rest van de wereld. Wie weet welke films we allemaal nog in 2020 mogen verwachten!

Dit artikel is geschreven door Matthias Van de Velde. Hij komt uit de verguisde carnavalsstad Aalst en studeerde Klassieke Geschiedenis en Europese Politiek aan UGent. Hij is nog steeds boos dat hij als 6-jarige dreumes niet mee mocht toen ‘Bram Stoker’s Dracula’ en ‘Jurassic Park’ in de bios draaide. Hij schrijft nooit een woord te veel, tenzij hij zich laat gaan.

Meer Films & Series om naar uit te kijken in 2020